“好靓既下午茶”
Morokok的点评

Morokok
提供送餐服务
香港排名第1,701 (共15,642家美食)
周围地区: 旺角
周围地区: 旺角
2020年12月20日点评 通过移动设备发表

闻说呢度「Morokok」下午茶有飘雪睇,又可以影埋相,好有圣诞气氛啊!所以就黎左啦~

有室内及室外环境选择,由于订位时冇讲明要室外,所以坐喺室内,不过错有错著,出面好鬼冻,又有泡泡阻住食嘢,虽然有透明胶板隔住,但好唔方便啊!

啲网上评论话个Tea好差,我又唔觉㖞!好好食啊

个紫薯白朱古力奶几好味,不过只饮到紫薯味,饮唔到朱古力味~

侍应的服务态度非常好,够钟叫我哋出去影相,贵重物品跟身,会帮我哋睇住个位防止比人偷野,这样的安排好好。

感谢 foodie_happyshare

2020年11月10日点评 通过移动设备发表

泰式凤爪沙律
味道酸酸辣辣 辣度只系bb辣
凤爪都好爽口 食落去好开胃

泰式沙嗲串烧拼盘
入面有西冷牛肉串,猪肉串同鸡肉串
鸡肉串好嫩滑 牛肉同猪肉串肉质都好好

咖喱酱配合香酥饼令人食不停

泰式手打虾饼
虾饼炸得啱啱好
而且口感爽口弹牙

唯一美中不足之处就系佢哋嘅饮品都偏甜,
每次饮落去都好似饮紧糖浆咁
但总括嚟讲呢间餐厅嘅泰国菜味道不错,
而且份量十足,值得再encore

感谢 niyuim
2020年10月17日点评 通过移动设备发表

环境不错,装修很漂亮,很适合拍照。
有室外位置,但有人会吸水烟,介意就不要出去。
食物不错,下午茶最好在订位时先订,不然有机会没有。

感谢 Cozycatfe
2020年10月9日点评 通过移动设备发表

餐厅主打摩洛哥风情的空中花园,怕热的你都可以选择室内环境舒服得来又多打卡位, 一大班女仔影相打卡gathering就最啱‍♀️

泰式炒金边粉配鸡肉
味道酸酸甜甜, 非常开胃虽然份量睇落唔系好多, 但绝对够晒几个女仔share来食都得

和风鲜虾柚子薄饼
餐厅用左少用的tacos 做饼底,口感又薄又脆口, 超级新奇加上薄饼面的大虾、芝士及柚子,出奇地几夹, 值得一试

蕃薯薯条
蕃薯薯条系粗身有口感个种,但应该要另加糖而并非蕃薯本身的甜味☹️

黑松露汤
浓浓的忌廉蘑菇汤加上餐包,食到粒粒的蘑菇,非常足料, 点面包一流‍♀️

感谢 liebe_king
2020年7月15日点评

好记得岩岩开时好想即刻去打卡不过拖下拖下前排先去
双色芒果糯米饭($88)几饱都要点加入碟豆花同埋班兰变成蓝绿色,好吸引糯米饭暖暖地~配上微咸椰浆,香甜芒果食亲芒果糯米饭都会谂起大食仔,因为系佢最爱既甜品☺️
泰式柚子大虾千岛酱薄饼($168)本身好惊唔好味泰式pizza好新颖~必胜千岛酱令整体味道不俗柚子微酸,开胃
泰式猪肉碎生菜包($98)份量唔算多.肉碎带鱼露香.愈食愈辣包埋生菜,好滋味
牛油果羽衣甘蓝奶昔($78)通便一流完全无草青味.不错啊
芒果柠檬梳打($50)朋友点的.香甜清新
Morokok
旺角登打士街56号家乐坊8楼801号铺

感谢 foodienethk

查看过Morokok的旅行者还看了

中国香港

去过Morokok吗? 请分享你的经验!