“超级好吃的鸡翅啊啊”

鸡翼山 (T.O.P. )
香港排名第18 (共183家快餐小吃)

建议如果很多人的话都点吧
这次只有点两种口味
咸蛋黄的特别好吃
店员有推荐玫瑰的
但当下实在无法多买那么多
下次去还要再吃

感谢 Mao N

鸡翼有九款口味可选,款款都想吃,很难决择。幸好有套餐提供,于是点了$118/12件鸡翼,可选3款口味,还配1杯饮料。

主张「不要仪态,只想食鸡翼!」设有堂食企位和座位。

全部鸡翼即叫即炸,所以需要耐心等候。

文青风玫瑰鸡翼
是招牌口味,当然要来一份试试。面层洒上玫瑰花瓣和香草,卖相吸引。香甜的玫瑰酱汁挂满鸡翼,散发阵阵花香,玫瑰花味来得自然,味道清新。

港式避风塘蒜香鸡翼
香气扑面而来,用上金黄香脆的干蒜和辣椒炒制,香口惹味,绝对是把避风塘风味重现!

港呢D友情万岁柠茶鸡翼
加入柠茶元素,别具风味!鸡翼预先用茶叶醃制,颜色比其他口味的鸡翼较深色。味道酸酸甜甜,相当开胃。

青苹果薄荷冰绿茶味道清爽,甜度得宜。

每份鸡翼皆皮脆肉嫩、肉汁丰富、相当入味、香脆可口,令人再三回味!

感谢 foodaholicbunny
2019年9月8日点评 通过移动设备发表

呢度系「即叫即制」的❣️
确保比客人嘅鸡翼全部都系新鲜热辣❗️

虽然等候时间可能会长少少,但系可以食到热辣辣又好味嘅鸡翼,绝对系值得嘅❣️
我同宝宝今日拣咗$118套餐,包含12件鸡翼(可以选最多三款口味)➕一杯特饮❗️

鼠尾草咸蛋黄哥
全只鸡翼嘅外表都沾满咸蛋黄酱,见到已经食指大动入口蛋黄味好浓郁,鸡翼炸皮香脆,唔会过厚,肉嫩多汁,锁水做得非常好 呢款鸡翼系我最爱❣️

黑松露蒜香武士
带淡香黑松露味,明显冇蛋黄鸡翼嘅鸡皮咁脆,虽然话系蒜香,但蒜味唔会过重,食完一定唔会口臭 如果有埋黑松露酱蘸或者唧系鸡翼表面,一定会更加Perfect☺️

港式避风塘蒜香
香辣惹味,皮脆肉嫩仲有唔少炸蒜➕炸辣椒铺喺面☺️ 两者一齐入口,口感丰富❣️
不过在我个人而言,我就觉得有少少太辣,好彩有杯冰茶救一救我
不过好似宝宝咁比较食得辣嘅呢,佢就最钟意呢一款鸡翼口味嘅嘢真系人人唔同嘅

野莓伯爵冰茶
一向都比较钟意饮Berry系列嘅茶,所以今日点左呢款冰茶☺️ 甜甜地又唔算话好甜,味道清新解渴❣️食多几只咸味嘅炸鸡翼总会口渴 用番啲微甜嘅饮品嚟调剂一下,非常唔错❣️

感谢 chole1021
2019年8月30日点评

真的很好吃, 特别是炸鸡翅 ,极力推荐,去过几次,价格比其他地方稍微贵点,起码品质还是有保证的。 非常好。

感谢 Sunnyhk223
2019年8月26日点评 通过移动设备发表

呢间揸车经开旺角都会见到,都多人排队架!今日下昼黎就食个Chicken Wing tea先

地方正正方方,企位有台的,胜在鸡翼味道太吸引,快快食完食客都饱饱离开,亦有食客是外卖的(听到买廿几只),后尾睇睇menus 款式咁多,相信廿只是湿湿碎
我明白点解叫鸡翼山可以做到叠成山!

鸡翼肥美 就是偏爱浓味
见到煎煮的获是不同味道都一只的,味道绝不混合!
03 黑松露蒜香武士,黑松露配搭上脆紫菜丝就是香!
04 港式避风塘蒜香 ,微辣的、香口辣
09 翻食之冠鼠尾草咸蛋黄哥,感觉就似食紧咸蛋蓉,食左2,3只同味都唔腻!

野莓伯爵冰茶,细心的仲有建议配搭口味,唔驶谂饮咩最好!

仲有款港呢D友情万岁柠茶、同文青风玫瑰,黎紧是must EAT items

感谢 yauyaupig

去过鸡翼山 (T.O.P. )吗? 请分享你的经验!