“百变鸡翼”
Wingman的点评

Wingman
提供送餐服务
香港排名第45 (共16,389家美食)
周围地区: 中环
周围地区: 中环
2020年12月13日点评 通过移动设备发表

原来鸡翼都有咁多变化,唔同既配味就有唔同既感觉。今次买左外卖番屋企,估唔到依家无影响口感,仲够脆。

蜂蜜芥末味系我最爱,少少甜中带辣既感觉,相当刺激,鸡翼表面痴住蜂蜜芥末酱,少少脆好食,呢个味基本上中伏机会唔大,但要整得好食都难嫁,蜂蜜同芥末要平衡,其中一方大过劲都会抢左味。

咸蛋黄包住鸡翼,味道够香浓,仲有沙沙的口感。

炸莲藕切到非常薄,食落口感非常香脆,用来送啤酒应该几夹。

鸡翼款式好多,有啲味仲好特别,下次有机会都会想试埋其他味。

感谢 KikiNg1800

2020年12月11日点评 通过移动设备发表

今日lunch去左中环食鸡女朋感觉约左一大班朋友食饭,我车完佢去之后就系附近揾间餐厅食饭啦有间主打鸡翼既餐厅Wingman,全店都系食鸡翼,味道层出不穷,够哂有趣味。我望左一阵叫左一款口味鸡翼,再加点一个小食。我叫左Cali style wings (garlic cheese),再叫左Roasted miso eggplant。鸡翼好香脆好入味,铺左芝士碎,芝味好浓郁,鸡翼好嫩滑juicy茄子烧到好多汁,味道咸香浓厚。

感谢 Heisfoodiary
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文
2020年12月3日点评 通过移动设备发表

回家前经过阁麟街,食过返寻味,忍不住要叫个外卖!
叫鸡要上楼是常识吧!大大的黄色招牌作指示,一定不会摸错门!
场地以现代工业风装饰为主,设有约30个舒适的座位!但识玩当然要叫外卖回家慢慢叹!
招牌作金鸡,在鸡翼面撒上大量食用金粉,卖相精致,名副其实金光闪闪,食完要抹咀,否则食到满嘴金!
个人比较喜欢干身鸡翼,纽奥良香粉味粉较浓,是中辣程度,即使没有酱也不会觉得无味!
蒙古烧烤味别有风味!孜然粉味道不算重,带有少少辣,香口惹味!

感谢 Rachel C
2020年12月2日点评 通过移动设备发表

大旧👦🏻约咗朋友食饭 妈咪daddy又去咗打牌 一个人收工无野食 但又的逢星期五唔想食得太颓 所以最后就一个人嚟咗呢间wingman食dinner ~~~ 其实之所以会拣呢一间 系之前同事话佢啲嘢好食 而我又未食过 就过嚟试下 睇完餐牌之后发现佢哋系主要以食鸡翼为主 而且鸡翼通常一叫就叫一大碟 或者直接可以叫鸡翼放题 对于我呢啲一个人嘅食客来讲 似乎又唔系太适合 所以我最后就决定食清新啲 叫咗橙香填鸭卷 黑椒麻油香炒毛豆 同一杯啤酒🍺 ~~~ 橙香填鸭卷 :铺内个个都系食紧鸡翼 我就决定反其道而行 叫个填鸭卷 睇吓佢味道如何 点知竟然好有惊喜 里面有一粒粒切细嘅橙粒 大量嘅蔬菜 一丝丝香浓鸭肉 加埋红萝卜味嘅外皮 整体都令人好有惊喜啊 ~~~ 黑椒麻油香炒毛豆:毛都系我最爱 麻油又系我喜欢嘅口味 见到有那个组合嘅配搭 真系惊喜万分 当然要试试佢 食落毛豆少咗平时嘅菜青味 更添麻油香气 同黑椒嘅滋味 整体变得比平时更适合配搭啤酒 好正 一啖毛豆一啖啤酒 完全系一个人的浪漫 ~~~ 推荐度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

感谢 madmadeat
2020年12月2日点评

鸡翼主要分湿身和干身。干身田园风味,想不到田园风味也做到巴马臣芝士蒜蓉味类似的香脆味道。田园风味的食材是酸忌廉、洋葱和细香葱。酸忌廉令人更开胃,洋葱和细香葱增加鸡翼的草香,比较能尝到原味和外脆内软而多汁之余,又带点田园风味的清新。

湿身新加坡辣蟹味,加了生辣椒粒,不仅令卖相更佳,还为鸡翼增添辣味。喜爱吃辣的人,可把辣椒粒随鸡翼吃下,先尝到鸡翼的香脆后,刺激的辣味便随之带进喉咙。另外香脆的炸蒜蓉粒、涂抹在鸡翼上,以蕃茄酱为主的酱料令这款鸡翼的味道浓郁湿润。

感谢 Alice43653
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.en.tripadvisor.com.hk 查看原文

查看过Wingman的旅行者还看了

去过Wingman吗? 请分享你的经验!