“很好吃的乌冬”
Ishinabe Cafe的点评

Ishinabe Cafe
香港排名第2,858 (共15,310家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年3月26日点评

Switch出新Game所以就出咗旺角买Game,因为疫情下嘅我,已经成两个月无行过街,无出过街食晚饭了。
所以买完只Game后点都要行多阵同食埋晚饭先返去。
难得晚上7点无咩人的女人街,行过路过都真系行得舒服。
行行下发现一间餐厅有人排队,同条街形成一个大对比,我就八卦望下。
原来系石锅堂,谂下自己又好似好耐无食过石头锅,咁我同Honey就排埋一份。

拎咗个筹好好彩都好快有位。
入到去发现原来要搭枱,都无所以啦。
不过刚刚又有一张2人枱埋单,职员仲主动过嚟问我地转唔转枱,真系好细心。

排队嘅时候就已经谂定食咩,好快就落到单。
Honey点了石锅堂海鲜-山地狱辛辣汤
见到有嘅海鲜包括虾、蚬、带子
Honey比咗虾同蚬我食,都好新鲜,蚬无沙,虾就好鲜甜
另外见到带子都好大粒。

而我就点咗安格斯牛肉-黑松露香菇汤
黑松露比想像中份量都算多,望落都有成一汤匙
我就先饮咗啖未捞黑松露嘅汤,已经好香菇嘅味道
再将黑松露捞埋落D汤,成个汤嘅味道再提升哂
钟意黑松露嘅人真系一定要试吓。
另外牛肉份量都几多,因为我分咗D比Honey后都仲有好多块。
而且牛肉肉质都好嫩滑。

除咗两个石锅乌冬外,我地仲点咗3个小食

日式炒杂菜-味道都几好,不过除咗西兰花之外,其他菜就略嫌切得碎咗少少,比较难夹。
岩盐烧牛舌-呢个系食牛舌嘅人都应该试吓,牛舌超爽口,好好味。
绝味烧鸡翼-鸡翼烧到舍鸡皮脆卜卜,送啤酒一流(不过好似无得Order啤酒)

埋单@339

感谢 crazybabe_micmic

2019年7月15日点评 通过移动设备发表

来到旺角女人街每次都是试小店,因为真的有很多不同的小店,款式很多。
今天想吃石锅饭,看见这间石锅堂像是专做石锅饭就入去一试。

先点了一个关西风石烧流饺子,饺子味道不错,煎得很香。

又点了炸鸡,外皮炸得很脆,鸡肉嫩滑,其实一碟是有五件的,但忘了拍照就吃了哈哈

主菜点了十胜豚肉石锅饭,碗十分热!吃的时候很小心!全程直至吃完整碗饭后石锅也是超热的,很励害!喜欢吃热食的人一定很喜欢!
豚肉很厚,肥度适中,肉质很淋,好吃

又点了厚切豚肉乌冬,鱼介豚骨浓汤,汤底很入味,香浓,最欣赏的是乌冬的面质很好!有弹性喜欢

最后有甜品送

感谢 yoyochocolateb

用餐日期:2021年4月
    • 优惠度
    • 服务

去过Ishinabe Cafe吗? 请分享你的经验!