“2母女的浪漫”
囍筷 (坪洲)的点评

囍筷 (坪洲)
2020年11月28日点评

悠闲既星期六, 朝早即兴拉妈味去坪洲一日游....坪洲相对于长洲大澳等地方比较少人, 就算假日亦都唔挤迫, 可以休休闲闲咁周围逛. 上下山,落下海.
呢度地方虽然唔大, 但食嘢既地方都算多选择, 最后简左囍筷,因为贪佢有个露天既地方可以一路食嘢, 一路吹吹微风, 十分写意.

扬洲炒饭 HK$58
配料好足,有火腿,叉烧粒,虾仁,椰菜.....份量都算颇多,和妈味2人Share黎食都好足够, 味道方面稍为偏淡了少少, 而饭粒亦炒到粒粒分明, 较为硬身.

上汤鱼付浸白菜仔 HK$78
妈味好中意鱼付的味道, 软软林林, 清清淡淡, 白菜仔亦唔会过老, 而且份量十足, 肉眼估计应该用左成斤白菜仔去煮

感谢 pandasmall
2019年2月2日点评

远道由市区来到坪洲,唯一的交通方法就是乘船。坐了差不多一小时,到达时自然想找个地方好好地休息,也可以吃点和喝点东西。这餐厅在码头的不远处,有户外的座位,在和暖的阳光下坐着,身心都十分愉快。

感谢 franktschan

查看过囍筷 (坪洲)的旅行者还看了

去过囍筷 (坪洲)吗? 请分享你的经验!