“I love you Helen 😋”

海伦司小酒馆
Eatigo
香港排名第41 (共13,916家美食)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2019年9月7日点评 通过移动设备发表

今日同朋友行开尖东附近 ,咁就想揾一间吧想饮一杯嘢同埋食少少小食, 咁我自己就试下search openrice D 食评, 咁我就揾咗呢一间Helen。

入到去格调同埋装修都非常之好 环境好舒服, 畀人真系好有一种relax嘅感觉, 咁我哋就叫咗一啲小食同埋我叫咗一杯520。

呢一杯520其实真系几好饮同埋好靓,佢入面有一朵玫瑰花系入边,同埋佢又唔会话酒精味太浓,佢有士多啤梨味啦同埋有少少玫瑰味 ,留意埋个杯身黐咗啲椰丝喺出面,饮落去其实真系好啱女仕饮嘅。

小食方面我哋叫左个fish and chip, fish and chip, 尤其是个鱼虽然我唔知系咩鱼啦,但其实佢真系好似外国整啲fish and chips咁又脆同埋都有鱼味起码冇咗啲雪藏味。 薯条亦都啱啱炸出嚟热辣辣咁。 其实呢个fish and chips好适合送啤酒。

跟住我哋叫咗个沙嗲鸡串, 佢呢个鸡串都整得非常好,起码沙嗲亦都好香浓,同埋亦都唔系话太辣啱晒我哋啲唔系食得太辣嘅女仔食。

最后一定要试下佢过香辣鸡翼, 虽然自己唔系话太食得辣,但佢辣度都系适中 同埋个鸡翼D肉亦都非常之滑。 啲汁锁死晒喺鸡翼入面 。几正同啱晒happy hour。

最后顺带一提就系佢啲服务员非常之professional, 一定要畀十个like 反应又快, 知道客人嘅需要。 好似我想要一只叉,唔使叫佢都已经送到埋嚟。 同埋佢啲服务员非常之well trained。 唔似其他酒吧啲完全唔professional。 整个夜晚都笑容满面。 所以呢一间bar其实真系几适合女仕们上去的。

感谢 bunbunxfoodie

2019年9月7日点评 通过移动设备发表

今日去咗尖沙咀揾嘢食,最后拣咗一间有得饮下酒食下野既地方。入到去灯光比较暗,播紧西方音乐,好适合同朋友仔倾下计饮下酒我地叫咗一份炸鱼薯条,香烤辣鸡翼,烤鸡骨肠。然后叫咗2杯白酒同红酒鸡翼好入味,够辣好好味推荐鸡骨肠皮烧得好脆,咬落去啖啖肉。白酒同红酒不错,好易入口。呢度员工都有好礼物,送餐速度都快

感谢 kkkatherineee
2019年8月15日点评 通过移动设备发表

在尖沙咀很难找一个漂亮又温馨的地方享受欢乐时光(happy hour)。海伦司是一个适合交谈,相当不错的选择。生啤价格相当便宜,同时他们还提供多种价格合理的鸡尾酒。那里的食物就是普通的酒吧菜。推荐油炸的东西——通常这是酒吧的最佳选择。

感谢 polovesfood
2019年7月20日点评 通过移动设备发表

香港人生活忙碌,放工后都想relax下,最好就系找间坐得舒服又可以倾到计嘅地方chill下。竟然尖沙咀揾到呢间带东南亚风既酒吧,无浓烈的烟酒气味,地方更是非常宽敞舒适。

餐厅主要是饮品为主,鸡尾酒、瓶装啤酒、生啤、威士忌、汽水、矿泉水、葡萄酒等寸等,另有小食价钱亦算便宜。

《海鲜忌廉汁意粉意粉》$68 - 配料有蚬肉和虾加非常creamy既酱汁,而且很香菇菌味。

《沙嗲串烧》$48 - 有6串(牛肉/鸡肉/猪肉),非常抵食!

《520》$68 - 以梦幻的粉红色,带玫瑰花瓣及可食用珍珠,杯外还黐满椰子丝,不失矝贵!口感充满浓郁的野莓味。

《Hoegaarden》$58

性价比颇高的酒吧小店,大家偶尔去尖沙咀不妨也来Chill下!

感谢 hkfoodieelaine
2019年6月27日点评

尖沙咀厚福街出左名系好有多野食, 小食、各色餐厅至酒吧面一应俱全。
今日跟友人到左一间叫 Helen's 既酒吧聚聚旧。 店内装修舒适宽敞, 有大量卡位给食客空间倾计。

我地分别叫左两杯野饮 Maze 同埋 Prairie 大草原, 一碟fish & chips, 一碟一口炸嫩鸡, 仲有一碟海鲜意粉。

先讲讲两杯cocktails, 呢杯Maze 入口非常有层次,甜同咸系口腔里面交错著, 但又唔会互相排斥, 入口数秒, 薰衣草同咸柠檬系主调, 过左一阵椰青独特既味道充斥口腔,成为呢杯mocktail 既后劲, 系一杯充满层次既好饮料。 另一杯Prairie 大草原以西柚为主调,易入口,酒味唔会盖过主调,整杯mocktail既酸甜度做得好平均, 系夏季的凉伴之选。

食物黎讲,我地最欣赏就系一口炸嫩鸡, 首先佢哋控油部份做得相当出色, 鸡块表皮香脆而干身。内里的鸡肉鲜嫩而锁住了肉汁, 外脆内暖既一炸鸡绝对系最佳既下酒菜。
海鲜意粉既面质不错有口感, 收汁做得出色, 唔会有水汪汪既情况,分量亦都十分足够。

Fish & chips既薯条炸得金黄香脆,加了微辣既调味料, 绝对系下酒好菜, 炸鱼亦炸得外脆内软, 鱼肉新鲜而不会炸得过左火侯。

#chill #cocktails #food #fishandchips #pasta #chickenrecipes #tsimshatsui

感谢 LY318

查看过海伦司小酒馆的旅行者还看了

去过海伦司小酒馆吗? 请分享你的经验!