“陈师傅点心专门店💛”

2021年3月22日点评 通过移动设备发表

#Fat99eat新蒲岗

星期日既lunch Fat9黎到新蒲岗食点心
但温馨提示大家若果撞正人多既时候
每枱要成张枱拉开先入到去坐 离开如是
我就系正正撞正人多既时候黎食 所以十分迫

☞ 鱼子烧卖皇 2粒 23$

大大粒虾系面 咬入去都仲系虾 唔系平时茶楼食个啲咁 食落口食黎食去都剩系得猪肉馅而且充满冬菇粒 好香好有咬口

✎ 精制虾饺皇 2粒 23$

大大粒爆哂馅但个皮反而可以薄返小小就更好同埋个馅硬系好似差啲爽爽既口感

☞ 黄金叉烧肠 29$

热辣辣上碟 肠粉皮可以透馅 感觉好唔错
但叉烧配搭粟米呢个馅 我觉得有点奇怪

✎ 四宝滑鸡札 29$

Fat9认为芋头系鸡札既灵魂 其后就系火腿 鸡同鱼肚 呢个系Fat9心目中既四宝鸡札 而呢度系有芋头咖 但就用左厚厚既冬菇去取代我认知入面既火腿

☞ 流沙奶皇煎堆仔 28$

煎堆仔热辣辣上台 食落口好脆好脆好脆 唔系淋架流沙奶皇亦真是会流岀来的

✎ 芝士虾春卷 31$

好长既春卷 皮好香脆 咬第一下已经期待佢个芝士味 每咬一下都仲系期待紧 结果成条食完 都感觉唔到芝士既存在说好既芝士呢?呢个系令Fat9有啲失望既一个点心

↬味道: ☻ ☻ ☻/5
↬服务: ☻ ☻ ☻/5
↬环境: ☻/5

感谢 fat99eat
2019年10月30日点评

位于新蒲岗的一家小店,价格便宜,新鲜做出来的食物很好吃,推荐黄金叉烧肠,热辣辣的,很香,很好味哦.有机会的话会再来.

感谢 sonlsonl

查看过Master Chan Dim Sum Specialists的旅行者还看了

去过Master Chan Dim Sum Specialists吗? 请分享你的经验!