“黑糖波霸宇治抹茶😋”
E. Tea的点评

E. Tea
提供送餐服务
香港排名第5,239 (共15,689家美食)
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

茶星人越开越多分店,
大大话话都帮衬左不下五十次,
个餐牌上面嘅饮品都试过九成。
最钟意饮黑糖波霸宇治抹茶
虽然宇治抹茶红豆雪条好好食
但我唔建议各位转红豆,
原汁原味最好味!

感谢 ryokowm

2020年7月23日点评 通过移动设备发表

Hong Kong E.Tea Worth to try & U know why
台式饮品店开到成行成市,你又会点拣❓行街经过见到一间新既ET 饮品店,外貌有可爱外星人样,而最重要系有良知既饮品店‼️ 当然更值得我地支持,行过就一定要试试。
l[南非国宝茶 (加奇亚籽)]l $37
Roobos Tea w/ Chia Seeds
又名博士茶,果香味,无咖啡因。有助眠、预防三高、强化免疫力既功效。孕妇都可以饮啊啊啊。而且拣左无糖,真系感觉好健康。
加海盐芝士既奶盖,好有咸香又好吃呢,注重健康既你,试试这个菜吧 香香。
l[手工芋泥乌龙鲜奶]l $43
Handmade Taro Paste
加波霸珍珠,真系好rich 好丰富。手工芋泥好香好好吃,而且暖乎乎,喝下真的增加幸福感。冬天饮一定更棒,饮完真系饱饱。而且仲系每日限量供应啊啊啊。
一间饮品店都咁有heart,每个杯都印有✨香港加油✨ 字句,真系不我不赞有心思,品质都唔错。而且分店唔少,想饮下 你都记得去试下吧。
×××[茶星人 -E.Tea]×××
©将军澳唐明街1号富康花园地下40号舖

感谢 Wincyholic
2019年6月6日点评 通过移动设备发表

店铺:茶星人 (荔枝角)
地址:荔枝角美孚新村二期吉利径49号地下E2号舖

每一个地方都有一个属于自己嘅好茶,茶星人希望我地都市人喺繁忙急速嘅节奏都可以细味好茶,我哋即刻飞去茶星睇下佢地有咩好茶推介比我先

由荔枝角美孚新邨开到天水围天盛商场,仲有六月中会试业的屯门悦湖山庄商场,相信嚟紧茶星人将会侵占更加多嘅地方,比地球人更加容易咁享受到茶星人嘅福利

话明系茶星人嘅福利,佢哋当然带嚟唔少新嘅元素啦,除咗平时嘅饮品可以加$6配海盐芝士或者咸蛋黄芝士外,我今日最主要试下佢地比较特别而且系岩岩推出嘅新饮品—鲜奶朱古力脆皮黑洞

芒果双朱脆皮 $33
以脆皮朱古力同黑朱古力调制,香浓的黑朱古力配上鲜奶嘅香滑仲有芒果嘅鲜香,每一啖都充满着滑嘟嘟嘅享受,饮饮下仲可以食到粒粒脆皮朱古力,绝对系钟意朱古力嘅人嘅福利!饮饮下仲食到芒果粒粒添,一杯嘢饮就有多重享受,真系多谢茶星人嘅推介除咗有芒果之外,仲有草莓同香蕉俾你拣,无借口话唔钟意食边一款水果而唔饮啦~

感谢 hinsonfoodhk

查看过E. Tea的旅行者还看了

中国香港

去过E. Tea吗? 请分享你的经验!