“地方挤迫感觉不良好食物还可以”

滿屋日本料理
香港排名第3,494 (共15,897家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年4月10日点评 通过移动设备发表

好耐冇食过放题,于是趁放假约朋友一齐去食,
入到餐厅职员安排我哋坐低,张两人枱大概20×27寸左右大,我个人觉得呢张嘅size只系适合放一个套餐,看箸马上没了心机。
果然不出我所料,食物嚟到只系可以摆三两碟,张枱已经满了,之后来的食物都不知放在哪里,唯有堆在一起,食得十分之狼狈。
虽然地方不是怎么好,环境挤逼,但食物尚算新鲜鲜甜。出餐的速度也十分快,这是值得赞赏的。
尤其是花胶,又厚又大片而且很粘口好正,
其他食物和一般放题冇乜分别,
饮品选择也十分之多。食到最后仲可以选择每人一杯雪糕,总括嚟讲不过不失。

感谢 750,803

2020年8月5日点评 通过移动设备发表

今晚朋友话带我去食放题,去到原来就喺铜锣湾即【满屋】,又抵食又多款式,食咗一个半钟头。 地方有又大,人客有多,重要好满座。

你可以用枱上嘅两本 美食嘅点餐纸,去点选你想食嘅美食。

亦都可以行出去出面小食区:有多款日 式小食、仲有两个好大嘅甜品柜、有几个饮品柜、热饮柜,好多美食畀你选择, 包你一定啱心水。

我哋比较肚饿,所以点都好多嘢食,包括:翅、 花胶、紫薯仔、菠萝、寿司、 大量刺身、拉面。。。

最重要系食雪糕,雪糕都有几款选择。正呀

感谢 foodieysf
2020年6月23日点评 通过移动设备发表

今晚同朋友去食放题,放题既好处系美食、甜品、饮品任你选择,仲要好抵食

食放题当然唔少得叫刺身、寿司啦,又新鲜又厚身,仲鲜甜好味,包你食完一件又食一件。

大量既刺身:空运大目吞拿鱼、剑鱼腩、北海道角螺、北海道带子刺身、大赤虾、北寄贝、油金鱼

寿司:火灸和牛寿司(必食)、火灸香葱左口鱼边寿司、京葱三文鱼腩寿司、黑松露吞拿鱼酱油渍寿司、黑松露赤虾寿司、蟹膏皇帝蟹脚寿司、海苔帆立贝伴吞拿鱼茸(推介)、海胆帆立贝、火山大爆发(新)、秘酱厚烧玉子寿司(推介)

美味小食:
御品鲍汁烩花胶~个鲍汁又浓,花胶仲又冧又滑,骨胶原又健康又好味
竹笙瑶柱蟹肉翅~香浓瑶柱味,好味到不得了
燕窝炖蛋~冻食既香滑炖蛋,啱哂女士
烧有机菠萝~又甜又多汁
黄金烧帆立贝~烧到金黄色,大粒又鲜味
香辣蜜桃炒虾球~又辣又甜,爽口虾球
黑松露炒什菌

甜品:Haagen Dazs 比利是朱古力及Movenpick 士多啤梨

另外仲有自选区供你选择:沙律、甜品、海鲜、自助饮品

@满屋日本料理 (荃湾)
荃湾众安街55号大鸿辉(荃湾)中心10楼

感谢 SukiYeung
2020年3月25日点评

好耐都无暴饮暴食啦终于忍唔住,要揾间放题满足一下心灵今次朋友带到我去荃湾食呢间「满屋」日式放题我地星期四去$258/位,价钱方面中规中矩啦❗️不过最紧要系食物质素‼️

放题食嘅嘢都系离不开果几味逐样同大家讲下啦

刺身:
种类选择都算多我地就叫咗啲基本嘢,三文鱼、吞拿鱼、带子、鲍片、螺头同、北寄贝同埋大赤虾,原来数下数下都叫左唔少大致上刺身都好新鲜,三文鱼够肥美带子仲要系大大粒果啲我地最后仲Encore咗几次

寿司:
我未见过一间放题会有咁多寿司款式比你拣❗️佢真系第一间不过我地一向放题都唔会点食寿司塞满咗个胃我又点食其他嘢呀所以只系叫咗少量试下水温整体都可以,军舰紫菜脆身不过我又爱上佢其中一款「秘酱厚烧玉子」‼️原来秘酱系辣明太子我超爱食明太子如果你都系明太子迷,必食‼️

炸物:
我地叫左芝麻鸡翼、猫山榴梿炸弹、忌廉蟹肉棒同埋特长大虾春卷除左鸡翼之外,其他都系比较少见榴榴梿炸弹超重口味虽然我唔食榴梿,但朋友食完,成口都系榴梿味飘晒出嚟‼️佢就话好正啦而我就觉得忌廉蟹肉棒好正食落外脆内软,入面够晒Creamy

烧物:
必食盐烧牛舌同埋黄金烧帆立贝‼️牛舌厚薄适中,够爽口,一啲都唔韧简简单单盐烧系最好食另一推荐必食帆立贝个汁有芝士㗎味道够晒浓郁另外仲叫左盐烧鲭花鱼,不过就普普通通

甜品:
每人有一杯雪糕仲要系有MOVENPICK、Haagen -Dazs同埋Dreyers比你拣如果嫌唔够喉,出面仲有自助甜品区包你第二胃都同样满足
好味指数:

真系超级满足,佢仲要系有埋啤酒清酒比你任饮钟意饮酒嘅朋友一定不能错过净系饮酒都可以回本

感谢 mrs_ng_c9
2020年1月12日点评

12月是最多聚会的月份,在30号与好友饭聚,大家都选择荃湾区,于是择了满屋,食物种类很多,有的是自助取的,有的放题填纸,还有Movenpick雪糕,速度很快,没有漏单。坐位也舒适,基本放题有的,它也有,值得再去。

感谢 manyee02

查看过滿屋日本料理的旅行者还看了

中国香港

去过滿屋日本料理吗? 请分享你的经验!