“星期五奖励自己食一餐”

八幡屋涮涮锅
预订桌位
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年3月12日点评 通过移动设备发表

星期五奖励自己食一餐好的,见到八幡屋第二位半价而且食足180分钟,正。当时去到座无虚席,人间烟火。
我们食了最tip tier的套餐,咁就可以一次过食所有肉类,包括澳洲M5和牛、牛肩胛、美国进口牛肉、黑豚肉、豚腩片。牛肉质素高,堪称靓牛牛,鲜红色,有好靓靓的雪花纹即油脂均匀。澳洲M5和牛很鲜美,较滑;而牛肩胛肉口感较扎实,牛肉味更香浓。
而且可以任点刺身:珍宝带子,赤虾,鲍片,吞拿鱼,希灵鱼,荣螺,马刀贝,赤贝,剑鱼腩,三文鱼,甜虾,八爪鱼,鲷鱼...... 都十分新鲜,上菜上得好快,正呀。
爱食海鲜的朋友不能错过!一入座会先送一个海鲜拼盘,唔够自己再点,有多款海鲜可以食海虾、广岛蠔、帆立贝、墨鱼滑、象拔蚌、海蚬、蛏子、日本鱿鱼、东风螺。
自助区火锅款式也很多,有超多款丸款,蔬菜,菇类,粉面,也有生鸡蛋哈哈!见到林林类类的食物,真的未食先兴奋呀。
熟食区有天妇罗及港式小食(咖哩鱼蛋、碗仔翅、肥牛),也有寿司,哗哗哗我的胃可以容纳到咁多美食吧?
服务态度几好,特别是帮手收碟的姨姨,好nice又勤快。
放题当然少不了任饮饮品、甜品雪糕,也有酒类,今晚由心甘情愿由小肚腩变大肚腩! #八幡屋

感谢 keepfithk
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

2020年11月26日点评 通过移动设备发表

Blue Monday 收工去旺角食好野 旺角最多就系放题 可以任饮任食用食物去减压 收工前就上网揾食边间放题好 比我揾到八幡屋经Whatapps订位有和牛买1送1 优惠 咁抵当然即刻book位啦

收工就立即落旺角 去到系门口先选择好汤底 鸳鸯锅+$20 我同朋友拣左沙嗲汤同冬瓜薏米汤 拣好量埋体温就可以入去啦 侍应先为我地落左1碟和牛同一盘海鲜仲有刺身 太贴心啦 如果再落第二转就用QR code 落单好方便另外其他丸类同蔬菜就自己拎☺️

衬水未滚 就出拎d野食同饮品先 饮品好多选择 仲有啤酒任饮 喜欢饮酒既朋友一定饮返够本 纸包、罐装、樽装样样都有满足到全部人

野食方面除左QR code 落单都仲有劲多选择! 各式各样既丸类、面类都有! 放晒系雪柜入面 方便拎又卫生 钟意食几多就拎几多 另一个区就有蔬菜类 同菇类

先食左第一转刺身 好新鲜三文鱼非常肥美 虽然甜虾比红虾细只 但甜虾好鲜甜好好味! 鲍片同螺片好爽口弹牙

海鲜有海虾、青口、扇贝、象拔蚌仔、鱿鱼、螺、生蠔都系任食任叫又新鲜 叫几多真系黎几多绝对无揸摊 我地都忍唔住叫多左几转☺️

当然仲有主角澳洲M5和牛 油脂分布平均唔会太肥 因为太肥好快食到好腻 又食唔得多

除左以上呢d当然仲有炸物、烧物同天妇罗 炸物我地叫左薯角同香芋波波 薯角新鲜炸出黎 香芋波波就外脆内软 好香又好多芋泥 烧物我地就叫左番薯BB、金菇肥牛卷、烧菠萝 最出色最惊喜系烧菠萝 外面有d蕉糖 脆脆地入面就劲多汁 一咬就b晒出黎 劲juice 最后自己一个食左8件 仲有食左2件虾天妇罗作结尾 呢餐真系非常满足 为呢个星期作一个好既开始

