香港
发布
收件箱
搜索

“Chill with friends 🥂”

海伦司小酒馆
Eatigo
香港排名第42 (共13,951家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2019年9月7日点评 通过移动设备发表

今日去咗尖沙咀揾嘢食,最后拣咗一间有得饮下酒食下野既地方。入到去灯光比较暗,播紧西方音乐,好适合同朋友仔倾下计饮下酒我地叫咗一份炸鱼薯条,香烤辣鸡翼,烤鸡骨肠。然后叫咗2杯白酒同红酒鸡翼好入味,够辣好好味推荐鸡骨肠皮烧得好脆,咬落去啖啖肉。白酒同红酒不错,好易入口。呢度员工都有好礼物,送餐速度都快

感谢 kkkatherineee

2019年8月15日点评 通过移动设备发表

在尖沙咀很难找一个漂亮又温馨的地方享受欢乐时光(happy hour)。海伦司是一个适合交谈,相当不错的选择。生啤价格相当便宜,同时他们还提供多种价格合理的鸡尾酒。那里的食物就是普通的酒吧菜。推荐油炸的东西——通常这是酒吧的最佳选择。

感谢 polovesfood
2019年7月20日点评 通过移动设备发表

香港人生活忙碌,放工后都想relax下,最好就系找间坐得舒服又可以倾到计嘅地方chill下。竟然尖沙咀揾到呢间带东南亚风既酒吧,无浓烈的烟酒气味,地方更是非常宽敞舒适。

餐厅主要是饮品为主,鸡尾酒、瓶装啤酒、生啤、威士忌、汽水、矿泉水、葡萄酒等寸等,另有小食价钱亦算便宜。

《海鲜忌廉汁意粉意粉》$68 - 配料有蚬肉和虾加非常creamy既酱汁,而且很香菇菌味。

《沙嗲串烧》$48 - 有6串(牛肉/鸡肉/猪肉),非常抵食!

《520》$68 - 以梦幻的粉红色,带玫瑰花瓣及可食用珍珠,杯外还黐满椰子丝,不失矝贵!口感充满浓郁的野莓味。

《Hoegaarden》$58

性价比颇高的酒吧小店,大家偶尔去尖沙咀不妨也来Chill下!

感谢 hkfoodieelaine
2019年6月27日点评

尖沙咀厚福街出左名系好有多野食, 小食、各色餐厅至酒吧面一应俱全。
今日跟友人到左一间叫 Helen's 既酒吧聚聚旧。 店内装修舒适宽敞, 有大量卡位给食客空间倾计。

我地分别叫左两杯野饮 Maze 同埋 Prairie 大草原, 一碟fish & chips, 一碟一口炸嫩鸡, 仲有一碟海鲜意粉。

先讲讲两杯cocktails, 呢杯Maze 入口非常有层次,甜同咸系口腔里面交错著, 但又唔会互相排斥, 入口数秒, 薰衣草同咸柠檬系主调, 过左一阵椰青独特既味道充斥口腔,成为呢杯mocktail 既后劲, 系一杯充满层次既好饮料。 另一杯Prairie 大草原以西柚为主调,易入口,酒味唔会盖过主调,整杯mocktail既酸甜度做得好平均, 系夏季的凉伴之选。

食物黎讲,我地最欣赏就系一口炸嫩鸡, 首先佢哋控油部份做得相当出色, 鸡块表皮香脆而干身。内里的鸡肉鲜嫩而锁住了肉汁, 外脆内暖既一炸鸡绝对系最佳既下酒菜。
海鲜意粉既面质不错有口感, 收汁做得出色, 唔会有水汪汪既情况,分量亦都十分足够。

Fish & chips既薯条炸得金黄香脆,加了微辣既调味料, 绝对系下酒好菜, 炸鱼亦炸得外脆内软, 鱼肉新鲜而不会炸得过左火侯。

#chill #cocktails #food #fishandchips #pasta #chickenrecipes #tsimshatsui

感谢 LY318
2019年6月27日点评 通过移动设备发表

其实我都会同朋友摸下酒柸底,厚福街既H8系一层一间食肆,今次黎到3楼既helen’s happy hour。

一开门,哗!装修好特别㖞,以木为主,好有泰国风味,酒吧环境好舒适。枱面仲有骰盅玩添。

睇个menu,见到有自家制cocktail,同朋友各叫一柸。

我就叫左有whiskey成份既Yestersay,做下烈女。朋友叫左Maze。

Yesterday
酒浓度系5,都几烈的。
店员拎住个玻璃樽,一路倒酒一路冒烟,有烟燻的香味。店员还提我地饮时鼻要向橙果边都易入口。

Maze
酒精亦算重,有4度
粉紫色真系好靓,应该因为加左碟豆花既原因,有果味所以甜甜的好好饮

空肚饮酒紧系唔得啦,所以叫左2样小食。
烤鸡肉肠同一口炸嫩鸡。
2样都系唔错,啖啖肉,炸嫩鸡真系嫩滑,鸡肉肠因为有旧骨头仔,可以豪迈d用手食添。

感谢 MsAnnie F

查看过海伦司小酒馆的旅行者还看了

去过海伦司小酒馆吗? 请分享你的经验!