“期间限定”

茶狼 (利东街)
香港排名第95 (共583家咖啡和茶)
2019年9月10日点评

见有个中秋节期间限定出左, 咁就一于试下佢啦.其实算系一个时令水果嘅什果茶,但就淡口得嚟唔够清新,不过员工水平很好, 要赞!

感谢 RESBEAR

2019年9月5日点评 通过移动设备发表

原本以为杨桃茶感觉会怪怪的,但饮到这杯中秋限定的杨桃青提子栀子花茶,感觉很清新,很惊喜,饮下去时有啖啖的果肉,午餐后去买,等了大概5分钟就有。不错的体验。

感谢 mleung25
2019年7月21日点评 通过移动设备发表

茶狼既期间限定水果茶出名好饮,因为佢地用上左新鲜既水果黎做依杯茶。今个夏天小弟就分别饮左手剥鲜荔枝白露茉莉花茶同埋日本山梨县鲜白桃四梨春奶盖茶。

印象中手剥鲜荔枝白露茉莉花茶系今年新推出的。荔枝味好清新,同茉莉花茶好夹,加上茶底系氮气茶,饮落有少少气,特别的好饮。

日本山梨县鲜白桃四梨春奶盖茶,这个是今年再度推出的。唔知系咪今年d桃无咁靓呢,同去年相比,白桃味无咁香。加上本身价钱唔平,变左唔会系第一选择了。

小弟建议,大家点水果茶时,可以选择走甜,因为水果本身都带有甜味。咁样都唔会话好肥啦

感谢 kenku216
2019年7月14日点评 通过移动设备发表

|| 复活节限定 ||

话说呢日睇完眼,做完几样检查,放大瞳孔后对眼有几个钟睇野会唔清,唔系讲笑连路边既阴影系咪高左一级都唔肯定不过我又想试茶狼既有期间限定品,所以蒙蒙眬眬下照行去买,攞左野饮完全系凭感觉影左十几张相结果得一千零一张影到杯野饮系偏正,其他全部侧晒,真系救命‍♀️
▪️ 开心果奶盖朱古力碳焙乌龙茶 36
讲返野饮,一个月前系新假期见到有预告茶狼会出呢杯,到儿童节日终于出左,等到我颈都长埋呢排试左好几样开心果产品,发现好难整得浓味,呢个开心果奶盖亦如是,面头有几粒开心果,饮得出但就未算系好浓而认真嗒会有朱古力味,朱古力味就同碳焙乌龙茶都夹既,但都系感觉乌龙茶会比较重啲,所以整体都唔会话好甜
整体评分(7/10)

茶狼 (中环)
地址:中环皇后大道中100号地下A号舖 (中环站D2出口)
营业时间:
星期一至五 10:00-21:00
星期六至日及公众假期 11:00-20:00
#FoodieTWY中环
#FoodieTWY香港
#FoodieTWY饮品
#FoodieTWY全茶控
#hkig #hkfoodie #foodie #foodblogger #foodporn #foodlover #foodaholic #foodpics #foodstagram #instafood #topcitybiteshk #topcitybites #uhkfood #ufoodphoto #presslogicholiday #香港美食 #吃货 #相机食先 #一路食一路post

感谢 foodietwy
2019年5月22日点评 通过移动设备发表

经过广场,都不其然走到茶狼买饮品。天气很热,要一瞬间解热,唯有饮杯冰凉的水果茶。水果茶感觉比较健康,罪恶感减半。

芒果百露茉莉奶盖茶($42)
芒果味道突出,饮品有芒果味道之余,又带少许茶味,甜度感觉自然。沙冰的质感,十分清爽。更好的是有不少芒果果肉,不错,消暑一流。真不盖为全店Top1之选。
轮候时间合理,大约五至八分钟左右,相当有效率。旁边还有坐位,给客人歇息片刻。

感谢 Grassroots-Ruby

去过茶狼 (利东街)吗? 请分享你的经验!