‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE追踪我呀 ❤️‼️
@ La Famille La Famille《食神大妈食甜品》⠀
.⠀
呢个品牌终于唔再净系得柜台,仲要顶左海港城本身COVA个位,开左堂食分店呀! 耶耶耶!仲要推出二人下午茶套餐,一定要即刻试下啦!
ℝ ℂ ℂ
呢个口味基本上绝对唔系最好食,不过就系咁多款入面朵最吸睛。呢个品牌终于唔再净系得柜台,仲要顶左海港城本身COVA个位,开左堂食分店呀! 耶耶耶!⠀
ℙ & ℂ
好多人疑问咩叫BAVAROIS,其实即系啫喱水果海绵蛋糕。呢间嘅甜度刚好,海绵蛋糕松软,的确系好味道。⠀
.⠀
大家可以见到件蛋糕嘅右上角有一片模糊hi花咗嘅部分,呢度有个小插曲,唔系蛋糕本身有瑕疵,其实系店员送上台面嘅时候有些少发老脾,不过就唔系针对我地,系佢本身做到真系疯狂状态,所以将件啫喱蛋糕成件SIR左落台面碰撞到所致。不过反正无跌落地,无要求再换啦,同埋佢真系做到好炆憎,杯碟刀叉全部已经乒铃乓啷咁掉上台,都唔想再刺激佢。
.⠀
不过大妈唔系讲反话,真系强烈建议店铺请多一位店员,正所谓人心肉做,将心比己谂下野,成个店铺得两个店员,带位、落单、送餐、冲咖啡、处理外卖、执台,全部都系得呢两个店员一脚踢。好老实,真系做唔切。再者呢个世界总有麻烦客,又要掉位、又唔一次过讲要乜嘢要人地跑几次。不过做店员唔可以闹客,大妈有时候望到D八婆连大妈都想帮个店员开口,唔好以为讲左唔该就叫有礼貌大晒,真系有礼貌系唔会想老冯不停打搞人架。♂️ 真系做死人架。♀️⠀
尖沙咀广东道3-27号海港城海洋中心2楼Kiosk 5⠀
☎️ +(852)3758-2631
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE追踪我呀 ❤️‼️
❤️ 欢迎报料 ❤️
F B & I G:hkfoodieauntie 更多美食推荐请加我 ♀️
最真实的美食吃播点评 英国 香港 澳门 加拿大
美食纪录|真实点评|旅游休闲|心理咨询|外星人忠实粉丝