感谢 Penguinbb28
2020年10月8日点评 通过移动设备发表

差不多都有一段时间没有到八幡屋涮涮锅, 今天下午心血来潮与妈咪即兴去吃。 原来中午做紧优惠, 我点的和牛刺身盛宴原本每位$368+10%✨, 现在买一送一, 非常抵吃。 首先一坐低就点我至喜爱的寿喜烧火锅汤底, 然后店员好快为我们送上一碟M5澳洲和牛、 海鲜和刺身。还可以用q r code落单或自助吧台任选食物,非常方便。食物种类有肥牛、豚肉、丸类、炸物、串烧、蔬菜、刺身,寿司、熟食,甜品、雪糕和饮品。

最令我惊喜的是薄切M5澳洲和牛肉质鲜嫩和 牛肩胛牛味浓厚,喜欢吃牛的一定要试下。 美国黑豚肉鲜味细嫩, 肉类质素很好。 海鲜类最喜欢蚬肉, 鲜甜美味。 串烧类喜欢麻吉烧, 口感烟韧。 最后甜品一定要试下港式奶茶雪糕, 奶茶味浓郁, 超正!

整体来说我都几喜欢八幡屋涮涮锅, 一次可以满足两个愿望~打边炉和刺身, 今次甜品仲比以前进步了不少。

八幡屋涮涮锅
地址: 旺角弥敦道628号琼华中心12楼

感谢 Victoriay_eatwithvic
2020年10月4日点评 通过移动设备发表

平日收费$368。重点系买一送一!任食3小时澳洲M5和牛、牛肩胛、美国进口肥牛⋯⋯海鲜火锅•刺身放题 可以选择12:00入枱至19:00前离座。今次唔食午餐四点入座可以慢慢叹!所以真系几爽!
M5和牛真系好食,牛肉呈鲜红色,肉质均匀,记得渌3秒就OK!
其实重点系可任饮任食3小时,任食和牛火锅放题,任食牛肩胛火锅放题,任食海虾,帆立贝,广岛蠔等海鲜,任食新鲜带子,赤虾,赤贝、甜虾等10款以上刺身,仲有即叫即烧大虎虾,烧多春鱼、甜番薯、牛舌等多款日式烧物,仲有好多天妇罗选择。

感谢 Kyliechau
2020年7月9日点评 通过移动设备发表

3 hours All You Can Eat + Shabushabu
一间涮涮锅套餐,有齐任食放题+火锅,真系岩晒香港人口味。呢日出左旺角,晚餐突然火锅瘾起,一search之下,发现呢间日式火锅料理店,位于楼上舖都咁多人食,质素应该不差吧,充冒险精神既吃货既我 当然要去试试。
一坐底,店员‍♂️ 已经送上一盘刺身拼盘 (三文鱼、希灵鱼、牡丹虾、玻璃虾、带子、螺肉) & 海鲜拼盘(鲍鱼、鱿鱼、鲜虾、大蚬、蛏子、扇贝、青口) ,仲有一碟牛,超级丰富,效率真系好快呢。
汤底种类都好多,今次食清一点,试左冬瓜薏米汤底,满有冬瓜香既清汤底,估唔到都唔错喔,可以先喝一口汤甜。而且海鲜、肉类,仲可以不断再落单encore,出面自助区域 食材亦不段refill。仲有寿司、熟食可以自己夹。烧物 天妇罗 同样可以任食,真系一个价钱任你吃饱饱。
最后最后,雪糕都好多选择,有杯装 亦有雪条装。榴梿雪条、香芋椰子雪条,都系我既favor,好好味 好香浓 又重奶味。
仲比我发现 而家餐厅仲做紧优惠啊啊啊
星期一至四 $368/位
星期五至日 $388/位
19:00前离座 或者21:00后入座,会有买一送一和牛餐 (需收正价加一服务费)。仲唔快d 约埋朋友一齐食,来个疯狂吃火锅。
×××[八幡屋涮涮锅 -Yahataya Shabu Shabu]×××