“令和居酒屋🏮”
Reiwa Izakaya的点评

Reiwa Izakaya
香港排名第8,274 (共13,928家美食)
2019年8月11日点评 通过移动设备发表

松 $488 (2人前)
是日沙律:麻酱豆腐配蕃茄,豆腐面仲有鱼子衬托住、豆腐超软滑,入口即溶,配埋麻酱调一下味更丰富

日式炸鸡:炸得好脆卜卜,唔会好油腻,鸡肉juicy嫩滑,点一下沙律酱一齐食好match

和牛他他其:底层系用左一堆爽脆甜美既萝卜丝,再被半熟既和牛片包住,而面就舖左葱花松露酱,食落口时感到酸酸地,几好味!

白葱豚肉串、烧鸡肉串:大葱香甜可口,带出豚肉及鸡肉既鲜甜味道

什锦天妇罗:有大虾、秋葵、茄子、冬菇,透过薄而酥脆的粉浆外层,透出食材的新鲜度,炸得香脆!

石烧美国安格斯肉眼片(250g): 店员提供围裙比我地著,免得d油弹到衣服上,我就找了一旧比较多脂肪既肉油满铁板上,烧时没有咁痴底,随住客人自己想几成熟便可,自由发挥咁烧,我就烧到7成左右。而肉质脂肪较多,多油,但肉眼片都好腍身,入口易消化。

锅物美国安格斯肉眼片(150g)-博多鸡汤: 多款新鲜蔬菜、香菇、大葱等,之后仲可加片肉眼片,稍微灼一灼热就食得,肉质鲜嫩腍身,浸左鸡汤味好滋味,底部仲有薯粉烟烟un un好弹牙!

烧饭团茶渍饭:茶渍饭是一种将米饭和配料淋上茶一起食,茶味和饭也非常配合,清清地也很好吃

幻彩蓝蝶花柠檬梳打 $48: 好似彩紧幻彩咏香江咁,底部有一块闪烁发光既杯垫,杯饮料原本是蓝色,之后倒左柠檬汁就变左紫色,味觉酸酸甜甜咁,被光投射得d颜色好靓

+++++++++++++++
如果大家喜欢我写既食评,麻烦比个[爱心]鼓励一下我,我会写更多更好既食评比大家!

感谢 Pusan2012

去过Reiwa Izakaya吗? 请分享你的经验!