“三五知己相聚一刻嘅好地方”
Any Moment Cafe的点评

Any Moment Cafe
香港排名第2,459 (共15,896家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2021年3月28日点评

今晚约咗朋友嚟呢到食饭,呢个地方大约开咗15年,有得玩有得食;如果同埋成班朋友嚟仲正,一边玩 board games,一边食野一边吹水,真系好正

记得呀,嚟呢到食饭一定要 WhatsApp 或 打电话☎️嚟订位

芝士薯条
必食头盘小食芝士薯条,超浓郁芝士酱加入黑椒粒,热辣辣嘅粗薯条,超好食

卡邦尼碎烟肉三文鱼 配天使面
老板推介‍卡邦尼意粉汁够creamy;大大块三文鱼,份量唔少架;因为无碎烟肉,所以加入嫩滑豚肉粒;天使面面质刚好,唔会太淋

香肠拼盘
三款不同嘅肠类 mix埋一齐,皮脆内软,有香草猪肉、辣肉肠及牛仔肠,呢个份量真系劲大份(最啱系三五知己一齐食)

墨鱼卷拼芝心丸
外脆内软嘅爽口墨鱼卷;热辣辣嘅流心芝士丸,又香又好味

火龙果 + 士多啤梨汁 + 雪糕
果汁系用新鲜水果打出嚟,红火龙果 + 士多啤梨呢个组合我钟意后加雪糕球(云呢拿味)

热情果茉莉花茶
加入茉莉花嘅花茶闻落已经好香,加入热情果,饮落甜甜地,清新好饮

1  感谢 SukiYeung

2021年1月3日点评 通过移动设备发表

#cassiegomk
1️⃣2️⃣月份最后嘅晚市,瘦编同朋友去左旺角一间楼上Café食饭,叫「AnyMomentCafé」,其实楼上Café真系好特别,试过带一个台湾朋友去楼上Café食饭,佢系好惊讶居然餐厅会开系大厦里面而唔系地舖,真系香港嘅特色。我自己都好钟意楼上Café,因为环境通常都好舒适写意,又可以系闹市当中享受片刻嘅宁静。
今次去嘅依间AnyMomentCafé已经开左好耐,记得系大学时期嘅ReU都有黎过,老板都好有人情味,会同客人吹下水,了解客人需要。主菜叫左韩式牛肋条意粉同卡邦尼碎烟三文鱼意粉。牛肋条好嫩滑入味,个酱汁都好特别好开胃。卡邦尼意粉都唔错,口感好香滑。块烟三文鱼好大块好新鲜,好抵食。
小食方面,一定要叫芝士薯条,个酱汁好惹味,唔系剩系平时普通嘅芝士,有少少甜芥末味,回购度爆星。饮品都有好多选择,瘦编同朋友分别叫左咖啡同花茶。
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
➡️ AnyMomentCafé (旺角) 旺角登打士街36号恒威商业中心9楼
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2020年9月11日点评 通过移动设备发表

餐厅:AnyMomentCafé (旺角)
地址:旺角登打士街36号恒威商业中心9楼

疫情好咗啲,去咗旺角恒威商业中心9楼呢间充满基督香气嘅楼上Cafe,健谈嘅老板介绍咗啲桌游比我同朋友认识

唔知你有无玩过/听过D&D呢?以前打机就听得多RPG游戏,原来现实世界都有呢个真人版RPG游戏♟,而佢地Cafe会不定时搞D&D聚会,有兴趣嘅不妨问吓Cafe老板

今次叫咗个地中海香蒜鸡柳螺丝粉,本身螺丝粉系有少少辣,不过老板就因为我朋友唔食得辣,所以就减少咗辣嘅程度,食落有啲偏甜,开胃又惹味,卖相仲好靓添

另外试咗个Cafe好出名嘅咖喱,咖喱安格斯牛柳粒意粉,以前食过啲咖喱可能会盖过咗食物嘅原味,不过呢到嘅咖喱香得黎,辣度亦好适中,唔需要担心因为太辣而食唔到,配上入味牛柳粒,呢个意大利面配搭又几唔错

瑞士鸡翼绝对系我嘅至爱,老板花时间用瑞士汁炆淋鸡翼,真系超入味超腍!真系会令人想去食多次❤️,饮埋热蜂蜜雪梨茶同特浓朱古力特饮,就可以同朋友系cafe坐低谈天说地,玩吓唔同类型嘅board game咁喇

最后有个温馨提示:如果各位想去呢一间Cafe食嘢,记住一定要订座呀(电话61306631),废事无位或者摸门钉啦

感谢 hinsonfoodhk
2019年12月11日点评

老板喜欢主动和客人聊天,很亲切,他知道很多桌上游戏的玩法,会教客人玩或推荐适合的游戏。食物质素不错,座位也舒适。

感谢 mmkm_margaret
2019年6月30日点评 通过移动设备发表

▪️芝士薯条 ($58)
真系无夸张,呢个薯条系我食过咁多间Cafe入面最好食嘅!甚至可以用嚟同好出名嘅大型连锁快餐店比较(e.g. shxxxshxxx) 好多芝士薯条虽然可以拉丝,颜色睇落好似好黄好好食,但系就冇咩芝士香味。呢间最出色嘅系佢嘅芝士薯条,首先净系酱嘅份量已经比其他餐厅多得很,佢既texture一啲都唔滑,应该唔只系用咗芝士,就算个薯条冻左都仍然好脆。作为一个唔好薯仔嘅人,我竟然自己食咗半兜。好正
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️5/5〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▪️卡邦尼烟肉三文鱼螺丝粉餐配草莓奶昔 ($99+18=$107)
虽然个螺丝粉味道并唔系咁重,相比起芝士薯条来讲系冇咁出色,但胜在份量够多,烟肉亦都好香好够咸,平衡番成碟螺丝粉。虽然草莓奶昔要加$18,但奶昔好香滑,绝对值得呢个价钱!
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️4/5〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
▪️拿破仑肉酱烟鸭胸配焦糖奶茶 ($98)
卖相望落去并唔系好吸引,但其实唔声唔声入面收埋咗好多片烟鸭胸。味道比卡邦尼螺丝粉重。不错!奶茶系送嘅,店主好热心咁样提醒我哋,原来奶茶系有几种唔同口味选择!我哋拣咗焦糖奶茶,唔会太甜,查香奶味并重,好抵
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️5/5〰️〰️〰️〰〰️️〰️〰️
▪️瑞士鸡翼 ($55)
味道不过不失,但胜在鸡翼够肥美,唔够食嘅大家可以嗌埋
〰️〰️〰〰️️〰️〰️〰️4/5〰️〰️〰️〰️〰〰️️〰️
Overall ($350)
值得一题嘅系,店主态度好好!会教我地点样玩啲board game。而且佢禀承住一个唔会赶客嘅态度,所以间Cafe其实有好多熟客,而且呢度啲嘢食都好唔错,所以我谂之后都会encore!
AnyMomentCafé (旺角)
旺角登打士街36号恒威商业中心9楼全层

感谢 amber1117

查看过Any Moment Cafe的旅行者还看了

中国香港

去过Any Moment Cafe吗? 请分享你的经验!