“适合聚会的意大利餐厅”
Al Dente TST的点评

Al Dente TST
Eatigo
香港排名第976 (共13,916家美食)
菜系: 意餐
用餐选择: 保护区
周围地区: 尖沙咀
2019年9月5日点评

与友人在尖沙咀觅食时遇上在湾仔常见的Al Dente,不用想,即入。

前菜叫了mozzarella cheese sticks - 外脆内软,有拉长芝士的趣味。而pizza则点了个al dente special - 有olive,有鸡肉,加上芝士,正!Carbonara 是在意大利餐厅的基本必叫的pasta,顺滑的口感,奶香十足,不过肉味可以重一点。蟹肉意粉十分出色,微辣带起味道,加上香香的榄油味,配合新鲜蟹肉,天衣无缝。

Tiramisu是在意大利餐厅最好的收尾 - 口感很软,咖啡味充斥口腔。

感谢 oh_nonolo

2019年5月26日点评 通过移动设备发表

位於尖沙咀寶勒巷的意大利餐廳,午市套餐百多二百元,包括餐湯、沙律、餐包、主菜及甜品或咖啡,食物份量十分大,雖然水準不算高,但以這樣的價錢,已屬性價比高的意大利菜。

用餐日期:2019年5月
感谢 TysonCat2018
2019年4月22日点评

这间餐厅嘅晚餐好出色!食物高质、份量够大、价钱合理。这天点了Fried Mozzarella Cheese,酥炸的芝士搭配Tartar Sauce,一咬开就是好香浓的芝士味,每一啖都有拉丝的感觉,成口芝士的感觉真幸福,但好邪恶啊!

感谢 imfafawong
2019年2月11日点评

呢间系我其中一间几钟意既餐厅~已经由以前得soho一间店帮衬到而家☺️性价比高,(逢星期一都有super monday优惠)d野食好味而且份量十足,d pasta整得好味同Al dente,main course牛扒或者羊架都系好选择,而每次来都必食呢度个banana caramel cake,好好味~钟意食香蕉既朋友不能错过呢排真系日日食不停

感谢 CHIUW61
2019年1月19日点评

去咗宝勒巷西餐厅,朋友在湾仔食过几好食,由于太多人,我同朋友去咗隔离bar area食饭,叫咗个烟三文鱼沙律,有牛油果,个sauce 好好味。仲几大碟下。跟住叫咗个mozzarellas cheese,好好味。在叫咗个ravioli 意大利云吞,叫咗garlic and butter source,好好味但略为咸咗少少啦,同埋得5粒份量比较少,最后叫咗鸡肉nachos,个鸡好嫩滑有味,但少咗啲cheese配料,我哋一人一杯啤酒,最后两个人六百几蚊埋单。总括来讲好好味值得去。

感谢 嘉龍 吳

去过Al Dente TST吗? 请分享你的经验!