“美味的豬手”

在线下单
香港排名第4,701 (共13,891家美食)

我在這裏點了水煮豬手,豬腩肉卷配德國式小粉團和豬肉野菌意大利飯。水煮豬手雖然沒有了炸豬手的脆皮,但多了一分軟腍入味的豬肉,十分美味。

用餐日期:2019年9月
    • 优惠度
    • 服务
感谢 kanmanlai

2019年7月21日点评 通过移动设备发表

今次同女朋友去屯市食德国餐,lunch set有汤/沙律,主食,饮品,甜品。

姜汤,姜味比较重,入口有少少辣,入面有鸡肉、蓉、姜粒,但姜既味道盖过甘笋。

鱼比较嚡口、干身,但份量不少。甜薯软熟又好味,草菇炒得好香,唔干身。总觉得,配菜比主食好味

感谢 kkncchung
2019年7月10日点评 通过移动设备发表

想食德国菜,通常都会去呢间。
一坐低,侍应就推介今日嘅餐牌,咁岩有menu无嘅猪后脾,我地就叫黎试下,加上肠拼盘,同海鲜饭。
份量都几大,味道偏咸,可以配上啤酒中和下

感谢 Yvonne1616
2019年3月10日点评

个猪手combo有猪手,肠仔,,薯条,薯蓉同酸菜。猪手既肉唔够”林”, d筋都好韧,要用九牛二虎之力先可以切开,皮就一般脆,冻左仲开始韧 (猪手讲真真系做得唔够火候 可以话系差)
肠仔一共有四款,值得赞既系上菜时仲好热,都好juicy,酸菜同薯蓉都好好食既

个餐仲包左两杯mocktails,但系两杯都好难饮 老公叫左一杯”honeymoon” 无橙味又唔甜 份量错晒 我就叫左杯有coconut Water 既饮品 味道好怪 仲有小小酸

座位间好迫夹 会同另一枱食客背对背 二人枱大部份靠墙,但墙上面有好多油渍

感谢 KR_RKC
2019年1月25日点评 通过移动设备发表

全因为储蓄亚洲万里通积分嘅原因, 所以选择呢间餐厅。 餐厅人流唔多亦都唔需要等位,但系如果人多嘅时候,只可以食个半钟。 唔算有太多食物嘅选择亦都冇套餐所有嘢都只系散叫。 牛肉汤超咸, 其他都不过不失有惊喜嘅系烧乳猪。 其实价钱有啲贵, 呢个价钱可以有其他选择

感谢 linglingpat

查看过Beerliner German Bar and Restaurant的旅行者还看了

中国香港
中国香港

去过Beerliner German Bar and Restaurant吗? 请分享你的经验!