“荔枝角香港人小店”

Kool Studio Kitchen
香港排名第5,780 (共15,289家美食)
周围地区: 深水埗区
周围地区: 深水埗区
2020年3月22日点评

今日约了男朋友到荔枝角睇戏加食午餐。订了午餐座位,宽敞明亮又环境简约设计、青年人服务员;
食物推荐泰式青咖哩烩鸡配糙米红米藜麦饭(惹味浓郁开胃咖哩、鸡肉及蔬菜:茄子、翠肉瓜、香菇)更点了烟三文鱼蚬肉忌廉扁意大利粉(足料、香滑、意大利粉口感刚好)

感谢 pangpangeat

2020年2月29日点评 通过移动设备发表

环境整洁舒适,座位空间足够,在这里静静地吃个晚餐:香煎比目鱼配薯菜、红枣茶。味道不错。这里亦适合朋友聚餐。

感谢 Venus L
2020年2月13日点评

酷厨 (荔枝角)
荔枝角长顺街15号D2 Place二期1楼110-111号舖

听日就到情人节,老公话要出去食西餐据下扒庆祝。佢话要继续支持黄色经济圈,要大大力惩罚黄店,上网一SEARCH 想系呢间位于系番D2 place 二期1楼既「酷厨」享受,细心既佢早早订左位。

原来吾讲吾知,KOOL酷厨吾只得西餐,仲有推出全新泰越菜,相比起同区少见。

晚市套餐主要售卖意大利粉、意大利饭、西冷牛扒、羊架等等,价钱由88至218不等,视乎你食咩,套餐会包一杯热饮,即磨咖啡☕️/柠水/柠茶/红枣茶/柚子蜜。

精选餐汤(HKD 15): 是日餐汤是粟米忌廉汤,好浓稠,粟米被打至碎屑,完全溶入落忌廉汤之中,啖啖都好香好浓,一试爱上

黑松露野菌忌廉流心蛋阔条面:
一上菜香气扑鼻,黑松露味慢慢溢出,卷一啖阔条面,粗度刚好挂起非常浓郁既黑松露忌廉汁,挂汁效果劲而且布满黑松露片,豪不吝啬。野菌忌廉份量多。流心蛋都好邪恶,充满蛋香既蛋汁捞埋忌廉面食提升左一个层次。重点系,竟然用上羽衣甘蓝作伴碟,尽显高级。

美国安格斯西冷扒(七成熟):
油花不算多,油脂分布平均,而且富有弹性。口感较软嫩,牛肉香逼人,七成熟都保持有一定血水,锁住肉汁,食落JUICY。诚意可加系用上蒜爆香既西兰花同薯仔做伴碟

总结:
员工服务态度好 食物味道同价钱成正比
推荐西冷牛扒

#黄色经济圈#黄店#大大力惩罚系列#美国安格斯西冷牛扒#黑松露野菌忌廉流心蛋阔条面#d2placetwo一楼

感谢 SANDRAFUNG
2019年3月12日点评

D2 place以前都会行下市集,近年系对面街开左D2 place Two,都系行年轻人文艺路线(我觉得),当中都有不少性价比就既餐厅进驻,碌过IG发现新大陆,今日番工之前黎试下Kool。.Kool联合안주야韩食品牌的午市套餐,用韩国常见既四种饭餐做佢地今次午市既menu,好兴奋因为感觉就系韩国食紧韩食한식.香辣猪杂(猪肚及猪肠)$75即使只有四个set都令我选择好耐,因为呢四个都系我好中意既韩食。猪杂比较少见,食落好好咬好爽口,炒得好香,量都好多。

感谢 CHIUW61
2019年2月28日点评 通过移动设备发表

皇家溶芝士特性好烟韧,可以塑造极强拉丝效果!

由前菜、小食到主菜都将皇家溶芝士完美入馔!

如果都系芝士控就会好钟意呢个期间限定嘅pop up menu喇!

#芝士黑松露意大利饭 $148

黑松露香气扑鼻,加埋拉丝芝士增加浓郁咸香嘅味道。

#芝士三薯
$58
顾名思义就系薯条、薯角、薯蓉都齐晒,除左拉丝芝士外,仲食到截然不同嘅口感。

#芝士墨西哥粟米片
$88
粟米片本身味道唔浓,主要食脆卜卜口感,加左皇家溶芝士、蕃茄莎莎酱,清新唔腻口。

#芝士沙律包 $38
呢个几惊喜,未试过食唔放肉嘅burger, 但芝士加沙律菜意外地好夹,无肉都满足。

感谢 86dadac

去过Kool Studio Kitchen吗? 请分享你的经验!