“韩国人气过江龙特色pizza”
Pizza Maru的点评

Pizza Maru
香港排名第2,036 (共15,901家美食)
周围地区: 荃湾
周围地区: 荃湾
2021年3月14日点评 通过移动设备发表

荃湾都有得食Pizza Maru啦小编之前喺铜锣湾食过呢一间韩式fusion菜餐厅主打特色韩式pizza同炸鸡,味道都唔错最近系荃湾荃新天地开咗分店,经过见到即刻同朋友入去试吓 装修以深木色为主调,近窗边适合打卡影相 另外仲有大萤幕播住韩国Kpop MV,去唔倒韩国旅行都可以食住韩国菜止吓瘾先
韩式海陆 $148/9吋
餐厅有提供多款口味选择,其中一个特别之处就系饼底使用健康面团❣️今次小编就拣咗呢个内有香辣虾、韩式烤肉、香辣薯角、蘑菇、青椒、芝士嘅Pizza,配埋牧场酱味道都唔错钟意食芝士嘅朋友仔可以试吓佢哋嘅芝加哥pizza,劲量芝士岩晒打卡
火辣秘制炸鸡 $118/6件
小编最爱嘅辣酱配上外皮香脆嘅炸鸡食落香口惹味,鸡肉食落都几滑带肉汁
辣鱿鱼烤蛋拌饭 $136
卖相非常适合打卡拌饭搅拌后每啖都好惹味,鱿鱼圈的份量亦充足
Mango passion iced tea $48
餐厅亦有提供多款酒类饮品和特饮,呢杯冰茶味道清新,有助解腻,不会太甜
以家佢地午餐仲有午餐精选大家不妨嚟试吓

感谢 Yyn L

2021年2月13日点评 通过移动设备发表

韩国No.1 人气薄饼店「Pizza Maru」,系韩国拥有超过 600 间分店,大家系韩国有无食过呢?我自己就系韩国食过两次。原来香港分店已经开咗3间,所以今次就去试试佢!
餐厅主打西韩Fusion菜的Pizza Maru,最吸引系用上双倍芝士,可以拉出超长「芝士瀑布」嘅芝加哥薄饼以及香脆惹味的秘制炸鸡,仲有其他韩式拌饭/炒饭、意粉、炸物、炒年糕、小食、沙律等可以选择。今次因为系食午市,就无食到芝加哥薄饼,下次先叫。今次拣左两个lunch set,牛油果烤肉薄饼同泡菜卡邦尼蓝青口意粉加软壳蟹配料。
每个lunch set都会包一份沙律或汤同一杯饮品。牛油果烤肉薄饼系忌廉酱做底,食落甜甜地,另外牛油果同Pizza嘅配搭原来都唔错,一软一硬好有口感。意粉推介大家一定要加软壳蟹配料,加好多分,只软壳蟹新鲜炸起,外脆内软!
味道评分▶️ (4)
抵食评分▶️ (4)
回购评分▶️ (4)
IG: @cassiecwy/ @cassiegetfat
FB: @cassiegotravel
OP: cuisine_revolution (Lv4)
DianPing: cassiegetfat (Lv6)
TripAdvisor: cwycassie

感谢 cwycassie
2021年1月25日点评 通过移动设备发表

这家绝对是会再吃的薄饼店!超好食,首先为大家介绍一下这款午市套餐的牛油果烤肉薄饼。( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛(包埋沙律同饮品,好抵食!)

虽然薄饼比较厚身,但绝对不干身,好易咬开又松软!⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆* 味道方面,牛油果同烤肉如此配合,加上烧烤酱,微辣都够晒惹味!( ͡° ͜ʖ ͡°) Pizza仲有少许拉丝效果,打卡一流,哈哈~

另外不得不提是炸鸡!(๑˃̵ᴗ˂̵)و 可以称得上香港最好食的炸鸡!这款甜辣酱炸鸡只是微辣,怕辣的都绝对食到。炸鸡炸到充满肉汁真是第一次试到,肉仲要非常嫩滑,连鸡胸都是滑的,不得了呀!超赞!(๑´ڡ`๑)

饮品推荐果茶,是浓浓的茶香再加不同果汁。(*´˘`*)♡ 小安点的是芒果热情果果茶,有解腻效果喔~

感谢 foodigging
2021年1月13日点评

早在2017年Pizza Maru初次登陆香港时已经吃过多次,一直以来都是我最喜爱的薄饼店之一,虽然Pizza Maru在韩国同为连锁餐厅,但质素之高与香港的龙头连锁薄饼店绝对差天共地。

Pizza Maru由初时只得铜锣湾一间分店,发展至现时更有尖沙咀店及荃湾店。除了招牌芝加哥薄饼及其他一系列特色薄饼外,炸鸡、意大利粉等都一应俱全。

韩国烤肉芝加哥 ($186)
芝加哥薄饼比一般薄饼厚身得多,批底当中充满大量芝士,用上双倍Mozzarella芝士、巴马臣芝士及芝士条三款芝士,从外而内每一口都能尝到浓厚芝味,而且每一片薄饼上都平均分配好牛小排、辣肉肠、番茄、糖霜等配料,加上番茄酱底酸酸甜甜中和腻感。

首尔酱油咖哩粉炸鸡($128)
炸鸡即点即炸外层酥脆之余不会过厚,除了鸡胸部位在所难免肉汁较少之外,整体而言肉质嫩滑多汁,酱油与咖哩粉咸甜交错,辛香惹味。

带子泡菜卡邦尼 ($158)
意粉口感柔韧有致并充分裹上卡邦尼忌廉酱,浓郁醇厚,特别之处在于加入泡菜制成,比一般卡邦尼多一份酸辣;带子亦煎得恰到好处保持鲜嫩,亦有蘑菇、烟肉、巴马臣芝士粉等材料。

Witch ($87)
韩国手工啤比较少见,可以一试。

感谢 Voracious1006
2020年3月12日点评 通过移动设备发表

当晚炸鸡卖晒,二人点了饭及pizza

南瓜软壳蟹意大利饭,饭粒有蟹肉,南瓜汁味道好

蟹肉pizza, 用章鱼丸的酱汁,饼底好食,不会油淰淰。

感谢 Kitbb

查看过Pizza Maru的旅行者还看了

中国香港

去过Pizza Maru吗? 请分享你的经验!