“美丽星球创意甜品❤”
粒粒果甜品的点评

粒粒果甜品
在线下单
香港排名第58 (共643家甜点)
2019年8月26日点评 通过移动设备发表

之前系IG见到有朋友仔食呢间店既甜品超吸引,今日行过旺角就过黎试下!

龙珠星球配芒汁凉粉

我就系被呢款甜品吸引,龙珠星球入面既果肉系用红火龙果同提子做材料,晶莹剔透真系成日星球咁既样~卖相超靓!咬落去系食大菜糕既感觉,配撘埋入面既火龙果肉同提子都几夹~真系佩服店主既创意~!我拣左芒汁凉粉底,芒果味突出,芒汁既甜配埋较淡味既凉粉味道好岩!

朱古力窝夫配雪糕

我系朱古力控系人都知~朱古力+窝夫+雪糕我就更加难以抗拒!呢款甜品可以选两球雪糕,今次我拣左绿茶同芒果味~黎到既时候摆盘睇得出好用心而且好吸引,雪糕仲淋上朱古力脆片,好sweet~朱古力窝夫既可可味浓,外脆内软,配雪糕食一流!仲有香蕉伴碟,成个甜品冇得输!

桂花珍宝芋圆

芋圆食得多,珍宝芋圆真系未食过,原来系芋圆有芋泥馅,比平时食既芋圆更带芋香,而且好大粒~岩哂芋圆控!

瑞士鸡翼

见隔离台叫先见到原来呢度有瑞士鸡翼食~即刻叫一客试下~估唔到味道可以同茶餐厅媲美~鸡翼醃得入味,瑞士渗透哂入鸡翼度,鸡翼又焖得够淋,d肉好容易食一d都唔痴骨~一流!

打打下又挂住呢度d甜品~真系食极都唔厌!

感谢 catcatbobo

2019年8月18日点评 通过移动设备发表

平时行开旺角食完饭 都会心郁郁想食甜品 今次就嚟咗间见好多人介绍嘅甜品舖食甜品❣️ 粉红季节 ($48)
其实系呢杯系草莓奶昔味道不会太甜
上面嘅拉花同侧边既生果几吸睛打卡一流
_
士多啤梨芭菲($42)
又系吸睛甜品❣️士多啤梨雪糕配上脆脆层次感非常丰富 仲有好多士多啤梨果肉唔系净系得个样☺️
_
芒果窝夫 ($46)
芒果肉系用左比较甜既芒果份量就比较少但系佢个摆盘几靓☺️窝夫质地几松软
_
黑朱古力草莓雪花冰($42)
夏日炎炎梗系要食冰下火啦☺️黑朱古力非常浓郁配埋士多啤梨几夹☺️ _

感谢 sohyeon_sharing
2019年7月27日点评 通过移动设备发表

系旺角好热,走去食甜品,顺便抖下。

紫色梦幻
非常吸睛,打卡一流,画花画得好靓呀!紫色其实系由蓝莓打成,玻璃杯仲有士多啤梨点啜。

smoothie以蓝莓、香蕉、鲜奶打成,个底系奇亚籽,都几滑唔甜偏淡,如果生果落重d更好。

龙珠星球配芒汁凉粉
啫喱波波全部都是紫色[色][色][色]
波波包住提子/火龙果,大约有5粒,几有口感同清甜,仲有椰果、凉粉及生果添。

水果星球配西瓜汁西米
相对黎讲比龙珠星球较淡,同样有生果围住。

黑糖珍宝芋圆鲜草
芋圆好大粒好可爱,芋圆烟靭,仲有红豆、珍珠、仙草、西米添,用左黑糖做底,唔太甜但润喉。
#甜品 #芋圆

感谢 MsAnnie F
2019年7月8日点评 通过移动设备发表

餐厅:粒粒果甜品 (旺角)
地址:旺角广华街3号百利达广场地下1号舖

平时行开旺角食完饭,唔少时候都会心郁郁想食甜品,唯独有一间叫粒粒果甜品比较特别嘅系佢地有星球甜品讲紧嘅唔系有咩奇怪甜品,而系独特嘅球形啫喱水果粒

榴梿星球配椰汁西米 $43
相信唔少人都对榴梿冇咩好感,但系我自己就系榴梿嘅忠实fans,去亲食甜品唔多唔少都会心郁郁想食有榴梿嘅甜品,呢个榴梿星球嘅榴梿味唔系好重,每粒嘅星球都有榴梿蓉系入边,朋友本身唔食榴梿都接受到佢嘅味道,想试食榴梿嘅朋友可以考虑吓,甜度适中,亦都有啫喱同西米伴随,口感丰富

香芒之恋 $48
一黎到就已经俾佢嘅卖相吸引左,造型非常精致,虽然食唔到芒果肉,但系芒果香非常强烈,加上有几块士多啤梨去增加芒果之恋嘅色彩,相信唔少少男少女都会钟意呢一款嘅甜品,尤其夏天饮就最适合不过,难怪系热卖榜之一

牛奶小方 $18
香滑嘅牛奶粒粒配上椰丝,一份就已经有10粒,即系平均每一粒只需要$1.8,抵到烂,椰椰丝味唔会盖过牛奶味,而且一啖一粒,非常方便食用

感谢 hinsonfoodhk
2019年6月28日点评

现在拉花不再只是出现于咖啡上,这间甜品店有八款Smoothie,是粉色系列的奶昔配上拉花图案,超吸睛的,点了一杯即叫即打的紫色梦幻,当中有黑珍珠,水果片,蓝莓奶昔及果酱,奶昔打得幼滑,配上黑珍珠增添口感,因为拉花需时,所以要点耐性等候。店舖另一呃like之作是龙珠星球,可配芒果西米/凉粉及椰汁西米/凉粉,我们选了椰汁西米,龙珠星球是用上波波形啫哩包着火龙果及提子肉,外表晶莹剔透,入口爽弹,食落似大菜糕,另配上西瓜,哈密瓜,芒果及椰果新鲜生果,当中芒果最甜,椰汁西米就比较淡味,但整体颜色配撘得很好。另外点了一个芒果倾斜奶酪,奶酪又是奶冻,奶冻本身是一个很普通很易做的甜品,但甜品店将奶冻用倾斜方法冷冻,再加入椰果,芒果粒及大量燕麦,令整个甜品更加丰富,配撘亦十分好,几样材料混合一口地食,更加好味。

感谢 chickenwingtip

去过粒粒果甜品吗? 请分享你的经验!