“#cassiegomk”
Any Moment Cafe的点评

Any Moment Cafe
预订桌位
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年1月3日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
1️⃣2️⃣月份最后嘅晚市,瘦编同朋友去左旺角一间楼上Café食饭,叫「AnyMomentCafé」,其实楼上Café真系好特别,试过带一个台湾朋友去楼上Café食饭,佢系好惊讶居然餐厅会开系大厦里面而唔系地舖,真系香港嘅特色。我自己都好钟意楼上Café,因为环境通常都好舒适写意,又可以系闹市当中享受片刻嘅宁静。🥰
今次去嘅依间AnyMomentCafé已经开左好耐,记得系大学时期嘅ReU都有黎过,老板都好有人情味,会同客人吹下水,了解客人需要。主菜叫左韩式牛肋条意粉同卡邦尼碎烟三文鱼意粉。牛肋条好嫩滑入味,个酱汁都好特别好开胃。卡邦尼意粉都唔错,口感好香滑。块烟三文鱼好大块好新鲜,好抵食。😋
小食方面,一定要叫芝士薯条,个酱汁好惹味,唔系剩系平时普通嘅芝士,有少少甜芥末味,回购度爆星。饮品都有好多选择,瘦编同朋友分别叫左咖啡同花茶。🍵
味道评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回购评分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ AnyMomentCafé (旺角)📍 旺角登打士街36号恒威商业中心9楼
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie

2020年9月11日点评 通过移动设备发表

餐厅:AnyMomentCafé (旺角)
地址:旺角登打士街36号恒威商业中心9楼

疫情好咗啲,去咗旺角恒威商业中心9楼呢间充满基督香气嘅楼上Cafe,健谈嘅老板介绍咗啲桌游比我同朋友认识😎

唔知你有无玩过/听过D&D呢?以前打机就听得多RPG游戏,原来现实世界都有呢个真人版RPG游戏♟,而佢地Cafe会不定时搞D&D聚会,有兴趣嘅不妨问吓Cafe老板😆

今次叫咗个地中海香蒜鸡柳螺丝粉,本身螺丝粉系有少少辣🌶,不过老板就因为我朋友唔食得辣,所以就减少咗辣嘅程度,食落有啲偏甜,开胃又惹味😋,卖相仲好靓添

另外试咗个Cafe好出名嘅咖喱,咖喱安格斯牛柳粒意粉🍝,以前食过啲咖喱可能会盖过咗食物嘅原味😫,不过呢到嘅咖喱香得黎,辣度亦好适中,唔需要担心因为太辣而食唔到👍🏻,配上入味牛柳粒,呢个意大利面配搭又几唔错🤓

瑞士鸡翼绝对系我嘅至爱,老板花时间用瑞士汁炆淋鸡翼,真系超入味超腍😍!真系会令人想去食多次❤️,饮埋热蜂蜜雪梨茶同特浓朱古力特饮,就可以同朋友系cafe坐低谈天说地,玩吓唔同类型嘅board game咁喇🥳

最后有个温馨提示:如果各位想去呢一间Cafe食嘢,记住一定要订座呀(电话61306631)🤳🏻,废事无位或者摸门钉啦🚪

感谢 hinsonfoodhk
2019年12月11日点评

老板喜欢主动和客人聊天,很亲切,他知道很多桌上游戏的玩法,会教客人玩或推荐适合的游戏。食物质素不错,座位也舒适。

感谢 mmkm_margaret
2019年6月30日点评 通过移动设备发表

🐷🐷🐷
▪️芝士薯条 ($58)
真系无夸张,呢个薯条系我食过咁多间Cafe入面最好食嘅!甚至可以用嚟同好出名嘅大型连锁快餐店比较(e.g. shxxxshxxx) 好多芝士薯条虽然可以拉丝,颜色睇落好似好黄好好食,但系就冇咩芝士香味。呢间最出色嘅系佢嘅芝士薯条,首先净系酱嘅份量已经比其他餐厅多得很,佢既texture一啲都唔滑,应该唔只系用咗芝士,就算个薯条冻左都仍然好脆。作为一个唔好薯仔嘅人,我竟然自己食咗半兜。好正🤩
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▪️卡邦尼烟肉三文鱼螺丝粉餐配草莓奶昔 ($99+18=$107)
虽然个螺丝粉味道并唔系咁重,相比起芝士薯条来讲系冇咁出色,但胜在份量够多,烟肉亦都好香好够咸,平衡番成碟螺丝粉。虽然草莓奶昔要加$18,但奶昔好香滑,绝对值得呢个价钱!
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▪️拿破仑肉酱烟鸭胸配焦糖奶茶 ($98)
卖相望落去并唔系好吸引,但其实唔声唔声入面收埋咗好多片烟鸭胸。味道比卡邦尼螺丝粉重。不错!奶茶系送嘅,店主好热心咁样提醒我哋,原来奶茶系有几种唔同口味选择!我哋拣咗焦糖奶茶,唔会太甜,查香奶味并重,好抵🤪
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5🐷〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️
▪️瑞士鸡翼 ($55)
味道不过不失,但胜在鸡翼够肥美,唔够食嘅大家可以嗌埋🤣
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5🐷〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
🔸Overall ($350)
值得一题嘅系,店主态度好好!会教我地点样玩啲board game。而且佢禀承住一个唔会赶客嘅态度,所以间Cafe其实有好多熟客,而且呢度啲嘢食都好唔错,所以我谂之后都会encore!
📍AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36号恒威商业中心9楼全层

