“浪漫惊喜之选”

咖啡湾 (太和中心)
周围地区: 大埔
周围地区: 大埔
2021年3月18日点评

今晚想吃个西餐,就到附近的咖啡湾🦢

呑拿鱼蕃茄🍅意粉🍝$ 68
呑拿鱼肉配上微酸的蕃茄,很醒胃,酱汁较浓稠也不会吃得有腻的感觉

西班牙🇪🇸黑毛猪🐖红酒汁🍷 $78
猪肉切得极为薄身,薄得像猪肉纸一样,🔪厉害👍!

牛油香草🌿煮蚬 $68
第一次品尝这种煮法的蚬,牛油够香口,加上洋葱丶菇丶芫茜等煮出来的蚬味道十足,蚬肉够饱满

鲜菓草莓水果茶 餐+$30
有新鲜士多啤梨🍓丶蓝莓丶提子🍇,香气扑鼻,更以爉烛座著玻璃壶保持温度👍

紫薯🍠红豆牛奶🥛 餐+$10
好味又健康之余,加分位为于泡沫面以巧克力酱写上Smile并画上:)图案😊

玫瑰🌹半份 $54
卖极为吸引,粉红色充满浪漫💕梦幻又少女的感觉,窝夫味道及口感非常好,不会过甜,口感外脆内松软

感谢 unizfree

2020年10月12日点评 通过移动设备发表

咖啡湾 (太和分店)
🔍 黑魔王曲奇雪糕窝夫 $82
打卡一流嘅甜品📸 系好邪恶满满的cream 和Oreo , 窝夫仲要热辣辣,配埋雪糕,一冻一热好吸引😋🥰 分量十足,所以最好就两个人分黎食,如果唔系可能会太漏了😜
🔍 热带水果茶 🍹 $48
影得几吸引嘅热带水果茶😍 饮落几解渴,比较甜少少,不过好彩唔算太甜,大致上吸引,系觉得饮品份量有啲少,因为个杯好似好大,但剩系得三份二杯,然后入面仲有一半系冰🤔
📍粉岭分店
📍荃湾分店
📍太和分店

感谢 hkfood_searcher
2019年3月26日点评

咖啡湾离地铁站有一后距离,不过四周都有几多嘢睇。下午茶时段叫了朱古力香蕉窝夫,窝夫很软熟,加上雪糕,很好食。

感谢 Emchem
2019年1月18日点评

我一向都好钟意呢间餐厅,因为地点好,而且食物质素又唔错,价钱又相宜。今次叫咗软壳蟹黑松露忌廉意大利粉,碟子上一大块软壳蟹盖住了大半意大利粉,可想而之它有多大软壳蟹的表面被炸至酥脆,里面还有挺多蟹肉,比起一般外面吃的更多蛮喜欢意大利粉的质感,刚好不会太软,黑松露味突出,like like like呀。北海道咖喱和牛汉堡扒饭咖哩的味道确实不错,大大块既和牛真系令我回味无穷呀!另外叫左两杯饮品,冰冻既水果茶,饮落口满口都是水果自身的鲜甜味道,红豆绿茶泡沫,甜味适中👍 。最后叫左朱古力香蕉咖啡味窝夫,发现唔系一般嘅甜品,selling point 系特色甜品,又大又靓,但因为太饱,最后都系order一个两份食。净系睇相都食欲大增,加上心形既waffle,温度刚好,上面雪糕都唔会好快溶。本来以为好「溜」,但竟然一口一口,不知不觉食晒,冇黎错。

感谢 cathywan0906
2019年1月5日点评 通过移动设备发表

成日上网睇到人地介绍「咖啡湾」既野食,讲到好吸引咁,今日一于黎试下!

今次拣左位于大埔既「咖啡湾」,位置唔算偏僻,系太和火车站行5-10分钟就到!

去到原来都几细间,位唔算多,每枱限时90分钟!拿拿淋拣好野食,叫左个出名既软壳蟹黑松露忌廉意粉,见到lunch set有咖哩饭就叫左个试下!

个软壳蟹黑松露忌廉意粉好好味,软壳蟹原只新鲜炸起,仲有啲蟹膏!而个意粉就好creamy,重黑松露味,正!

个咖哩饭就有啲失望啦,可能唔系主打野食,好普通,份量唔多,炸鱼柳唔够脆!

呢间餐厅可以再一试,不过价钱就有少少贵!

感谢 GGBIRD

查看过咖啡湾 (太和中心)的旅行者还看了

去过咖啡湾 (太和中心)吗? 请分享你的经验!