“小朋友超爱嘅火车寿司”
Kokonoi Sushi Restaurant的点评 - 停止营业

Kokonoi Sushi Restaurant
周围地区: 观塘区
周围地区: 观塘区
2021年3月30日点评 通过移动设备发表

复活节假期将到,衬平日嚟行下「姨妈傢俬」,带小朋友嚟Mega Box食佢最爱嘅火车寿司。

最爱食「枝豆」头盆叫返碟食下先。

下午茶时段有「杂锦寿司盛」乜都有d, 加埋拉面份量好足够👍🏻
「鹿儿岛酱烧猪软骨」配埋蜜瓜味波子汽水,系完美嘅配搭。

必点「盐烧鸡翼」小朋友至爱😍

「日本牡丹虾刺身」果然人气No.1, 大大只好甜美,食得出好新鲜👍🏻

餐厅环境干净卫生,坐得好舒适呀。今餐大满足,埋单𠮶阵,店员仲有个公仔送比小朋友添,又食又拎...小朋友嚷着星期日爸爸放假要带埋佢再嚟食🤗

感谢 lovercreamy

2021年1月8日点评 通过移动设备发表

黎呢间餐厅既主要原因系佢好适合带小朋友去,一入门口已经见到小朋友纪念品选购区,离开时每个小朋友都可以拣一份礼物🎁。真系好有心🥰

自家泡菜叉烧乌冬$62
呢个乌冬简直系未食午餐人既恩物,够大碗,泡菜酸酸辣辣非常开胃,汤底浓郁,乌冬份量好足,叉烧都够大份,非常美味。🥰

儿童餐(太阳号)$48
呢个简直就系儿童恩物,小火车一黎到小朋友已经好兴奋,造型可爱,终于治到平时唔爱主动食饭既小魔鬼。

烧鲭鱼$38
$38蚊一条鱼真系超抵,鱼肉无乜骨,所以好放心俾小朋友自己夹,酱汁做到好开胃,整体食落超正。小朋友同我都钟意。🤣

总结:如果一家人黎megabox一定要试试呢间,员工服务又好,咁次体验真心正!🥰🥰

感谢 cherry_cc186
2021年1月8日点评 通过移动设备发表

My Sushi Time🍣🍣🍣🥢 Hello Mega Box💕
朋友系九龙湾返工,呢日黎到Mega Box 想食日本野,正正食lunch 时间,当然要揾埋朋友吃个饭,顺便聚聚旧、聊聊天、逛逛街喔。
l[三文鱼刺身盛]l $54
l[杂锦刺身丼定食]l $62
l[三文鱼腩寿司]l $20
l[火炙三文鱼腩寿司]l $22
l[火炙芝士鳗鱼寿司]l $27
l[火炙盐烧鹅肝寿司]l $56
l[炭烧味醂鸡泡鱼干]l $32
l[烧芝士饺子鸡翼]l $32
刚好下午茶时段,有丼食 & 刺身盛,当然要试试。套餐很划算呢,一客套餐🍱🥢 已经有主食、沙律、面豉汤。而寿司方面,本人偏爱吃火炙寿司🍣,半溶口感 加上那份鱼油脂香 & 鹅肝独特香味,很吸引😍,款款我都钟意。而小食方面,鸡泡鱼干🐟 很有咬劲,愈食愈滋味,配上Sake🍶 佐酒一流喔。
来Mega Box 都有日本野,同埋小朋友一齐黎食,送餐列车🚅 设计,他们一定很喜欢呢。
×××[九井寿司 -Kokonoi Sushi Restaurant]×××
©九龙湾宏照道38号Megabox 9楼25号舖

感谢 Wincyholic
2020年10月4日点评 通过移动设备发表

鹿儿岛猪软骨乌冬$68:汤底真系一流,有浓郁猪骨汤味,乌冬有咬口,值得一赞系鹿儿岛猪软骨软绵绵,猪肉味特浓而且带点猪肉筋,食落有点胶质添。

特价八爪鱼、特价螺肉:餐厅有限时优惠,呢两款前菜都系$8碟,非常抵食!

烧鸡泡鱼干$38:鸡泡鱼干算大件,非常香脆可口,配合日式沙律酱和少许七味粉,令鸡泡鱼干更香。

鳗鱼手卷$22:呢度手卷算大件,鳗鱼有两大块,配合一些青瓜丝中和鱼味,恰到好处!

值得一赞系餐厅免费送小朋友小礼物,另外还有图书和一些玩具摆放任小孩进餐时阅读或打发时间。
特别嘅系餐厅用屏幕点餐,每点四样食物便有一次抽奖机会,这次好幸运中奖了,小礼物系益力多一支,小孩喜爱!

感谢 Kyliechau
2020年6月15日点评 通过移动设备发表

近排午餐都以食日本菜为主, 因为天气太热又唔想食热辣辣的饭𩠌。 今次到九龙湾megabox9楼的九井寿司, 最喜欢这里的高速线🚅, 送餐很快捷, 小朋友一定好钟意😉。 平时晚上多数来吃寿司或刺身, 今次试下这里的定食和丼,鲜带子海胆迷你丼$78、 午餐三文鱼海胆丼定食$88、 味噌汤$12。

🔸鲜带子海胆迷你丼🍚~ 这个份量适合女士们, 细细的一碗, 带子鲜甜, 海胆入口即溶。

🔸三文鱼海胆丼定食🍱~定食有沙律和味噌汤, 三文鱼啖啖肉好肥美, 海胆送饭实在太正。

🔸味噌汤~ 每次吃完刺身之后, 都很想饮返一碗味噌汤暖暖胃。

九井寿司的价钱平民化, 刺身的质素也不错, 最喜欢电脑版落单🍽️和高速列车送餐🚅, 完全不用人手,方便又快捷。

九井寿司
地址: 九龙湾宏照道38号Megabox 9楼25号舖

感谢 Victoriay_eatwithvic

查看过Kokonoi Sushi Restaurant的旅行者还看了