“食材新鲜大满足”

八幡屋涮涮锅
香港排名第2,160 (共13,928家美食)
2019年8月24日点评 通过移动设备发表

从地铁站E出口过马路很快到12楼的餐厅,门口店内周边布置装饰都是围绕着日系风格的灯笼仔日本音乐,
店舖面积很大,座位亦宽敞舒适,
餐厅提供的食物款式很多,花多眼乱,不错的是刺身和熟食都同样出色
而我和友人食野都食得快,但上菜速度上得快,冇漏单也不用等久

选了刺身•海鲜火锅之盛宴,IPAD上所有野都是任食,
我地主攻食牛食很多Round呢
仲有好多类海鲜都系任食,例如墨鱼、虾等等!
店员也会极速上货,很贴心很具效率~
*加20蚊钱转了蕃茄龙虾汤
蕃茄味香浓,里面仲有半只龙虾,所以汤底有鲜味~
*牛肩胛 及 美国肥牛
食落薄切的牛油脂丰富、肉质柔软细腻的口感,含在嘴里和牛油脂和肉香产生了极佳风味~
最喜欢牛肩胛的漂亮油花,也烧得很快快熟,可快食很多Round
TEA TIME食ROUND ROUND牛肉都几新鲜,有点出奇的惊喜,因为通常依D时间货流转慢会唔新鲜
*仲有一碟极上M5和牛 油花不错,牛肉味浓,但我认为牛肩胛仲出色
*刺身拼盘当中以三文鱼和赤虾最吸引,三文鱼大片厚切,入口溶很快质感肥美啖啖肉
生虾大赤虾剑鱼腩带子也不错呢~
*寿司的饭合适不会太大件
*海鲜拼盘 大虾鱿鱼广岛蠔蚌蚬带子青口螺 正常发挥,落埋入个锅做汤底更鲜味
*烧物区有烧多春烧虾带子蕃薯仔,炸物有蟹棒天妇罗馒头芝心虾丸,晚上放工去食依类就最理想喇
*甜品有好吃的韩国雪条,雀巢雪糕,凉浸浸味浓又滑
*饮品都是任饮,饮品方面有清酒、梅酒及啤酒hoegaarden,还有很多果汁类罐装,乌龙绿茶罐装等等供选择。

感谢 foodieloverlover

2019年7月27日点评 通过移动设备发表

现在的放题五花八门, 我就钟情于旺角的八幡屋涮涮锅, 已经食过无数咁多次, 因为我喜欢一边打边炉一边食刺身的感觉, 同埋这里间唔中都会转款式。 今次每位$268刺身盛宴, 已经可以满足晒好多愿望。 海鲜打边炉, 肥牛,豚肉,丸类, 蔬菜, 打边炉配料应有尽有。 刺身,寿司,熟食,甜品,雪糕, 饮品, 谂到嘅都有! 这里还做了自助餐形式, 飨自助吧台上已经可以攞到所需的食物, 或者可以用q r code去点食物, 非常方便。 今次觉得这里的寿司质素提升了, 上次来的时候反而寿司饭有点儿散, 刺身都几新鲜, 甜品雪糕也很足够, 最正是今次我点了寿喜烧火锅, 配新鲜的海鲜和肥瘦适中的肥牛,甜甜哋好好味, 希望下次又有新的款式。

感谢 Victoriay_eatwithvic
2019年7月23日点评 通过移动设备发表

刚刚考完试好想去同朋友庆祝,好耐无咁样放纵自己大食一番啦,朋友想食放题,我又想打边炉㖞,就出旺角食呢间八幡屋涮涮锅。
而我地Lunch过嚟食,最丰富嘅呢个餐都只系$268,就已经食到大量海鲜刺身!海鲜火锅配料!仲有M5和牛!就决定食呢个啦!

首先介绍下呢几款,我一坐低,店员已经自动落单拎咗过嚟。
头盘有刺身,除咗有厚切三文鱼,仲有希灵鱼、带子、螺片、赤虾、泰式虎虾等等。当中觉得赤虾最惊喜,佢size大到好似珍宝虾咁大,放题见到呢个水准相当开心啊。

之后就开始打边炉啦,我就点了寿喜烧汤底,下图系每次食只有一客嘅M5和牛,相当矜贵,但一分钱一分货,真系做到入口即融嘅感觉。

而打边炉嘅海鲜并盘种类仲多,有青口、螺肉、带子、扇贝、蚬!呢个咁新鲜嘅海鲜食完想食仲可以翻点啊!好抵食!

如果仲想添加其他刺身/火锅嘅材料,店员就叫我地用手机scan佢张单嘅QR Code,就好快送上嚟了。

感谢 smartgirleatsallday
2019年7月11日点评 通过移动设备发表

黎到位于琼华中心12 楼全层既「八幡屋」 , 环境阔落,地方大, 当日座无虚席。

此餐厅有海鲜、 和牛、火锅、寿司、甜品、自助餐的提供,可谓应有尽有。而且价钱合理,一人二百多元左右,可以食足两个钟当日就叫左个寿喜烧汤底。

用二维条码点菜,好方便,而且提供埋WiFi password 吾洗浪费自己data。

一座底吾洗落单住,因为佢会自动上左一轮刺身,海鲜拼盘贴同埋和牛。刺身有三文鱼,甜虾,希灵鱼、虎虾、赤虾、带子刺身,食得出全部都好新鲜,赤虾大大只,清甜,仲大过你只手叫几round都回本了。

有任食和牛,薄薄雪花纹既牛可以渌十秒就食得,牛味浓,叫公碟都得。

饮品款式琳琅满目,连清酒梅酒,汽水,茶都有,仲系任饮嫁

火锅配料都好丰富,有各色各样既丸子,公仔面,生根,我最爱的响呤,吸晒寿喜烧既精华汤汁,甜甜地好正。

食饱之后除左基本雪糕,仲有甜品区域,有奶冻、杂果啫哩、芒果布丁、红豆和菓子,朱古力泡芙、连布朗尼都布,奶冻滑而不腻,甜度适中,好推介大家

熟荤位置竟然有炸鳗头,点炼奶食外脆内软,正仲有饺子香芋丸,炸天妇罗等等。

整体黎讲:坐得舒服,服务员员工态度好,不过下
次应该要放骨盛既篮/盘系台手方便可以盛海鲜,好美味既一餐、会再光顾

感谢 SANDRAFUNG
2019年7月6日点评

《八幡屋涮涮锅》

价钱:星期一至四 成人 $268~

• 刺身拼盘:
各种刺身
+ 两人 送泰式虎虾刺身拼盘一客
四人或以上另送海胆(不过要早一日预订才有!)

• 海鲜拼盘:
日本广岛蠔、海虾、蛏子、蚬、象拔蚌、日本鱿鱼、东风螺

• 牛肉
美国牛肩胛、美国牛肉、极上M5和牛

肉类/刺身如果想加,非常方便,只需要scan个QR code,就可以在电话上点单!
美国肥牛、美国豚肉、极上刺身等等等等都可以无限追加!

除了以上海鲜和肉类外,外面还有超多食物可以自己拿!
• 手握寿司bar
• 自助配料bar
• 自助饮品bar
• 自助甜品bar

感谢 Vacationer816014

去过八幡屋涮涮锅吗? 请分享你的经验!