“Coti cafe”
Coti的点评

Coti
香港排名第3,228 (共15,676家美食)
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2021年1月19日点评 通过移动设备发表

Coti @cotihk

装修偏向文青系 面积唔算好大 但都坐得舒服 喺观塘,九龙湾,沙田,荃湾都有分店 午市套餐大概$70就有 几啱同朋友食嘢 倾偈

黑糖豚角煮配饭$88
可能有黑糖嘅关系 酱汁系有少少甜嘅 豚肉系好淋好好食 有半肥瘦有偏瘦嘅 两种都好好食 呢款有跟沙律菜 咁就唔怕得肉好腻

烤牛肋骨饭$88
牛肋骨份量好足 有四 五旧大大旧既牛肋骨 牛肋骨好淋而且唔会好肥 仲有西兰花 萝卜同冬菇 虽然唔算好多酱汁 但牛肋骨同蔬菜都好入味 仲多过饭

Rose latte 玫瑰鲜奶咖啡 $42
奶类全部都可以转脱脂奶 奶同咖啡嘅比例啱啱好 喺奶泡上面洒上干玫瑰花 虽然无味 但外表加分

FRESH CREAM CHOCOLATE 鲜忌廉朱古力 $42
好浓郁嘅朱古力 唔系得个死甜 有少少苦既朱古力 好啱呢啲咁冻嘅时候饮❄️

每杯饮品都有跟一件咖啡蛋糕

Coti (观塘)观塘鸿图道90号地舖
人均$50-$100

#cotihk #coti #coffee #lunch #香港咖啡 #午餐 #咖啡店 #观塘 #荃湾 #沙田 #cafehk #foodie #foodiehk #brunch #文青cafe #打卡

感谢 christinekwok

2020年1月30日点评

农历年初七基本上好多公司都是仍在放假期。平时人来人往的观塘竟然今日午饭时段特别寂静,有点不习惯。
鸿图道街尾有一间悠闲咖啡店,虽然店舖细小,但装潢设计有舒适感,在人流稀少下享用午饭特别享受。
点了牛肋骨饭。卖相不错。三大件牛肋骨,入味非常。肉质软腍,调味恰到好处。还有配菜红萝卜,西兰花,均衡营养。
咖啡店当然要试一下咖啡品质,潮流兴的Rose Latte是我所选。卖相是值得打卡的。虽然奶的成份不少,仍然品味得到咖啡的甘香,甜度适中,啡味香浓。
小小的店舖,用心的制作,另人留下深刻印象。

感谢 Polly C
2019年8月21日点评 通过移动设备发表

外国餐厅名字,
却是一中菜饮食集团主理的,
主要是做内地客人,
因为有内地杂志和网路打手吹嘘。
全店八成普通话,
嘈爆。

感谢 Tomaz
2018年12月6日点评

今日经过见到呢个繁忙既观塘区有个小绿洲,仲要就黎有位,唔谂喇,黎试下先!!

全店既设计简洁清新,主要用上大量木色形造舒适气氛,真系好小见嫁~

唔太起眼既门口更添多一份隐世感

对于一个好中意食甜品既人第一时间就紧系留意到佢地呢个冻柜喇,店铺虽小,但样样都有D,点都会满足到你地既要求~而且呢D甜品同咖啡的既甘苦味好夹,所以呢到可以俾你慢慢叹下chill下

连呢D摆位摆设都下心机花功夫,真系唔好睇小佢地

先黎杯冻齐啡,咖啡味香同谆,如果想饮再浓D可以叫佢小冰嫁!!

茄汁大蚬意粉

如果唔系好大食既话,一碟真系饱突呀!!!因为份量真系好多。大蚬一D沙都冇,食落仲有鲜甜味。而且茄汁唔会好酸 / 好甜,真系几开胃!!

蜜桃冰茶,我中意佢唔系好浓,够清新,仲要大大杯呀!!

而呢个一定要食既「鸡扒流心蛋三文治」真系不得了!!!金黄既包+流心蛋汁+上嫩滑鸡扒 同 香脆既PI呢个真系冇得输!!

呢个份量一个人真系好大机会食唔哂,仲要价钱一D都唔贵。但就超足料花上劲多心机,呢点真系好值得欣赏。

黎呢D小店到chill下唔只系食野,仲系想感受一下小店既独有味道。对于我更加系一种生活态度。边欣赏繁忙既闹市,边静静地咁享受我既食物同环境。

感谢 hkfoodieling
2018年11月10日点评

原条鳗鱼蛋包厚多士, 鳗鱼好大条, 鳗鱼味十足。最重要系上面嘅鳗鱼酱汁,咸甜交叠,配搭炒滑蛋,令到成件厚多士层次丰富。

感谢 嘉龍 吳

去过Coti吗? 请分享你的经验!