感谢 amber1117
2019年5月3日点评 通过移动设备发表

餐厅:AnyMomentCafé (旺角)
地址:旺角登打士街36号恒威商业中心9楼全层

除咗旺角登打士广场,其实登打士街嘅恒威商业中心都有好多楼上Cafe,而比较独特嘅一间一定唔可以唔提9楼嘅AnyMomentCafe,因为原来呢间Cafe拥有天主教背景嘅,身为基督徒嘅我,一上到9楼就已经闻到好熟悉「家」嘅味道☺️

呢间Cafe除咗有天主教为主题嘅装饰、经文同报道等,呢到亦都带比人真.家的感觉,因为佢地提倡无烟、无酒、无粗口😂岩哂我呢啲乖乖嘅学生哥🤪加上店内有好多油画同蓝色嘅嘢,感觉好舒服,就好似上咗天堂下咗海洋咁🤩

经过推荐,叫咗几款食物同花茶:
1️⃣地中海香蒜鸡柳螺丝粉$102
以香蒜同埋姜配搭,令成碟螺丝粉充满咗香蒜嘅脆脆口感同埋天然配料-姜嘅味道,姜味唔重,加上新鲜鸡柳同酱汁,令每一条嘅螺丝粉都充满咗色同香味🤓

2️⃣卡邦尼碎烟肉三文鱼螺丝粉$105
两块长长嘅三文鱼稍微燻过,但系放入口依然会食到有鲜味同埋唔会有霉嘅感觉👍🏾卡邦尼螺丝粉唔会有好重好腻嘅卡邦尼汁铺左系上面,但系每一条嘅螺丝粉都系混合左烟肉咸咸嘅味道同埋卡邦尼果种少少creamy嘅感觉,正🤩

3️⃣瑞士鸡翼$57
一客鸡翼有6只,鸡翼系非常之「林」身!一咬落去就好容易齿得开鸡肉,而且唔会太咸,亦都系啱啱好熟透唔会有血水,食一只就忍唔住即刻食第二只第三只,就算系我平时唔系太钟意食鸡翼嘅都食到舔舔脷😋

4️⃣蓝莓芝士饼$77
钟意食cream同芝士嘅人有口福啦!呢个芝士饼虽然唔算大件,但系食落口就非常之足料同够份量,非常香嘅芝士味加上浓厚嘅cream(但系又唔腻😂👍🏾),放入口真系即刻溶化☺️呢个芝士饼一上枱嘅时候就已经靓到忍唔落手食一定要帮佢影返几张「写真」先📸

5️⃣保健消脂花草茶[苦瓜牛蒡茶]($57,跟餐+$18)
听讲饮完一个星期会去水仲会减磅!一开始以为苦瓜加牛蒡系好难接受,但系点知系咁易入口,有少少似我哋平时饮嘅淡茶,唔会好浓好苦涩,需要去水肿又养生嘅就要试试喇

6️⃣士多啤梨玫瑰花茶($50,跟餐+$18)
玫瑰花冲水泡茶可以疏肝解郁、 活血止痛,亦都可以帮助抗压、纾解身心郁结,啱晒我哋呢啲成日要面对考试压力同埋因为经常要温书做嘢而少做运动嘅人饮,淡淡玫瑰花茶香加上草原鲜香嘅士多啤梨,的确唔多唔少可以减压宁神😴

花茶仲可以添饮3次👍🏾而且系用一个比较新式嘅茶壶去装,几好玩,而且又隔渣,完全唔会饮到成口都系花或者草😂😂😂唔错唔错,一大班friends黎hea返几个钟慢慢叹都仲得!

呢度除咗饮饮食食之外,另一个卖点就系呢度有超级齐全嘅broad games😂基本上讲得出嘅都会有,无论系棋类、牌类、侦探类、益智类等都应有尽有,我同朋友都因为一副童年成日玩嘅波子棋而令我哋揾返唔少嘅童真👼🏻

感谢 hinsonfoodhk

查看过Any Moment Cafe的旅行者还看了

去过Any Moment Cafe吗? 请分享你的经验!