“亲子餐厅”

Cafe Med
2021年4月13日点评

开心亲子熊餐厅
熊小馆

地址: 九龙湾宏照道38号企业广场5期Megabox 11楼
电话: 34212213
================

进入了小熊国呀!成间餐厅放了好多不同大大小小熊公仔,地方够大,仲有小朋友玩架地方,父母带子女来又食又玩,影下相家庭乐。

野食唔贵,晚餐人均一百多,已经系有主食,汤沙湾饮品。

通常作为女生健康为上$64 cesear salad 够低卡。

$48 意式肉酱焗蘑茄子,食落去有几分似食肉酱千层面

$158 蘑菇红酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批,5成熟牛柳厚度十足,切落去感觉到份tender ,薯蓉批入口绵得来又有田螺弹牙感觉。

而加$28upgrade 有餐汤,牛油法包同饮品

我钟意食甜品架,食完主茶加份cream burlee $25, 面层焦糖脆,炖蛋滑到无毛孔

感谢 elaine20326

2021年3月15日点评

欢迎大家踏进Teddy Bear World🧸,一间充满童真同泰迪熊嘅餐厅🍴,餐厅入面有大量熊熊🐻,不过最特别嘅一定系坐喺门口嘅X店之宝😆,有半个人嘅身高嫁😉,啱晒打卡。
📍芝士酱油鱼柳鲜蛋焗饭($50)
焗饭配2件龙利柳🐟,冇雪藏味鱼肉都算滑,不过表面就炸得唔够脆。另外仲加咗只太阳蛋🍳、芝士、豉油同少少饭素做𩠌,食落甜甜地,芝士份量略少🧀,多啲应该会更好,整体上味道正常但未话好突出🤭。
📍猪扒配牛油酥皮吐司($44)
猪扒多士只有一件,考虑到个饭都只系$50 ,多士价钱唔抵食🥪😕。多士面加咗牛油烘过🧈,中间嘅猪扒有厚度,带有少量香茅味🌿,未算好Juicy,整体上味道有啲单调👉🏻👈🏻,加块芝士或者沙律酱应该会好好多,整体不过不失咁啦。
📍橙汁(+$3)
📍热好立克
橙汁都还可以,但好立克真系非常淡,饮品真系要改善。
整体来讲,食物质素不过不失,不过有Teddy Bear陪住大家食饭一定唔会怕寂寞啦❤️。
熊小馆 (将军澳)
将军澳贸业路8号新都城中心二期2楼2086-2087号舖

感谢 Grassroots-Ruby
2020年7月2日点评

放左工同想同朋友系附近餐厅食下野、倾下计,拣左坐得舒服的【熊小馆】,之前食Lunch多人到爆棚,今次夜晚黎系另一番体验。

凯撒沙律 $64
先叫个开胃Caesar Salad,生菜新鲜爽口,大量脆口面包粒,加上Parmesan Cheese碎,香浓又清新口感。

啤酒脆浆炸洋葱圈 $48
见到隔离枱叫左呢个炸洋葱圈,虽然好热气又邪恶,但都系忍唔住叫左黎试。洋葱做得好好食,去除左原有的辛辣味,保留左其香甜。脆浆混合啤酒,做出超香脆口感,无论热食定冻左仍然好酥脆,而且油腻感不重,唔会食到成手都系油,沾少许柠檬汁和沙律酱可以减低罪恶感:P

蜂蜜味BBQ猪仔骨 $140
呢个价钱会唔会太抵食唔理咁多,即刻试左薯条先,每条香脆内软,有少许烟韧口感,薯香超浓郁,有点喜出望外。猪仔骨腍滑入味好多肉,味道甜甜地,亦有香浓的烧烤酱味,陪衬薯条一齐食真系好夹。

蒜片辣椒烟肉芫荽扁意粉 $69
蒜片扁意粉系我其中一个最爱的意粉口味,蒜片经过煎炸至金黄色,香脆重蒜香。辣椒和芫荽的味道好突出,有少少抢味,建议可以咸少少,味道会更丰富,呢个Pasta胜在份量够多,价钱较平。

