“Good to share!”
两草的点评

两草
香港排名第4,537 (共15,898家美食)
周围地区: 天后

胡椒肉骨茶35
净肉饼20
小笼包胡椒汤35
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
近排股joy唔想食太贵但又唔想劣食 就谂起食呢间个个都话又平又好食叫咗好多嘢食㗎 不过两个frd等唔到咁耐 一上枱就食 搞到我影唔晒sls其实系我自己都挂住食唔记得咗影相其实我觉得份量几好唔会太大份 share可以试好多嘢滑蛋叉烧饭个蛋唔够滑普遍认为佢啲饭好似冇乜汁肠粉唔够入味 不过我觉得佢个肉饼几好食 小笼包个胡椒汤都几特别超重胡椒味 不过对我来讲有少少辣咖央多士薄薄地唔会食一块就济咗 总括而言呢间餐厅我最满意系系佢份量同价钱又唔系话真系超好食但系呢个价钱来讲就算系好好食
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
两草 (铜锣湾道) (铜锣湾)
铜锣湾铜锣湾道110-114号永兴阁地舖
#7eating铜锣湾#7eating天后#7eating大坑#7eating港式

感谢 7eating

2020年5月23日点评 通过移动设备发表

两草意味一餐廿元有交易 sell平民亲民 简单嘅餐牌 款式唔多 如果好食都唔需要多嘅
食唔到蛋炒猪肠粉 无货 er...可惜囉 坦白讲 野食唔差嘅 平日下午去 都爆晒场 我又觉得未至于要咁囉

感谢 agnesbtsui
2020年4月4日点评

平日工作总会比较忙,难得咁辛苦,午餐都要食好d在前几天下班的时候,路过一间转角小店,看见有很多人排队,今日就决定试下
这间餐厅座位唔多,但坐满了很多食客。看一看餐牌,食物价钱便宜,但选择唔多,最后我点了一个肉饼饭,因为是餐厅的招牌菜
1. 香煎脆边蛋肉饼饭 $35
这个饭卖相非常吸引,而且份量很多。满满的葱下有一只脆边荷包蛋和一块煎得恰好的新鲜猪肉饼,配上豉油捞饭来吃,非常邪恶美味能在旺区找到如此价钱和质素的食物已少之有少了

感谢 glassesgor
2020年3月9日点评 通过移动设备发表

肉骨茶($35)
汤,有少许药膳味,个人几喜欢呢阵味,唔会太浓烈,清清地!肉,好软林林,好入味!
肉饼蛋饭($35)
必叫!肉饼厚肉多汁,煎蛋脆边流心,葱花香气扑鼻,配合特制豉油,无得顶!只蛋唔知来自边度,好浓郁!!
咖央多士($20)
真系皮薄馅多,块包劲薄劲脆,咖央多到流晒出来!呢只咖央并冇斑兰味,而系极浓椰子味!

3款食物质素都好高,推荐大家试试,原来平嘢真系有好嘢的!

感谢 tomandcharlie_eating
2019年10月9日点评

一间番工食饭时间长期多人既餐厅. 35蚊一个饭,份量比普通女仔食应该都唔够.男人要食2样先够. 肉饼煎得好好,肉骨茶都好好饮!

感谢 PoonPoonPoonPoon

查看过两草的旅行者还看了

中国香港

去过两草吗? 请分享你的经验!