“一齐食鸡!”
Wingman的点评

Wingman
提供送餐服务
香港排名第23 (共15,289家美食)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2020年3月22日点评

上次朋友见我食完Wingman,话佢生日要食haha,所以今次我就同佢去咗中环分店~
晚市几多人,几乎坐满晒,想食记得book定啊,openrice book仲有折添

有提供消毒湿纸巾,食之前抹下手。

墨西哥辣椒牛油果卷 $138
上次食咗灸烧牛油果,今次都离不开牛油果!
入面嘅馅有拆咗骨嘅鸡翼、牛油果、甜椒、爽口嘅生菜、车喱茄!
仲有重点之一嘅Sriracha Mayo 是差拉蛋黄酱 第一次食呢个酱,辣辣地,微酸,超好食
$138嚟讲,足料又比到惊喜我,值得一试

今次拣咗Singapore Zing 同埋 Honey Wasbi味 $69@6只
鸡翼多肉,外表烤得好脆

新加坡辣蟹味系encore,个种辣味会慢慢渗出嚟,又热又辣,但就系停唔到口!
面头铺满蒜粒、辣椒同葱花,打卡一流~

一开始以为Honey Wasabi系两种mix埋做一个酱,点知原来系成嚿wasabi咁点,仲有姜
先讲蜜糖,好香好甜,痴满晒成只鸡翼,之后再点wasabi都真系几好食!
唔知如果系mix埋做酱会唔会更入味呢?

食鸡翼又点少得啤酒呢,叫咗两枝Asahi,Happy Hour $38@1~

好食就梗系要encore啦,高质食鸡

感谢 kongfood

2020年3月23日点评

我是个鸡翼控每次见到有鸡翼都会好想吃,今次还特意为了食鸡翼选择了这间餐厅。 放工来到都差不多八点钟,人流不算太多,不用等位就能吃到美食☺️ 因为鸡翼都是炸的,用来送酒就最夹了 店铺很贴心每枱都放了一个小小的筒给客人放鸡翼骨。 我们叫了一个套餐,可以选择三种口味的鸡翼及一份小食。 首先出场的是蕃茄沙律,竟然蕃茄都采用这么多品种,色彩缤纷,令人食欲大增蕃茄酸酸的非常开胃。 鸡翼款式分了干身及湿身的,这款是干身,食落会比较脆口,芝士和蒜蓉铺满鸡翼面,保证每一啖都食到芝士和蒜蓉香,虽然是干身,但肉质一点都不会乾,一样可以食到鸡翼嫩滑的肉。

鸡翼本身已经有柠檬汁,如果还是不够可以自己加,柠檬味会比软突出,慢慢细嚼会食到黑椒的香味。 蜜糖加上芥辣,想不到是这么夹的,芥辣部分不会太抢鼻,多加一点也不怕呢除了套餐,我们还叫了这份包,无骨的手撕鸡翼包在黑色的面包里面,还有青瓜丝、甘笋丝和洋葱丝,黑色的面包卖相非常型格,用来拍照打卡就最适合不过。鸡翼包啖啖肉鸡翼调了味配上沙律酱很野味呢

感谢 Samchu1231
2020年3月14日点评 通过移动设备发表

今日放工,唔想食d太饱既野,同朋友两个人行下行下黎到湾仔既Wingman,望一望menu,原来系主打食鸡翼,二话不说就入左去!

望住个menu,有选择困难症既我真系搞唔掂,鸡翼既口味多到有成十几种,最后我地拣左Netflix & Chill拼盘,包左三种口味加一款小食。

三种鸡翼分别拣左巴马臣芝士蒜蓉味,纽奥良香粉同黑芝麻海鲜蜂蜜。每只鸡翼既肉都非常嫩滑,而且超级入味。芝士蒜蓉既咸香,纽奥良香粉既香辣惹味,海鲜蜂蜜既鲜甜,全部都非常出色!

小食方面可以拣松露酱薯条,香脆可口,松露味十足!

强烈推介大家黎试下!

感谢 tobychito
2020年3月7日点评 通过移动设备发表

哈哈,Happy Friday 又再去食wingman 啦,太好味啦!连食2日都唔厌呀!

Wingman 主打鸡翼,有十几款口味,今次叫鸡翼来试试先!

Lunch Set($88;有热汤+ 鸡翼8只+ 薯条+ 饮品)

汤—薯仔浓汤,好浓郁薯仔香,口感绵密浓稠

加洲风味鸡翼(8只),我肯定系世上最好味鸡翼,啲乜记/乜乜山真系冇得比!鸡翼外观精美,调味独特,真系wingman 先做到!

薯条—可拣甜薯/薯条,今次拣咗甜酸薯条配送一个酸辣汁,好夹!

凉拌卷心菜(+$15追加),清爽解腻紫椰菜又可以补充花青素❤️

1  感谢 tomandcharlie_eating
2020年2月27日点评

鸡翼可以说是香港人既主要食粮之一 几乎每一间餐厅都能够食到鸡翼
香港系世界上食用鸡翼最多既地方之一
由爱好食鸡翼既店主开设专门店
有12款口味

水牛城酱、加州风味、黑椒柠檬、咖啡香味、新加坡辣蟹味、纽奥良香粉、泰式甜酸酱、死神酱、黑芝麻蜂蜜海鲜
另加限定口味,例如首创用鸡翼做鸡煲
其实我一直都支持用鸡翼做鸡煲
啖啖肉,唔食骨!估唔到真系有人做出来了!
有越式手撕鸡翼蒸包、炸莲藕片和松露酱薯条等小食

由于制作稍等,先饮住饮品等下先~
Single & Free6 Wings, 1 Flavor
黑芝麻蜂蜜海鲜 泰式甜辣酱

松露酱薯条$65 份量多,但细碎,但够脆

独家配方酱料,鸡翼入味
食起来有肉汁,下单后才会即时制作炸香
保証食既时候都系脆香可口
咯咯拼盘 最岩一大班人食~
黑芝麻点缀,带有微微甜味,浓而不腻
店内更有一面曾灶财涂鸦

感谢 alex lam 林

去过Wingman吗? 请分享你的经验!