“牛扒👍🏻👍🏻👍🏻”
Steak Bar的点评 - 停止营业

早前经过登龙街
已经被Steak Bar黑色型格门面吸引到视线
今次一于去探店
假期后开工日特别旺场呀
好彩有得Openrice book 定位咋!

好豪气咁点咗✨顶级肉眼牛扒 $258

方便你放上石炉烧 自己控制熟成度
我忍唔住都试咗两块 每边烧大约10秒
肉质又脆又软 双重口感
卖相吸引有特式
环观店内真系最多人食佢!

蜜糖蒜香鸡翼 $58
我真系想用新鲜嚟形容😂
完全无雪味
只只都胀卜卜😍
咬落爆汁 加上蜜糖蒜味 劲似韩国炸鸡
系非常推荐必点嘅小食

CP值高👍🏻
店员又nice 服务周到
要再约朋友嚟食!

感谢 Baboo_waikoko

2021年1月22日点评 通过移动设备发表

听讲最近铜锣湾有间烧肉🐮餐厅做紧定食半价,👫就有一人半价咁正,我当然唔执输就去试下啦🙆🏻‍♀️

👉 吉列炸牛扒定食
唔知大家去🇯🇵大阪的时候有冇试过一间隐世吉列牛店,小编之前食过之后一直心心念念👉🏻👈🏻,今次终于再体验返😭

Set包含了吉列牛🐮、白饭🍚、前菜与沙律🥗 吉列牛已事先炸过再切成一块块,再俾我地自己用烤炉DIY熟度👍🏻(店员建议每边30秒⏱)烧完牛肉🐮大约8、9成熟,外面酥脆里面又软嫩😚,放入口仲有牛肉个种油脂感爆发的感动,超级好食😍

👉 牛舌拼薄烧牛
另一个定食就选左双拼牛舌👅+薄烧牛肉🐮等牛油🧈溶化之后将薄切牛肉放落去烧🔥,超级香👍🏻薄切牛肉油脂分布好平均,自己时间掌握要好好,时间太耐就会好靭,数十秒就嫩滑多汁😍

牛舌👅就因为比较厚身,建议每边都要烧1分钟😆牛味浓郁都几弹牙😂

👉 柚子蜜+蜜糖鸡翼(送)
送的蜜糖🍯鸡翼好有惊喜,外面蜜脆里面juicy够晒入味,推荐可以直接叫一盘🤣

感谢 liebe_king
2020年12月3日点评

经开铜锣湾又要揾地方开餐,心思思想食烧肉但又唔想食太多,友人就提议去呢度!

多款套餐 (有D做紧半价优惠),牛/猪/鱼/羊都有,上次食过吉列牛,今次试下呢款先 :

牛舌拼薄切牛肉餐,连埋石炉一盘上齐齐整整,饮品唔包

牛舌同薄切牛每样有4-5片,肉色几靓仔,有柠檬可以加入牛舌上增加鲜味

石炉火势几劲,好快够热就可以开始烧,先烧牛舌,由于薄切,每边一转色就食得

备有烧肉酱汁/炸蒜片/盐伴食,牛舌配烧肉汁或盐都咁夹,口感柔滑得黎又有少少嚼口,再厚返少少就仲好味!

跟住就到薄切牛肉啦,又系一转色就食得,唔多脂肪入口有肉味,配炸蒜片一齐食两种口感,又系无得输!

套餐仲有包埋沙律,麻酱豆腐及白饭(洒上大量饭素),就咁食都无问题,食完成个餐都几饱架!

感谢 gingerszeto
2020年11月27日点评 通过移动设备发表

铜锣湾食好西,唔使谂,一定系登龙街!今次去到登龙街揾食,我地系比呢间Steak Bar个menu吸引住咗!见到牛肉就冲咗入去!
呢到真系食肉兽天堂,啱晒我地两个!一入到去就听「炸炸声」,真系好好听!劲多人食吉列炸牛扒!我地当然系忍唔住,要跟队叫一份吉列炸牛扒啦!另外仲叫咗份顶级肉眼牛扒.
先讲下吉列炸牛扒,份量都好多!最正系我钟意佢肉质好嫩,食落仲有油脂,𩠌饭真系一流!而且佢炸粉一啲都唔厚,烧完仲好脆口,的确系几有水准!
而最有惊喜我觉得系块肉眼扒!我地叫咗7成熟,黎到啱啱好!块扒又厚又大块,肉质幼嫩,一啲都啱韧!食落口啲肉汁系咇出嚟,真心正!呢个真系推介大家试下!
另外见到有个优惠都几吸引!只要叫非酒精饮品,就送一款小食,真系几抵!而小食我地就拣咗蜜糖蒜香鸡翼同埋紫菜薯条!两款小食都好好食,薯条份量够多,紫菜味已经无敌!鸡翼个蜜糖好够味,可借得两只,唔够喉!
整体嚟讲真系正!大家快啲去试下啦!

感谢 mrs_ng_c9
2020年11月14日点评 通过移动设备发表

Steak Bar - 牛魔王

之前朋友介绍下试过了这间Steak Bar,除了提供人气的吉列牛外,还提供多种不同的石烧牛肉、牛扒,今日就和男朋友做个牛魔王先。

吉列炸虾
加配的吉列炸虾,香脆吉列炸皮加上弹牙虾肉。

吉列炸牛扒定食
定食包括了沙律、前菜和有饭素的白饭,吉列牛扒份量算多,薄薄的脆口吉列炸皮,厚切牛扒,烧至五成熟,肉汁满满,油脂丰盈。

石烧薄切牛肉定食
另一款定食点了薄切牛肉,薄切的关系,在热石上轻轻一放就半熟了,牛肉片油分满满,薄切关系肉质更腍身,入口溶化般。

1  感谢 justforshan

查看过Steak Bar的旅行者还看了