“店内布置台湾夜市小吃风”
阿元来了的点评

阿元来了
香港排名第12,507 (共15,898家美食)
2021年2月13日点评 通过移动设备发表

店内布置很有台湾夜市小吃的风格,东西的量都比较少,真的只适合当小吃食。不知道是刚好还是一直都这样?我去的那天,点的食物上桌时都不够热,臭豆腐、肉圆是温的就算,但在我的认知里,蚵仔面线、贡丸汤也是温的,实在是不太好吃。但当你很想吃台湾食物时还是可以来,也有卖台湾制品,像酱油糕....。

感谢 Debbie0810

2019年10月7日点评

好中意食台湾菜既我好早就听过阿元来了,今日终于黎到试,叫左甜不辣,盐酥鸡同鲁肉饭 甜不辣同盐酥鸡都好咸,胡椒粉落到好似唔洗钱咁sick
我本身都已经算重口味架喇,我都顶唔顺,就真系好过份 个盐酥鸡仲衰,台湾菜黎讲要整得好呢道菜是常识吧,仲要间野咁多台湾人,我去街市香港人整既盐酥鸡仲好食过你喇,个碟已经少喇,仲有旧唔系鸡肉既野混左入黎,好似有d姜味唔知乜黎
都算,仲要d鸡肉有d系酸既frustrated个皮望落仲要同其他浅啡色既炸皮系唔同,变到劲深色,望翻上面张图,好明显系深色劲多
唔知系咪放隔夜又翻炸黎劲可恶 个鲁肉饭就正常,但30蚊真系好细碗 三碟都系好细份,total $97,你好食我就唔会觉得唔抵既,但难食我就觉得好唔抵囉,性价比极低
叫左三样野,两样都唔掂就算个鲁肉饭正常都救唔翻,唔会再黎食希望你睇呢篇食评个阵呢间餐厅有所改善喇唔系既话劝你叫个鲁肉饭就算

感谢 Krystal030
2019年6月1日点评 通过移动设备发表

这间餐厅的食物价钱很便宜,大约25至$40左右。充满着台湾风味,本人觉得肉燥饭是一流的。蚵仔煎甘香松脆;但不觉得太油腻。

1  感谢 ZoeyH60
2019年3月19日点评 通过移动设备发表

开车等红灯无意中发现的小店,因为店名非常台湾,所以当晚立刻报到,鲁肉饭,肉圆,焢肉饭,魠鱼羹,刈包,蚵仔面线等都很常赞,思乡时的好推荐!

感谢 csc0418
2019年3月15日点评

坚城都开左间阿元来了,呢间野系西环都有d名气,所以开张之后日日都好多人排队食。 咁岩平日得闲,就同朋友试下。 叫左一个鲁肉饭,金桔柠檬同九份芋圆。 鲁肉饭好食,有开胃黄瓜一片,鲁肉好淋好入味!唔错!不过份量有d少,一个正常男人应该会唔够饱 金桔柠檬就普通货色,价钱都几贵,25蚊杯。 九份芋圆都几足料,芋圆够糯,但系唔系好香,不过整体都好食既。 总括而言,你话系咪好好食,又讲唔上,要等位就真系不了。平日食都ok既

感谢 donaldpun

查看过阿元来了的旅行者还看了

中国香港

去过阿元来了吗? 请分享你的经验!