“Cheese Overload|不败个人首选Pizza”
Pizza Maru的点评

Pizza Maru
香港排名第2,011 (共15,679家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年1月13日点评

早在2017年Pizza Maru初次登陆香港时已经吃过多次,一直以来都是我最喜爱的薄饼店之一,虽然Pizza Maru在韩国同为连锁餐厅,但质素之高与香港的龙头连锁薄饼店绝对差天共地。

Pizza Maru由初时只得铜锣湾一间分店,发展至现时更有尖沙咀店及荃湾店。除了招牌芝加哥薄饼及其他一系列特色薄饼外,炸鸡、意大利粉等都一应俱全。

韩国烤肉芝加哥 ($186)
芝加哥薄饼比一般薄饼厚身得多,批底当中充满大量芝士,用上双倍Mozzarella芝士、巴马臣芝士及芝士条三款芝士,从外而内每一口都能尝到浓厚芝味,而且每一片薄饼上都平均分配好牛小排、辣肉肠、番茄、糖霜等配料,加上番茄酱底酸酸甜甜中和腻感。

首尔酱油咖哩粉炸鸡($128)
炸鸡即点即炸外层酥脆之余不会过厚,除了鸡胸部位在所难免肉汁较少之外,整体而言肉质嫩滑多汁,酱油与咖哩粉咸甜交错,辛香惹味。

带子泡菜卡邦尼 ($158)
意粉口感柔韧有致并充分裹上卡邦尼忌廉酱,浓郁醇厚,特别之处在于加入泡菜制成,比一般卡邦尼多一份酸辣;带子亦煎得恰到好处保持鲜嫩,亦有蘑菇、烟肉、巴马臣芝士粉等材料。

Witch ($87)
韩国手工啤比较少见,可以一试。

感谢 Voracious1006

2020年3月12日点评 通过移动设备发表

当晚炸鸡卖晒,二人点了饭及pizza

南瓜软壳蟹意大利饭,饭粒有蟹肉,南瓜汁味道好

蟹肉pizza, 用章鱼丸的酱汁,饼底好食,不会油淰淰。

感谢 Kitbb
2020年1月18日点评

这次再到Pizza Maru, 品尝薄饼与炸鸡。

薄饼美味,酱料香浓,令人回味!
薄饼铺满了馅料,卖相吸引!
批底加入抺茶,新奇有趣美味!

炸鸡亦令人回味再三!
香浓的酱汁,淋上香脆的炸鸡,实为绝配!
个人认为甜酸酱炸鸡和蜂蜜香蒜炸鸡皆不容错过!

感谢 kahei913
2019年10月9日点评

有时间写返晒之前同一大班朋友去食饭嘅食评,上一次我哋就去咗美丽华嘅Pizza Maru,因为都好耐之前,净系记得几样比较有特色嘅可以喺度介绍下⋯ 第一样我非常非常推介嘅就系蜜糖忌廉炸薯条,连我呢个唔钟意食热气野嘅人,都要同小朋友争不停系咁食,极之邪恶⋯⋯最后忍唔住仲要叫多份! 炸鸡我哋都叫咗两款,一款系蜂蜜牛油炸鸡,另一款系蒜香炸鸡,个人比较喜欢食蜂蜜牛油,因为有咗小朋友之后,胃口转晒受唔到蒜味,但当然我班蒜魔朋友就好钟意啦~ 仲有款Pizza我觉得几好味,系甜Pizza嚟嘅,但系我已经唔记得咩名,批边厚厚嘅,铺满杏仁片同糖霜,其他pizza店舖好少食到! 另外仲有叫咗啲小食同埋意粉,样样都几好味,轻轻松松咁样又同朋友仔过咗一个愉快嘅周末!

感谢 fullmoon128
2019年7月21日点评

位于美丽华商场4楼,以提供手工pizza出名.
pizza的选择很多,和几间大的pizza店一样,都有大路口味的pizza.
餐厅内很干净,坐位很舒服,价格中等,不错.

感谢 sonlsonl

查看过Pizza Maru的旅行者还看了

中国香港

去过Pizza Maru吗? 请分享你的经验!