“香茜皮蛋鱼汤米线配脆肉鲩”

谭仔云南米线 (中海日升中心)
2021年4月9日点评 通过移动设备发表

谭仔云南米线出咗全新嘅香茜皮蛋鱼汤米线配脆肉鲩,仲喺中环店整左个长三米几、高两米嘅L型芫茜墙衬返个米线,当然要去试😂。

叫左正常份量嘅香茜皮蛋鱼汤米线配脆肉鲩,钟意芫茜同皮蛋嘅朋友仲可以追加芫茜山同皮蛋海🤣。

呢个新汤底用鲜鱼熬制,香浓嘅鱼汤加上大量芫茜同皮蛋,系好夹嘅配搭。至于脆肉鲩,脆脆弹牙而且冇骨,认真抵赞。

除左米线,仲叫左杯冻香茜青柠雪碧,估唔到原来芫茜都可以做饮品。芫茜嘅清香,加上淡淡青柠味,同雪碧非常夹。

中环店放满芫茜盆栽,弥漫住清新嘅芫茜香。芫茜食得到、睇得到、闻得到,芫茜控一定唔可以错过!

谭仔云南米线

。@tamshop_jh#谭仔云南米线#香茜皮蛋鱼汤米线配脆肉鲩#云游芫茜世界#thebridgehk

感谢 delish_hk
2019年8月16日点评

个人最喜欢吃酸辣米线再加酸菜,因为中午时间好多人排队,所以最好一个人去吃,就很快有位,趁热吃味道最好~!

感谢 MingC622
2018年10月4日点评

最钟意三哥酸辣…亦都系去三哥唯一理由。喜欢食麻辣的,可加钱食, 还有些小食,如蒜泥白肉, 鸡亦。便宜,快捷!

感谢 MingC622
2018年9月30日点评 通过移动设备发表

今天lunch去了中海日升吃米线,因为之后约了同事逛街🤣吃米线比较快。以前这里没有墨鱼春卷的,今天一看餐牌竟然有,想都不用想就点了😜我很喜欢吃,因为很弹牙,爽口,米线就一样很滑顺。我点了清汤。

感谢 420irenen

查看过谭仔云南米线 (中海日升中心)的旅行者还看了

去过谭仔云南米线 (中海日升中心)吗? 请分享你的经验!