“和牛放题菜单内容丰富”

尚八日式燒肉店
香港排名第6,224 (共13,901家美食)

多款日本和牛、内脏、牛舌、牛肉刺身、豚肉、鸡肉、海鲜、前菜、沙律、野菜,仲有汤及饭
超多选择,根本无可能试得晒所有食物
食到一半已经好厉害㗎啦
丰富肉汁加上带有嫩滑的口感,越咬越香
如此良好的肉质,大大啖食肉真系令人超满足

感谢 Wang_Wang111

点了多款日本和牛
牛胸腹及牛三角最软淋,多肉汁
厚切牛舌有厚度跟超有弹性的口感,好好味
成只牛包括稀有部位都食过,油花分布均匀,肉味不算突出
不过日本和牛特色唔系肉味浓
任食价位可选择到咁丰富嘅菜式,实在物有所值啦

感谢 cacachan5620
2019年8月11日点评 通过移动设备发表

荃湾新开左间烧肉放题 听朋友介绍话开左都未够半个月 趁食物新鲜未加价快啲去试吓

一上到去见到装修好靓好日系 环境好大㖞 一啲油烟味都冇 新开果然唔同啲

因为系新开依家有优惠 两个人就送一只冻毛蟹 仲有一大盘刺身 毛蟹啲脚好鲜甜 蟹膏就唔算多 不过食得毛蟹就梗系食蟹脚为主啦 刺身嘅海胆超正 够干身 入口即溶 甜虾都鲜甜 整体刺身都食得过

不过我今日嘅主打系食A4和牛 职员都会先上一碟A4和牛 有齐每个部位俾你试咗钟意食咩位置先 一睇个雪花纹 就知和牛同普通牛嘅分别啦 油花分布均匀好食多啦

外腿位置充满油份 咬落去牛油渗出黎 油腔满溢 中意食juicy肉汁既一定要叫外腿

牛胸腹 即系近五花位置 食在口中超有牛味 轻轻烧一烧就食得 唔会太老 我觉得牛胸腹最适合切片食烧肉

牛冧 好有嚼劲 油脂虽然少啲 但食落比较弹牙

除左A4和牛 羊架同盐烧厚切牛舌都好正 羊架劲重羊味劲臊 足足有成只手板咁大只 简单用香草调味 原汁原味 盐烧厚切牛舌真系好厚 喺出边未食过咁大条既 点少少烧汁食最啱 肉味都好浓

食完牛 仲有好多海鲜拣 烧蠔 带子 虾 食到劲饱 不过我都系出力食牛多啲

餐厅有得食仲有得玩tim 每人有两个代币夹公仔 夹中就可以将A4和牛带走 真系又食又拎啊 好开心既一个晚上

感谢 MadWithXandy

去过尚八日式燒肉店吗? 请分享你的经验!