“喺葵芳食嘢,选择都唔”

L.D.K. by Ufufu Cafe
提供送餐服务
香港排名第1,183 (共15,897家美食)
周围地区: 新界
周围地区: 新界
2021年3月17日点评 通过移动设备发表

喺葵芳食嘢,选择都唔少,想食简单啲、轻can啲嘅有葵广;想喺一个清幽啲嘅环境食嘅有牧羊;想坐得舒服啲,唔想离开有冷气环境嘅就有新都会。
L.D.K. 系我喺新都会食嘢嘅首选。L.D.K.系一间优质日式西餐,环境舒适,选择多,而且每款都好味
今次就叫咗
三色丼 ($138) - 烧汁牛肉饭、吞拿鱼蓉饭、带子三文鱼籽醋饭
每款饭都有特色,而且三碗细细碗,食晒都唔会话太饱,仲可以同朋友share一齐食!
咖哩蛋包饭($98) - 日式咖哩甜甜哋,多汁,一定够捞饭,蛋滑,CP值高

感谢 foodieSsAdventure_HK

香蕉唔算多
不过四十几蚊算系咁

感谢 nkcfung
2020年10月27日点评 通过移动设备发表

同朋友行完山当然要大大力奖励自己, 到铜锣湾世贸中心3楼的L.D.K. by Ufufu Café吃晚饭。 可能是平日的关系店内不是太多人, 装修简约风格, 店员主动经常帮我们斟水, 服务几好。✨餐厅以西日式料理为主, 三个人我们点了脆炸广岛蠔$58、 厚切烟肉卡邦尼意粉$98、 牛肉寿喜烧乌冬$98、 吉列豚肉咖哩饭$128、 加$28升级沙律、汤和芭菲。✨

沙律~ 沙律菜新鲜, 味道正常。

餐汤~ 餐厅入口热辣辣, 忌廉汤味道可以。

脆炸广岛蠔~ 一碟有三只, 广岛蠔体积偏细, 最正是个自家制酱料, 甜甜酸酸好开胃。

厚切烟肉卡邦尼意粉~ 酱汁几creamy, 厚切烟肉口感偏硬, 意粉不会太腍有口感。

牛肉寿喜烧乌冬~ 牛肉薄片味道好, 寿喜烧汤底甜甜的配乌冬味道夹。

吉列豚肉咖哩饭~猪扒够厚身,肉质松软弹牙,带油脂香,但肉味比较淡,咖喱香味颇浓,多汁Creamy,拌饭一流。

迷你芒果芭菲、士多啤梨芭菲和香蕉朱古力芭菲~ 三杯卖相都靓,我食香蕉朱古力味, 有香蕉朱古力雪糕、忌廉,杯底还有少少脆脆, 口感丰富,份量刚刚好。

昨日行经世贸中心见到有很多餐厅店舖都关门, 香港经济大受打击, 幸好还可以吃到一间美味有质素的餐厅, 下次会再来。

L.D.K. by Ufufu Café (世贸中心)
地址: 铜锣湾告士打道280号世贸中心3楼P303-303A号舖

感谢 Victoriay_eatwithvic
2020年6月11日点评

食过一次番唔到转头既明太子芝士烤年糕好!好!食!!!
明太子芝士烤年糕($58)作为烟韧控见到年糕双眼发光加入微辣口感明太子同埋邪恶芝士wowowoow!难以抗拒!
蒲烧鳗鱼酱油蛋包饭($158)大食仔系一定要食饭既鳗鱼大大条.反而我地都唔太喜叹因为烧汁太多有点咸~但滑蛋不错啊❤️
双重芝士溶岩和牛汉堡($118)邪恶既食物通常都系我话要点既和牛汉堡扒厚厚的. 加埋芝士好满足!
LDK by Ufufu Cafe
葵芳兴芳路223号新都会广场3楼345A号铺

感谢 foodienethk
2020年4月27日点评

今天中午迟了吃午饭,3点才能离开公司,但到了商场,食店还是在排队,于是跑多两步找另外一些没人察觉的好地方。竟然给我们找到了LDK! 由于已经是下午3点,吃下午茶的胃口已经上到了口边,于是决定只吃甜点。我们点了绿茶雪糕圣代,蓝莓芝士蛋糕,朱古力雪糕吐司,味道非常难忘。经歴半年不能去日本享受日式美食,可以在LDK吃这些甜点,真的很高兴。

感谢 Sara M

查看过L.D.K. by Ufufu Cafe的旅行者还看了

中国香港

去过L.D.K. by Ufufu Cafe吗? 请分享你的经验!