今日开放: 上午10:00 - 下午10:00

2020年11月29日的点评
winglam00000
通过移动设备发表
4D VR 真实刺激体验

平时返工放工经过D2 PLACE 都见到楼下𠮶层有间VR... 查看更多

2020年11月30日的点评
JumboChu
香港
通过移动设备发表
阅读所有 77 条点评

香港及附近的热门玩乐产品
低至 US$1,780.00
2020年11月29日的点评 通过移动设备发表

今日同朋友嚟咗荔枝角玩VR,今次系我第一次玩呢啲类型嘅游戏!入到去舖头个环境好有feel,环境舒服, $220可以玩三个游戏,建议玩三个,因为会平好多!仲要冇限时任饮汽水,你想坐几耐都得!每个游戏15分钟左右,唔会玩到你好晕好攰!每玩完一铺你都可以坐低唞吓先!
其中最推介就系玩以下呢一个!
失控地铁
玩之前会有职员播片介绍故事内容,之后你就会有背心同埋枪!画面好真实,玩起上嚟都有少少惊,不过有朋友陪你就冇咩野嘅!

感谢 winglam00000
2020年11月30日的点评 通过移动设备发表

平时返工放工经过D2 PLACE 都见到楼下层有间VR Shop好想走入去玩下,男友今日嚟接我放工话带我去玩...其实我知佢都好想玩。

呢度气环境唔错,入面仲有好多打卡位添。

每玩一个game都要1张游戏券,如果1张就$140,2张就$200,3张就$220,买得越多就越抵。我哋2个人total 买咗4张游戏券,可以玩到2个game。

呢度唔单止有得玩,凡购买任何游戏券仲有得任饮添呀,你无睇错呀,系任饮呀,有可乐、芬达、雪碧、水都可以,非常贴心安排,可以玩完一个休息下饮下嘢。

呢度有刺激VR系列同埋啱小朋友玩嘅动漫VR系列。我哋当然系拣刺激VR系列,佢有6款game,有3款都系丧尸射击,一款就系合作射击,一款系多人射击,仲有最后一款就系恐惧鬼屋。

原本我同男友都想拣恐惧鬼屋,不过要多人先玩到,最后我地拣左两个丧尸游戏。一个系生化炼狱,另一个系失控地铁。

喺玩之前仲可以戴上即弃眼罩,然后先戴VR眼镜,确保卫生。

我哋先玩生化炼狱,每人都要拎上一支枪,支枪对于女仔嚟讲都几重下㗎,玩完只手都好攰!呢个game主要系喺监狱入面射杀唔同嘅丧尸,记紧要兼顾上下左右,一眼关七呀!玩得劲仲可以见到爆机画面,大家要努力啲啦!玩完之后仲会出分纸,咁就可以同你partner比试一下啦~

之后就喺public area玩失控地铁,因为呢个game要少少走动,所以需要嘅空间都要大啲。呢个game可以完完全全感受到4D体验,真系feel到好似有丧尸拍你膊头咁,相当迫真。仲可以感受到真系好似上咗地铁射杀丧尸咁,画面超正。呢度啲店员仲好好人,可以比部电话佢哋帮你一路玩一路帮你拍video。

呢2个games都好好玩,故事紧凑,画面好靓,场面够晒迫真,好适合一大班friend嚟玩。

感谢 JumboChu
2020年11月15日的点评 通过移动设备发表

今日男朋友一起床就话带我去玩~~
我地都劲兴奋 听人讲好玩就听得多啦~
自己又真系未试过,难得男朋友兴致高昂话我去,当然应诚啦
$220可以拣3只game
如果惊太刺激嘅话 可以玩小朋友个边~
啲游戏系可爱卡通版!
我哋就玩左怪怪屋有只可爱版嘅鬼飘来飘去! 一啲都唔恐怖仲觉得几得意添啊!
之后我哋仲玩咗生化炼狱
呢个就偏向刺激恐怖少少
啲僵尸会冲埋黎真系吓咗我几次啊!
超级好玩值得一去架~

感谢 poooooopo
2020年11月12日的点评 通过移动设备发表

之前净系喺台湾玩过vr
见到香港开咗即刻约埋朋友一齐去玩~~
三五好友约埋一齐 , 真系好开心啊~
而且呢度啲游戏大人小朋友都啱玩!
足足有十三款游戏 仼你拣啊❤️❤️❤️
有僵尸game , 又有小朋友game~
绝对系大人小朋友都啱架!
我就超级推介失控列车⋯
真系一定要玩 超级刺激啊
如果唔想咁刺激嘅话可以试玩吓生化炼狱先~
而只相对无咁惊吓架 嘻嘻
而且最好系呢度饮品仲要免费任饮架~
玩攰左仲可以坐低休息下添啊!!
绝对不会令你失望的喔~

感谢 LamlamHH
2020年11月7日的点评 通过移动设备发表

原来可以系香港玩到比较似样D既VR,系荔枝角D2 place商场入面嘅VAR Live地方够大。
同时可以多人组队对战,有赛车、维京人适合小朋友玩,亦有失控地铁丧尸游戏啱钟意刺激嘅我,我玩到疯狂大叫,其实都几舒压架。
睇人玩玩下又叫下,好搞笑!买套票$220有3个游戏,店员会帮手协助,好细心架!
仲有非酒精类饮品任饮,超正!

感谢 queenieleungleung