“聚脚好地方”
Cafe Fabulous的点评

Cafe Fabulous
提供送餐服务
香港排名第4,203 (共15,310家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年4月20日点评

今晚朋友带我来这间楼上cafe晚饭,佢话贪佢地方阔落环境唔错,梳化位特大仲有board game玩。二人套餐 $318食物味道唔错,食完仲可以坐多阵倾下计又几舒服的。

蜜糖芥末鸡翼
小食鸡翼六只,肉质嫩唔干身,味道甜甜地。

黑椒炸虾天妇罗螺丝粉
炸虾天妇罗炸粉唔厚做得唔错,有外脆内嫩之感。螺丝粉软身大条份量多,黑椒汁普普通咁,味道唔算太丰富,唔系好重黑椒味但就够辣口。

黑椒脆香鸡扒意粉
同样系黑椒汁与螺丝粉同一味,食多有点厌,只怪自己无留意点了重复味道。意粉幼身唔易断食落有咬口,鸡扒好大块占了大半碟,鸡皮香脆肉质嫩,份量多食完饱晒。

法式焦糖炖蛋
薄薄的焦糖甜度适中炖蛋好滑,食完好满足的甜品。

蛋白炖鲜奶
炖鲜奶口感滑,加埋朱古力脆脆配配搭口感味道好夹,份量唔多食完有点唔够喉之感。

蓝柑桔乳酸(贰月)
酸酸甜甜清新开胃,睇得又饮得。

抹茶沙冰(拾壹月)
卖相唔错,有球雪糕饮落碎冰太多抹茶味道偏淡。

感谢 cargolam

2020年3月26日点评

旺角其实好多唔错嘅Cafe,今日就介绍下位于登打士广场9楼嘅Cafe Fabulous。餐厅有两边,一边就2-4人枱为主,另一边就梳化为主,互动性较高,仲可以坐多啲朋友仔。所以订座前要留意返喇。

我今次就点咗蜜糖芥末鸡翼、焗自家制芝士肉酱意粉、日式咖哩炸虾天妇罗饭。

蜜糖芥末鸡翼好正,蜜糖味好够,再加埋芥末酱,非常之味。鸡翼又煮得刚刚好,嫩滑之余又有肉汁。

焗自家制芝士肉酱意粉亦都好好味,肉酱好香,再加埋面头嘅芝士,真系无得顶。肉酱份量刚刚好,食到最尾唔会只得返意粉/肉酱。

日式咖哩炸虾天妇罗饭,饭用咗珍珠米。因为系日式咖哩,所以唔会话好辣,咖哩味好甘香。天妇罗虾虽然睇得出系买现成嘅嚟炸,但都好好食,唔会炸过龙。

感谢 kenku216
2020年3月25日点评 通过移动设备发表

屋企突然无wifi,因为转电讯公司。
又无得回office,于是就想了一个绝世好桥 - 去楼上cafe 任座任做任用wifi!
登打士广场楼上cafe 多,我就选了9楼,因为环境够young,有一、两人枱。
大约2点左右到,人不多,好适合开laptop 工作!
食物方面,二人餐价钱合理,$318就有小食、两份主菜、两份甜品及两杯饮品。
蜜糖芥末鸡翼
有6只咁多,甜甜地好开胃,一边食鸡翼一边努力工作,效率更高!
焗芝士肉酱意粉
肉酱、芝士超多,味道正宗,是肉酱迷必点的!
下面的意粉唔好睇小,我由中午食到6点都食唔完,好饱!
蛋白炖鲜奶
嫩滑又清新,creamy 又不会太甜。
饮品
抺菜泡沫鲜奶-卖相好靓,比想像中大杯,可以慢慢饮慢慢坐了。

感谢 celavie001
2019年12月5日点评

旺角有好多CAFE,有时真系花多眼乱,不过主要都系想舒舒服服找个地方,有得坐又有得食下野咁,同朋友好好倾下计就已经好正。
今次呢家CAFE FABULOUS,一入门口就觉得浅蓝色的布置,令人好RELAX,另外仲有2人SET DINNER,$318另加一服务费。

主食我叫左日式咖哩鱼柳饭,好精美而且个味道好好,鱼柳就咸左少少。不过个汁真系好正,好送饭。

另一个主食就叫左天妇罗大虾黑椒螺丝粉,好好味呢~~~特别系个粉,真系煮得好入味,唔系打个汁上去就算~

当然仲有好正既甜点,有waffle and teremiso 都好正啊

感谢 Lin L
2019年8月29日点评 通过移动设备发表

9/F Cafe Fabulous 一开Lift门,好光猛既Cafe,餐厅内采用大玻璃窗,柔和既阳光照入黎,令个人好精神舒服~地方大,座位坐得舒服!而且冷气充足~

Set for Two~小食1客、主食甜品同饮品各2客!
挪威烟三文鱼凯撒沙律:虽然系小食,但份量绝对唔小,大块大块既烟三文鱼铺满系沙律面,再洒上烟肉粒,底层沙律菜块块都新鲜翠绿,沾满沙律酱,美味无穷!

黑椒炸虾天妇罗意粉:天妇罗炸虾够松脆,只只金黄既外表,令人流晒口水,虾质都爽,只系意粉既黑椒味略为淡左少少!

焗自家制芝士肉酱意粉:芝士同肉酱份量都多,肉酱充满肉粒,啖啖意粉都可以食到满口肉酱,新鲜热辣,焗既时间亦岩岩好!

甜品:法式焦糖炖蛋、蛋白炖鲜奶!

洛神花玫瑰花茶:虽然无提供加热/保热工具,不过饮左差唔多两个钟都仲keep到暖度,钟意甜少少既,可以加入附上既蜜糖,玫瑰花香味配洛神花酸甜,令人食欲大增同宁静既环境饮下花茶的确几relax!

热情果乳酸:热情果味道唔算突出,不过配上乳酸都几清新!

感谢 Ching614614

去过Cafe Fabulous吗? 请分享你的经验!