“拍得住泰国level嘅榴梿雪泡”
榴莲乐园的点评

榴莲乐园
香港排名第304 (共613家甜点)
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2020年12月5日点评 通过移动设备发表

每次去泰国旅行都会饮榴梿沙冰,
宜家因为疫情一路困住喺香港,
于是唯有喺香港发掘一下有冇好味嘅榴梿沙冰。

原来喺香港要饮榴梿沙冰都唔系咁容易,
因为好多饮品店都冇榴梿呢一个口味拣

直到我发现呢间榴梿乐园喺元朗嘅分店,
佢个榴梿雪泡好香浓,
简直拍得住泰国level添呀!

但我会走咗入面啲珍珠,
因为我觉得啲珍珠同个沙冰无论口感定味道都唔系好夹

留意返,尖沙咀店同元朗店嘅menu系唔一样㗎。

感谢 ryokowm

2019年10月16日点评 通过移动设备发表

唔记得影榴梿相,不过真系好正,即开即食,环境舒服,唔想屋企食劲大味~另外榴梿芝士奶盖茉莉花茶好香,值得一试

感谢 sherryming
2019年9月27日点评 通过移动设备发表

金巴利道行到尾就见到黄gumgum嘅榴梿乐园
简直系我呢啲榴梿爱好者嘅天堂
喺门口已经闻到榴梿味冷气喷出嚟haha
奶盖茶好好饮,奶盖同埋茶嘅比例啱啱好
唔会太过腻又好够榴梿味!

仲用咗openrice 55折优惠
连埋个cheesecake,有个promotion
不过我觉得有啲甜,但都好够榴梿味

仲嗌咗个D24 好香又新鲜又够林
staff好好不断介绍唔同嘅产品
仲有水比我哋漱口唔怕食几样嘢啲味会捞埋
有胶手套比我哋食榴梿好细心呀!

感谢 lamk524
2019年7月16日点评 通过移动设备发表

以卖马来西亚的名物,
猫山王榴连及其下游制品,
作为噱头以及招徕。
老实说,无论来货点好,
保鲜是不可能的任务,失望。

感谢 Tomaz
2019年5月23日点评 通过移动设备发表

榴梿呢样野真系好有魔力,一食就唔想停,前朋友一齐去榴梿乐园食榴梿大餐~

话明大餐,当然有齐头盘、主菜、同甜品啦!

啖啖猫山王奶盖 ($68)
茉莉花茶底,加上榴梿打成嘅奶盖,第一啖有重重嘅芝士味,然后有少少榴梿嘅香,开头饮觉得芝士味比较重,不过饮到一半就feel到榴梿嘅味道,加上茉莉花茶中和返,饮晒成杯都唔会腻~

顶级猫山王奶茶($68)
呢个嘅榴梿味比奶盖出,第一啖已经feel到,整体感觉系比较重身,平时钟意食浓味食物嘅,呢个会比较啱~

榴梿芝心挞($25)
芝心挞分左常温挞同冻挞两个选择,冻挞嘅心里面,系雪实左嘅榴梿芝士,咬落去比较似雪糕,而常温挞嘅榴梿味比较重,加上芝士味,又估唔到味道夹到wor~

猫山脆卜卜($68)
榴梿我就食得多,榴梿Pizza就真系第一次,佢嘅饼底脆卜卜,最底舖一层芝士,面头加上parma ham、提子干同蕃茄,而主角榴梿,主要集中系中间,食落去好似食饼咁,口感好特别,虽然parma ham重味,不过又唔会盖过榴梿嘅香,味道都几balance

冰火榴住我($68)
榴梿圣代!最面头系大大球榴梿雪糕,中间系浸过咖啡嘅海棉蛋糕,然后再俾好多好多cream包围,旁边仲有杯Espresso中和返个甜味,不过个人黎讲就麻麻地食cream,所以就觉得cream少d就好啦~

店铺里面仲有好多打卡位,榴梿控真系会玩到流连忘返!
榴梿控唔好错过啦!

:榴梿乐园

CP值:
(5满分)

感谢 foodiecappuccino

查看过榴莲乐园的旅行者还看了

去过榴莲乐园吗? 请分享你的经验!