“叹返杯芋圆雪露,黄店茶饮用心做”

迷客夏 - 铜锣湾
香港排名第131 (共664家甜点)
周围地区: 湾仔/铜锣湾
周围地区: 湾仔/铜锣湾
2021年2月1日点评 通过移动设备发表

店铺:迷客夏 (铜锣湾)
地址:铜锣湾利园山道17号地舖

呢排成日喺铜锣湾果边,都不忘喺附近揾吓啲黄店帮衬吓,最近知道迷客夏 @milkshahk 用咗3年时间准备,推出咗期间限定嘅手感芋圆特饮,用天然材料打造咗小红豆芋圆椰香雪露、双Q芋圆椰香雪露同手感芋圆芋泥鲜奶,所以就去咗佢地铜锣湾利园山道嘅分店买返杯嚟试吓

双Q芋圆椰香雪露 $40
店员话最多人拣呢杯,所以就要咗佢,呢杯特饮以四大材料:黑糖西米、椰汁、芋圆同芋泥制作而成,一饮落口就有浓郁椰香,虽然无得拣甜度,但饮落甜度适中,用力吸入细细粒嘅西米,仲有烟韧嘅芋圆同埋芋香味重嘅芋泥,几款材料唔同嘅口感,丰富咗成杯雪露嘅层次。而且饮一杯当下午茶都够,因为有芋泥同芋圆,饮完成杯都真系有啲饱腹感

听店员讲佢地期间限定做到新年后,想试嘅就要快手喇,唔知呢到又有无芋圆嘅fans呢?

感谢 hinsonfoodhk

2020年8月20日点评 通过移动设备发表

Milksha❤️ Fresh Fruit Smoothie for Summer☀
炎炎夏日☀️,饮品真系不能少。Milksha 又研制出新产品「果果优芝茶」,味道好清爽。而且颜色好靓,当然唔少得少女心,非常适合打卡既少女粉,唔好错过喔。
l[草莓芝芝]l $39 (试饮价 $34)
士多啤梨 严选欧洲产,离远都闻到香气扑鼻,同超重士多啤梨味,香甜又唔酸❤️ 仲有果肉系底,真材实料。
芝士 有咸香重芝士且醇滑,那份咸香味真系好吸引,升级版配方确系唔同啲呢。
l[多芒优格]l $42 (试饮价 $36)
芒果 用上超甜超香,果肉多汁既菲律宾 吕宋芒,一大块一大块咁加入去,真系好出芒果香味,仲有啖啖茶既清香。
优格Yogurt选用左Greenfields嘅Plain Yogurt,自然够天然健康。而且呢个配搭系呢度独家架,唔好错过。
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
⚠️重要提示⚠️
1. 芝芝饮品建议唔搅匀,好饮100倍!
2. 草莓芝芝慢慢沉会变少女粉,影相劲靓!
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

感谢 Wincyholic
2020年8月20日点评

迷客夏的大甲芋头鲜奶享负盛名,而我向来到迷客夏亦只会点大甲芋头鲜奶,魅力之大实在难以抵挡。难得遇上新品推出不久可以用优惠价试饮,加上夏日炎炎亦比较偏好更为清爽的饮品,所以这次终于一试大甲芋头鲜奶以外的产品,两款饮品更可以选择芝士奶盖或乳酪奶盖。

多芒芝芝 ($36)
用上新鲜芒果打成的沙冰香甜浓郁,芝士奶盖口感丰厚稠密,奶香突出并带阵阵恰到好处的芝士咸香。

草莓芝芝 ($34)
草莓芝芝的奶盖如出一辙,而且同样用上新鲜士多啤梨,毫无药水之感,底层更有不少士多啤梨果肉。

感谢 Voracious1006
2020年8月19日点评 通过移动设备发表

Milksha 近日推岀 全新果果优之茶系列
多芒芝芝 草莓芝芝 都有得饮啦!夏日热辣辣 消暑解渴一流 唔想饮芝士奶盖咁肥 仲可以换成健康既plain yoghurt

8月23日或之前仲有试饮价!

▪️草莓芝芝 (微糖) 试饮价 $34 (原价 $39)
少女粉既草莓芝芝
芝士奶盖质地绵密厚身 奶味浓郁 带淡淡芝士既咸味
草莓沙冰 质地幼滑 真材实料 用上欧洲嘅士多啤梨 入口天然草莓香甜 淡淡果酸味 底下仲有粒粒果肉 整体饮落唔会觉得好甜腻 都几消暑解渴

▪️芒果优格 (微糖) 试饮价 $36 (原价 $42)
芒果沙冰用上菲律宾吕宋芒 同样唔会太重冰感 摆左一阵无咁冻 芒果味果然更加突岀 余韵仲有阵阵茶香 饮完唔会仲好口渴
再配上顶层既plain yoghurt 酸酸甜甜 无芝士奶盖咁肥之余 味道仲无咁单调

感谢 sistersnfood
2020年6月10日点评 通过移动设备发表

今天又热又闷, 去 Milksha 迷客夏做回一杯透心凉又解渴的手做仙草系列其中一款。
Milksha 迷客夏

用餐日期:2020年6月
1  感谢 horuru

查看过迷客夏 - 铜锣湾的旅行者还看了

中国香港

去过迷客夏 - 铜锣湾吗? 请分享你的经验!