“超抵食下午茶”
四季良晨的点评 - 停止营业

四季良晨
周围地区: 西贡
周围地区: 西贡
2021年2月23日点评 通过移动设备发表

我今日又同朋友嚟食宝琳呢一间台湾野,虽然已经食咗几次但都keep到水准,仲有做下午茶优惠添!

红烧半筋半腩牛肉面$64 必食

桂花鸡翼 $32
新鲜炸起,鸡翼脆皮
鸡肉够滑 唔会好鞋好厚皮

古早味卤水拼盘
卤水拼盘份量都劲多!
有好多牛肚

台南手工馅饼
呢个真系必食!超好食
入边有好足料,煎到个皮啱啱好
系超有台湾嘅味道

芝士奶盖阿华田
好重华田味 唔会话好甜 夹奶盖真系一流

总括而言,环境十分舒适,真系做到台湾嘅味道,亦都令人有去咗台湾嘅感觉。

评分时间~5只最高

味道:
服务:
价钱:
环境:
地理位置:
回头机会:

#人总有一饱今餐我最饱!

四季良晨 (新都城中心)
宝琳站A3出口
将军澳贸业路8号新都城中心2期UG楼UG051F号舖

感谢 iamhungryhkfoodie

2021年2月21日点评

去唔到台湾旅行,
饮番两杯台式饮品,加碗牛肉面解解瘾
就系呢段时间最大的安慰。四季良晨就在宝琳站新都城,地点方便,台湾菜也做得不错,家人指定要食,那就外卖回家吧。
三拼牛肉饭定食腱心牛肉牛腩牛丸配上汤浸时菜及白饭
呢碗三拼牛肉面饭抵食夹大件, 牛腩都两大件, 腱心牛肉卤得入味,牛丸爽弹。跟餐配埋上汤浸时菜,加埋烟韧q软的台湾米的确唔错吃。
红烧半筋半南腩肉面64
个面底劲多不在话下, 牛腩肉味浓, 牛筋有嚼劲 ,卤得软硬适中。有埋萝卜唔会怕净系食肉。最重要系 拎走汤同面会分开装, 唔怕返到屋企啲汤浸淋晒啲面。
凉拌猫耳朵 紫菜鱼丸汤 15
小食方面我觉得都几抵,15蚊就有两款,凉拌猫耳朵带辣劲而又凉爽,让人不知不觉 一只接一只耳朵放入口。
紫菜鱼丸汤暖胃之余,鱼丸爽弹好味,开场暖胃超一流。
309煲仔塔香三杯鸡58
一杯麻油,一杯酒,一杯酱油做就了香味满满的三杯鸡,鸡肉走过油,外香内嫰。金不换更有画龙点睛的作用,香气和味道都更上一层楼。
铁观音珍珠鲜奶茶
茶香明显,甘香易入喉。 珍珠烟韧有咬口。
黑白珍珠配豆乳
豆乳香甜味浓,珍珠份量多,唔想饮茶改饮豆乳都非常ok

感谢 phonebus

用餐体验不错~

我们俩分享了一碗面
三盛牛肉面红烧汤
面底是台湾面
三盛包括腱心牛肉 、 牛腩、 牛丸
有一些蔬菜 均衡饮食的一碗面

卤水豆腐 卤入味浓
不会松散 不错的

古早味卤水拼盘
卤水拼盘包括 鸡翼 腱心肉 牛肚 卤蛋
先要赞一下鸡翼 非常入味 除了鸡皮入味 连鸡肉也充满了卤水味 少见
腱心肉 牛肚 卤蛋都很入味

感谢 lannatsang
2021年2月9日点评 通过移动设备发表

四季良辰
三盛牛肉面
台湾面有唔同嘅汤底拣,呢碗叫咗清炖养生汤,因为唔想食辣。本身以为系冇咩味嘅清汤,估唔到汤底会有药材味。 配料有牛腩,牛丸,牛肉腱心,味道平常,整体配合几夹

腱心牛肉面
你一个系下午茶餐,比正常份量少啲,但仍然够饱。汤底就拣咗红烧汤,少少甜少少辣。牛肉腱心都有3,4块

麻辣牛肚
牛肚唔会好韧 亦都冇怪味 调味个人就觉得几辣而且好麻 所以我就唔系好食到 钟意食辣嘅人应该几钟意

盐酥花枝丸
唔似系普通嘅花枝丸 因为入边仲食到一粒粒嘅鱿鱼 炸皮唔厚 几足料

下午茶餐加配既手拍小黄瓜 酸酸地几开胃

夏日水漾鲜果茶
记得要微甜,因为微甜对我来讲已经啱啱好 ,入边仲有好多新鲜生果,西柚,蓝莓,火龙果等

黑糖仙草冻鲜奶(半甜少冰)
就系平时黑糖鲜奶嘅味道,不过珍珠转左仙草,成杯饮晒都会几饱

梅子绿茶(热)
下午茶餐送嘅嘢饮 饮品略甜 梅子味几重 但就唔系好饮到绿茶味

感谢 christinekwok
2021年2月7日点评 通过移动设备发表

< 四季良晨 > 宝琳
前几日同啊妈办完年货就去咗食台湾野两点食都等咗差唔多十分钟 真系好多人食

卤水猪手饭定食 $68
卤水猪手有五大旧 份量够多 而且唔会得好少肉 卤水好入味 猪手好重骨胶原 啊妈都话唔错 定食有上汤浸时菜同白饭 食完好饱

煲仔塔香三杯鸡定食 $73
三杯鸡件正常大细 鸡件有十几件 肉质唔嚡 都几入味洋葱同九层塔令到鸡件更惹味 送饭食一流

盐酥花枝丸 (3粒) $26
花枝丸大大粒 炸粉好薄 香气十足 入面有好多花枝粒 完全冇食面粉嘅感觉 系我食过最足料嘅花枝丸

煎饺子配桂花鸡翼 $28
另外见到下午茶餐好抵食 就叫咗煎饺子配桂花鸡翼 每款各两件 煎饺子可以点醋 饺子皮脆入面好多饀 咬落仲有肉汁 唔错❣️桂花鸡翼好大只 金黄香脆 好想食多几只 桂花蜜甜甜地 同鸡翼几夹

芝士奶盖白桃乌龙茶 $23
芝士奶盖好厚 奶味重过芝士味 白桃乌龙几浓