“🛸 👽 ”

E. Tea
提供送餐服务
2021年3月14日点评 通过移动设备发表

E·tea

去黄埔行到口渴买返杯野饮先。

紫系爆柠
呢杯野真系啱哂呀婆饮好孙呀!!钟意饮酸野嘅朋友一定要试

香蕉双朱脆皮
味好浓,仲饮到啲朱古力 添,香蕉配朱古力真系好夹

叫左两杯好极端嘅野饮好甜同甜酸。哈哈

红磡德民街29号德民大厦地下B2号舖
好多分店架可以去其他地方试下

#茶星人 #hkblogger #hkfoodie #hongkong #foodphotography #drink #黄埔

感谢 graceXsum

2021年2月6日点评 通过移动设备发表

❤️茶星人愈开愈多分店,ET 外星人标志非常得意。每个杯,甚至杯袋都有「香港加油」字句,几有心思。

咸蛋芝士奶盖宇治绿茶 $26+$6 (7.5/10)
咸蛋奶盖口感柔滑带咸香唔会腻滞
宇治抹茶香涩解腻

分店:将军澳、美孚、红磡、湾仔、西湾河等
旺角花园街2-16号好景商业中心地下18号舖
港铁油麻地站 A2 出口, 步行约5分钟
星期一至日12:00 - 22:00

感谢 Cheers H
2021年1月7日点评

将军澳唔止Café少,连台式饮品都少之有少,所以最近发现富康开左【茶星人】真系劲开心!即刻买返两杯送外卖食~

Darling薄荷青瓜梳打 $30
见到呢款做紧Promotion,一于试下佢~卖相劲靓,又紫又绿,入口即时有薄荷的清凉感,其后有淡淡的青瓜香气,感觉清新舒畅,再有梳打的碳酸刺激感,饮完有种爽凉、解暑的痛快感。

芝芝桃桃 $33
店员推介芝芝芒芒,自己心思思想试芝芝桃桃,本来以为系水蜜桃,原来佢地系用黄桃,平时比较少饮到,几有新鲜感。黄桃肉质实净d,多汁爽甜,无酸味,芝士奶盖口感香滑浓稠,味道咸甜适中,加埋最底的沙冰,配搭一流。

感谢 eatwithbabe
2020年11月30日点评 通过移动设备发表

茶星人越开越多分店,
大大话话都帮衬左不下五十次,
个餐牌上面嘅饮品都试过九成。
最钟意饮黑糖波霸宇治抹茶
虽然宇治抹茶红豆雪条好好食
但我唔建议各位转红豆,
原汁原味最好味!

感谢 ryokowm
2020年7月23日点评 通过移动设备发表

Hong Kong E.Tea Worth to try & U know why
台式饮品店开到成行成市,你又会点拣❓行街经过见到一间新既ET 饮品店,外貌有可爱外星人样,而最重要系有良知既饮品店‼️ 当然更值得我地支持,行过就一定要试试。
l[南非国宝茶 (加奇亚籽)]l $37
Roobos Tea w/ Chia Seeds
又名博士茶,果香味,无咖啡因。有助眠、预防三高、强化免疫力既功效。孕妇都可以饮啊啊啊。而且拣左无糖,真系感觉好健康。
加海盐芝士既奶盖,好有咸香又好吃呢,注重健康既你,试试这个菜吧 香香。
l[手工芋泥乌龙鲜奶]l $43
Handmade Taro Paste
加波霸珍珠,真系好rich 好丰富。手工芋泥好香好好吃,而且暖乎乎,喝下真的增加幸福感。冬天饮一定更棒,饮完真系饱饱。而且仲系每日限量供应啊啊啊。
一间饮品店都咁有heart,每个杯都印有✨香港加油✨ 字句,真系不我不赞有心思,品质都唔错。而且分店唔少,想饮下 你都记得去试下吧。
×××[茶星人 -E.Tea]×××