香港
发布
收件箱
搜索

“波霸厚鲜奶”

老虎堂黑糖专売 (荃湾)
在线下单
香港排名第4,480 (共13,951家美食)
2019年9月3日点评 通过移动设备发表

老虎堂波霸厚鲜奶,奶味十分浓,不过黑糖味反而有点淡,被奶味抢过了。这个味道反而觉得甜味适中。珍珠就十分弹牙,好吃。而且饮品够涷,大热天时喝完后冰块仍在。

感谢 ChanHin

2019年8月29日点评

老虎堂系一间网红店,亦都有大量blogger,youtuber话佢地既黑糖珍珠奶系最好饮,最出色。但无奈出名既店就系会排长龙,刚来香港开店时刚好系夏天,而且刚来港时得一间分店,人龙之长真系吓死人,加上炎炎夏日排一个几钟买杯野饮都咪话唔辛苦,因为排队所需既时间加上夏天所以一直未试到呢杯传说中既黑糖珍珠奶。

终于时间黎到冬天老虎堂都系荃湾开左分店,今次点都要试下佢

虎虎生风厚鲜奶 - 近年香港吹起黑糖珍珠奶风潮,黑糖珍奶开到成行成市,当中最出名既一定系呢只过江龙——老虎堂

终于时间黎到冬天老虎堂都系荃湾开左分店,今次点都要试下佢

虎虎生风厚鲜奶yummy
老虎堂黑糖专売的相片 - 荃湾
本人唔系第一次饮黑糖珍珠奶,但老虎堂既绝对称得上系最好味的。黑糖同奶味都非常浓郁,珍珠烟韧,三者混合一齐饮~正呀!! 就算冰溶左都唔会令杯野淡口左。

但要注意番就系无得拣甜度~无得拣甜度~无得拣甜度~(好重要要讲三次)! 对某d人黎讲可能会太甜,所以选择多与少冰时就要留意番啦。

呢间系绝对会再回头饮既黑糖珍珠奶!!

感谢 KikiNg1800
2019年8月24日点评

第一次试黑糖珍珠奶,都几多人排队,每个人一拿上手,就第一时间拍照,杯饮品打卡满好看的,但黑糖珍珠对我来说太甜,不太合口味。

感谢 manymomo
2019年6月15日点评

难得经过老虎堂,梗系试吓佢哋嘅黑糖珍珠奶茶啦!

条人龙真系唔讲得笑,未排之前已经身水身汗,排完之后件衫都扭到出水... 珍珠够弹牙,有咬口like比市面食到既珍珠更胜一筹。 奶茶味道太甜,偏重奶味,茶味唔太出到,下次我谂少糖就够!

感谢 xpipix
2019年6月9日点评 通过移动设备发表

呢间又系台湾著名台饮店香港分店,最出名系黑糖鲜奶,可惜佢甜度、冰度杯既份量都固定,唔够弹性同贴心。

佢珍珠都几Q弹,但淋左少少。奶味够浓。但搞拌彻底之后都仍然觉得偏甜。饮完仲有成半杯冰在度,感觉好似唔抵饮。

感谢 cty411

去过老虎堂黑糖专売 (荃湾)吗? 请分享你的经验!