“食物都算唔错 价钱有些贵”
Hands-On Coffee的点评

Hands-On Coffee
香港排名第4,021 (共13,928家美食)

稳下google map 睇系附近有咩地方食下brunch,稳到呢间coffeeshop,食左个意粉同个汉堡餐200几, 老婆话咖啡好饮,感觉性价比一般,感觉同样价钱可以食到更好食物。 环境唔错

感谢 marco180808

2019年8月5日点评

第二次到这间咖啡店. 当初在旺角搜寻好喝的咖啡而找到, 平常走过都没有留意隐身在旗舰店内的它. 装修和气氛不错, 喜欢在落地玻璃前的单人枱. 健康田园沙律和brownie觉得份量少了一点, 但味道不错, latte也有水准, 环境舒适很适合自己放空或三五知己聊天. 之后有机会想尝试晚餐和手工啤酒.

感谢 macross7
2019年5月16日点评 通过移动设备发表

琴日行开旺角,唔知食咩好既时候抬头一望,见到系中移动铺位楼上有间café,平时都冇为意到,就入去试一试佢!

入到感觉同楼下既闹市完全两个世界,有种好悠然自得既感觉~见好多情侣一pair pair叹咖啡倾计咁~觉得呢度真系好relax!

坐低睇下menu,见burger餐会跟杯氮气咖啡,见几得意就叫左个黎试,另外仲叫左一个意粉、一份小食同唔少得既甜品~

氮气咖啡

先黎个氮气咖啡,呢个真系第一次听第一次试~本身唔系好饮奶所以叫亲咖啡都系要斋啡,斋啡系非常香浓而亦带有苦味既缺点~但呢个氮气咖啡令我好惊喜既系有好香浓既咖啡味!但完全冇平时饮既斋啡咁苦!真系岩哂我口味!未试过既话真系可以一试!

经典和牛汉堡配焗薯

点左呢个和牛汉堡~估唔到个汉堡都几大份!入面有和牛汉堡扒之余,仲有煎蛋、芝士、生菜、烟肉同蕃茄!材料好丰富!咬落去煎蛋既蛋汁同芝士夹埋汉堡扒融合埋一齐,令成个包感觉好有层次,口感一流,汉堡扒保留到肉汁但又唔会滴到周围都系,唔错! 仲有d沙律菜同焗薯粒伴碟,够哂营养!

羽衣甘蓝扁意粉

羽衣甘蓝系superfood好多人都知,之前试过自己煮羽衣甘蓝,发觉有阵草青味同有d苦味,但呢个羽衣甘蓝扁意粉完全冇果种古怪味,扁意粉用左橄榄油黎炒,好香而且有湿润感,唔会干争争。配合埋上面既芝士碎同松子仁,即使成个意粉冇肉类但一d都唔觉得寡,素食者必点~

炸物拼盘

炸物拼盘有鸡翼、炸虾、薯条同埋薯丝虾~配埋蛋黄酱同食好邪恶但好美味!上台热辣辣脆卜卜!当中最喜欢炸鸡翼~辣味十足好香口!单骨鸡翼食得方便!

布朗尼配雪糕

最后由呢个brownie配雪糕为呢餐画上完美句号~brownie即焗非常热~上面配上冰冻既云呢拿雪糕,一冷一热既口感从来冇得输!侧边伴有士多啤梨、奇异果呢d带酸既生果平衡一下呢度甜品既甜腻感~再加d忌廉夹埋一齐一羹放入口真系大大满足!!

估唔到除左登打士街果边之外闹市中仲有呢d咁高质既café~大家以后要多d抬头望下,真系会有新发现!

感谢 catcatbobo
2019年5月15日点评 通过移动设备发表

平时人来人往既旺角都行得多,而楼上舖更见唔少,但点都估唔到,电讯公司中国移动旗舰店共有五层,除有电子产品出售,三楼竟然有一间cafe (Hands-On Coffee)。

而且刚巧他们推出了新汉堡套餐,就上去试试啦~

而一搭Lift上到3楼一出Lift 门,就会见到Reception 位置,真系别具特色(一个新的小天地,与旺角下面的繁华都市有很大的差别。)

而他们都用了很特别的装饰衬托这小天乐 (且有售卖不少咖啡豆)。

而Hands-on office 与本土咖啡店品牌合作,制作了不小不同款式的外地咖啡。

经查问后,才发现店舖刚推出新汉堡:未来纯素汉堡,经典和牛汉堡及西班牙黑毛猪汉堡

汉堡外都还有意粉,主菜(三文鱼扒,慢煮牛,龙虾带子鱼扒)等等...

而他们的甜品都非常吸引(提拉米苏窝夫,咖啡撞雪糕,布朗尼伴雪糕等等)

他们新制作的氮气咖啡,还有发花疯...的广告牌都令人非常吸引,好想试杯

氮气咖啡 - 单价$46/ 跟汉堡免费(fee)
原来单叫氮气咖啡要$46,现在食汉堡系免费配埋氮气咖啡,氮气咖啡有斋啡嘅颜色,另有其独特的苦涩味,但浓淡适中,饮左淡,我个灵魂番番离啦(回魂啡)

西班牙黑毛猪汉堡配焗薯 - $118
西班牙黑毛猪厚身多汁,而汉堡同时夹有泡菜、原片菠萝、生菜、烟肉和芝士片,配上清新的沙律和香口的薯粒,味道丰富,分量十足,非常滋味。

慢煮12小时牛柳配薯菜 - $188
运用慢煮既方式令牛柳慢慢变熟,食落口感软腍,重牛肉味,最适合我呢d牛魔王去食

最后紧系叫埋甜品作结尾啦
Brownie with ice cream - Brownie 暖暖地而且不会太甜配合雪糕一起食刚刚好,值得推介

感谢 JaydenCSH
2019年5月3日点评 通过移动设备发表

旺角有好多cafe, 而 Hands-On Coffee 系我近排觉得比较出色的一间。 店内装修时尚特别, 还有落地玻璃感觉开扬。 这里已推广精品咖啡为主, 除了咖啡之外还有手工啤酒和不同种类的美食。 经店员介绍点了一个和牛汉堡$118再加$20转 Draft Beer, 然后我想试下这里的卡邦尼意粉配温泉蛋$92, 甜品点了朱古力泡沫甜蛋$90, 因为晚上的关系所以没有饮这里的咖啡, 反而叫了一杯热朱古力$42。 热朱古力☕~ 我点了小甜,朱古力味香浓, 如果喜欢热朱古力的朋友一定要试下。
Draft beer~ 加20蚊有这杯手工啤酒, 味道清新, 值得一试。
和牛汉堡~ 除了卖相丰富之外, 味道也很好, 和牛肉汁juicy, 还有芝士,烟肉,蕃茄,生菜, 非常之有份量的汉堡。 伴菜有沙律菜和薯仔, 好抵吃。
卡邦尼意粉配温泉蛋~ 我本身好喜欢吃卡邦尼意粉, 意粉口感烟韧, 酱汁creamy,这碟做得有水准。
朱古力泡沫甜蛋~ 泡沫甜蛋里面有空气感, 同食pancake的感觉差唔多,配上雪糕和布朗尼, 来到这里一定要试下!
总括而言Hands-On Coffee 是一间高质的cafe, 无论食物质素方面, 环境方面,在旺角都是高水准的。 不得不提这里的店员非常亲切友善, 令客人对这里有良好的印象。

感谢 Victoriay_eatwithvic

去过Hands-On Coffee吗? 请分享你的经验!