心太软 $42
最后以心太软作结尾,如果跟餐加$28就食到,朱古力浓郁得黎唔会偏甜,加埋Whipped Cream食都唔觉得漏。

感谢 eatwithbabe
2020年7月1日点评

上年来过觉得几好味,今次带亚妈来据下扒。餐厅以熊仔为主题,熊公仔处处,小朋友望见实好开心,好合适一家大细来食。环境确实唔错非常阔落,仲可望到人溜冰。价钱经济上年至今无加过价,水准依旧好味。

蘑菇忌廉汤配蒜蓉包 (跟餐)
忌廉汤味浓郁,滑溜好饮。

白酒忌廉煮蓝青口 $68
廿只蓝青口份量劲多,食极都仲有几抵食,个汁偏重白酒味好香但就无咁奶油,作为小食前菜都唔错。

软壳蟹牛肝菌意粉$95
软壳蟹炸得香脆,意粉份量唔少好饱肚,味道好够,每啖都咬到弹牙菇菌,好足料下。

铁板肉眼扒 $148
粗薯条外脆内软口感味道极佳,配料鲜艳栗米粒、蕃茄、露笋、洋葱皆见。主角肉眼扒厚切有十六安士相当大份,七成熟肉质软腍,肉汁丰富,淋左黑椒汁非常惹味。

红豆POP-POP +$18
不一样的红豆冰,饮到爆谷焦糖味,味道非常特别,甜美可口。

热情玫瑰
有玫瑰花香,淡淡的热情果味,适合少甜朋友选择。

自家制心太软
心太软层次分明,外层微脆内软,㓥开朱古力浆流出甜度适中,水准不俗,作饭后甜品非常满足。

玫瑰法式炖蛋白 $25
炖蛋面有层焦糖脆面,蛋白不算好滑,清清地的甜品。

感谢 cargolam
2020年6月4日点评 通过移动设备发表

男朋友在九龙湾附近上班
由于他常常要被逼OT的关系,今日特登为他准备了一个惊喜
接他收工,兼且book咗间好有趣嘅餐厅
系熊仔🐻主题餐厅
成间餐厅都系熊仔,好适合打卡
啱晒用嚟庆祝我哋嘅每月记念日❤️

去到现场先发现,原来佢嘅座位可以望到成个溜冰场
而且仲可以望到出去MegaBox外面嘅景色
呢个位置无敌
店舖嘅熊仔真系超级可爱
小朋友见到真系会尖叫,我呢啲港女见到都不停打卡

我到嘅时间系5:30左右
仲赶得切叫下午茶,非常之抵食😝此刻觉得自己好精明
我order咗芝士烟三文鱼吐司$50
因为喜欢芝士,所以必点
烤美国安格斯汉堡半炸薯条$78
安格斯汉堡冇得顶!上到嚟嘅时候热辣辣,牛肉够牛味而且弹牙!

跟餐+10几蚊可以转特饮
蔷薇之恋(热饮)$28玫瑰花柚子茶
呢个超级推介,玫瑰花养颜,而且茶味浓郁!
草子莓莓 (冻饮)$28士多啤梨橙汁,唔算太甜呢!

甜品
烤棉花糖吐司$44
简直系邪恶代表,将一粒粒大棉花糖烧香
有少少焦趣嘅感觉
玫瑰法式炖蛋$28,趁热食!
自家制生日版心太软$48,呢个真系整得好靓

最想讲嘅喺呢度老板好好倾
虽然我暂时未有小朋友,但系见到呢度有好多得意嘅公仔同埋playground
小朋友有得玩有得食 一定好开心🥳

由于好近我公司
我谂我听日都会再嚟食㗎啦哈哈!

1  感谢 loouuiissa

查看过Cafe Med的旅行者还看了

去过Cafe Med吗? 请分享你的经验!