“西餐把酒齐庆祝,餐后甜品好幸福”
Fifty Fifty的点评

Fifty Fifty
香港排名第5,161 (共13,928家美食)
2019年8月23日点评 通过移动设备发表

餐厅:Fifty Fifty (长沙湾)
地址:长沙湾东沙岛街青山道181号地下C舖

系长沙湾政府合署考完笔试pass左,紧系要食餐好嘅庆一庆祝啦,去到青山道嘅Fifty Fifty感觉好似几唔错,又系食西餐同有酒饮,就决定入去食个靓午餐

呢度嘅午餐由十一点做到下午三点半,外卖自取或者星期一至五前十二点九前卖单同离座仲可以享受全单八折添,呢度另外一个特色就系佢哋用网上餐牌,只要scan一下个QR code就可以慢慢拣你想食嘅嘢,仲分埋类,非常方便快捷

烧羊柳配蒜香汁 $88
烧羊柳七成熟,少少通红显得肉汁更丰富,羊柳带有少少羶味,非常吸引,相信好多人都会接受到呢个程度嘅羶味,蒜香汁亦为意粉增添唔少颜色,好香好好食

香煎薄半生熟三文鱼配巴黎牛油汁 $78
半生熟嘅三文鱼比较少食,平时都系食烟燻、炙烧、刺身又或者全熟,配上巴黎牛油香嘅味道几新奇得意,可能惯左食鱼类嘅野大部分都加啲柠檬汁,唔知会唔会更好味呢

食完饭紧系要食甜品,叫左个是日蛋糕-冧酒提子芝士蛋糕 ($25,跟餐+$10)同意式薄班戟 ($40)。冧酒提子蛋糕绵滑得黎冧酒味唔太重,好易入口,粒粒提子显而易见,岩岩系雪柜拎出黎仲系冻冰冰,但系又唔会雪到硬哂,cheesecake真系好邪恶好好食☺️意式薄班戟主要以香蕉、cream同朱古力酱作调味,班戟香而薄,又唔会薄到穿或者漏馅,甜而不腻,老世可唔可以要多一份~

话明庆祝考笔试成功,点少得叫番杯酒黎贺一贺佢呢,Long Island ($50)同红酒House wine ($42),跟餐都只系为别$30同$22,仲要大大杯,超抵!钟意饮酒一定唔可以错过(虽然中午饮酒好似有少少夸张),仲有唔同嘅手工啤、红白酒同鸡尾酒俾你拣

感谢 hinsonfoodhk

去过Fifty Fifty吗? 请分享你的经验!