“尖沙咀专食丼饭”

岚桥丼饭专门店

仲有啲季节限定丼 通常系啲时令鱼
都几特别👍🏻

🇯🇵海胆牡丹虾丼
呢个丼好丰富🤩
有一板日本海胆 ,牡丹虾,海胆,葱花吞拿鱼蓉,三文鱼子

食材都算新鲜 卖相又吸引
性价比都几高🙌🏻

感谢 Daholic F

2020年11月27日点评

有次星期五晚约咗一班friend去尖沙咀happy friday,系赫德道附近happy hour饮左几杯之后经过后街见到有间门面好日式嘅餐厅,入面又坐得好full,唔赶时间既我哋决定排队等试吓好唔好食👶🏻
——————
等咗20分钟终于到我哋,一入餐厅就见到入面好有日式风格既装饰,瞬间有啲身处日本既感觉🤓不过由于间餐厅比较细,坐位就摆得较近,要坐得迫D~环境亦唔算太静💁🏼‍♀️

🍚北海蟹肉丼 $178🍚 (8/10)
呢间餐厅主打刺身丼,价位系一百尾至二百中左右,我同朋友都分别叫左丼饭😆一上枱个卖相已经好吸引~唔同种类嘅海鲜铺满晒系饭上面,满足感爆灯 💡💡影完相就忍唔住即刻食✨我拣咗个蟹肉丼,配料有甲罗烧、松叶蟹肉、葱花吞拿鱼蓉、海胆同三文鱼籽,每样野都食得出好新鲜💃🏻甲罗烧蟹膏味好出好香,蟹肉份量亦唔少,吞拿鱼茸几香油脂味、口感细滑,海胆都唔会腥,连埋饭食食得好满足😊有番呢个价位既水准👍🏻

啲朋友都话食得几开心几满足☺️下次黎开尖沙咀会想再试☃️同埋就系我哋𠮶晚一直都见到有人keep住排队,睇嚟都几受欢迎㗎😆大家想唔等咁耐既话记得早d去啦🙆🏻‍♂️
———————
😋味道:8/10
🤵🏻服务:7.5/10
💰抵食:7/10
⏳排队时间:20分钟

感谢 Otoro_foodie
2020年11月10日点评 通过移动设备发表

岚桥-丼饭专门店

很久没有吃鱼生饭了,朋友介绍之下得知在尖沙咀一间丼饭专门店,提供多款鱼生、热食的丼饭款式,而且价钱合理,今天碰巧在尖沙咀附近工作,就和同事一起试试。

矢柄丼
季节限定丼饭系列,有矢柄鱼、海胆、牡丹虾、赤贝、油甘鱼、三文鱼和三文鱼籽,当中最特别当然是矢柄,是白身鱼的一种,味道甘甜,另外当然是最爱的海胆,鲜甜十分。

和风三文鱼亲子丼
集三文鱼、炙烧三文鱼粒和三文鱼籽的丼饭,布满芝麻香、鱼油十足的炙烧三文鱼粒,厚切非常肥美的三文鱼片和粒粒爆珠的三文鱼籽。

免治鸡肉串、鸡胸鸡软骨串
餐馆还有串烧提供,免治鸡肉串加上酱汁和蛋黄搅拌,惹味得很,鸡胸鸡软骨串比起一般鸡软骨更有咬口更有骨感。

面豉汤、䲞鱼汤
每款丼饭也配有面豉汤,也可以$28的优惠价钱加配䲞鱼汤,䲞鱼汤汤底有着超浓郁的鱼味而且暖笠笠。

感谢 justforshan
2020年7月5日点评 通过移动设备发表

出开尖沙咀 知道呢条街不嬲都食肆林立 见到呢餐小店既Lunchset几抵食 环境都OK便入去一试
叫左个火灸三文鱼帆立贝饭Set $108
主食火灸鱼生饭令我好深刻 因为真系好好食
火灸三文鱼帆立贝 2者都烧得岩岩好 唔会Overcook
无鱼生既腥味之余 火灸味好香
分量好足 有4只刺身带子够厚肉 好多片油脂平均既三文鱼 再加埋D三文鱼籽
2种鱼生都好新鲜 三文鱼够肥美 所以烧完都仲食到鱼生既鲜甜
饭底沟左日本醋 酸酸地加上日本珍珠米 非常开胃
呢个价钱食到呢种Quality其实都几Surprise 推荐大家一试!

感谢 Passport12345678
2020年6月30日点评

今年夏天特别炎热,下午饭要食啲清爽,清淡为主。
日本料理是最佳选择。
下午就去了棉登径一间细细地丼饭专门店,曾经也帮衬过,觉得嚟度啲食物水准不错,特意推介给同事。
角切鱼生丼
鱼生切成一粒粒好似骰仔好得意。有三文鱼,池鱼,吞拿,三文鱼籽,虾,还有青瓜粒,紫菜丝和蛋丝,非常丰富。
饭粒己调味了,不用加添豉油也可以。
由于有青瓜粒,每啖食起来特别爽口。
午市套餐还包括关东煮,沙律,面豉汤和饮品,抵食!

感谢 Polly C

查看过岚桥丼饭专门店的旅行者还看了

去过岚桥丼饭专门店吗? 请分享你的经验!