Top One Bakery
排名第 67香港购物(共 538 个)
今日开放: 上午10:00 - 下午10:00

Chrismm_food
阅读所有 26 条点评

香港及附近的热门玩乐产品
2020年3月23日的点评

朋友黎到香港玩,今日最后一日,经过尖沙咀,话想买手信,见到呢度既尝琉珍和果子好特别,二话不说就入去扫货,佢买左好几款产品,佢仲拆开每款分开比我试,呢度既甜点,每样都唔太甜,食得多都唔觉好漏

我好唔客气咁食左朋友买返屋企既唔少款手信,食到呢两款,觉得好特别

原来尝琉珍系夏威夷果仁造,好特别,平时出面好少有用夏威夷果仁做主题既食品,呢两款比到我惊喜既果仁零食

芝麻南瓜酥
好松化,香香既芝麻味配上南瓜子,好夹

杏仁红莓酥
本身我钟意食杏仁,仲要有埋红莓,听讲红莓对女性好好,食得多都唔怕

杏仁酥
刚才都话我钟意食杏仁,呢款一定唔可以错过,超级好食

蝴蝶酥
松脆又香牛油味,食到停唔到口(差d食左朋友半罐蝴蝶酥)

原味曲奇
香牛油味,超松化,唔伯因为多牛油而觉得好漏

伯爵茶曲奇
本身都钟意伯爵茶既味道,而家做成曲奇,食一块就好饮饮左一杯伯爵茶

感谢 Jacobkids
2020年3月23日的点评

香港制造呢一个口号近来喺香港真系好大热,而近排女朋友又嬲猪,要揾嘢氹一氹佢,于是就送左一盒1号手信俾佢去试吓,虽然我其实又唔系好成日食呢个口立湿但系佢送到黎我就试一试佢嘅饼干系咪真系咁好食!

蝴蝶酥:
几好食落去其实牛油味又唔算太浓烈,但感觉真系比较健康,而且佢真系觉得好松脆,甜味适中

黑芝麻南瓜酥:
黑芝麻炒得好香,配合买蓝瓜子嘅食材亦都显示佢对食材系完全冇偷工减料!

0 赞好

香脆腰果酥
呢一个真系一个好传统嘅小食,食落去好送花,真系想一食再食,但数量有限好快就冇晒啦!

杏仁红霉酥
其实食落去就真系比较难但系用料十足每一粒都食到红妹嘅元粒,都需要有啲压力先食得到啊!

0 赞好

夏威夷豆塔

配合夏威夷果仁加红会个饼底亦都有香浓嘅牛油食囉松脆,果仁同佢呢一个红妹好夹亦都好有借口我钟意呢一个感觉啊!

感谢 Chrismm_food
2020年1月5日的点评

就嚟又到新年,系时候要准备拜年送嘅礼啦,唔知大家有冇听过 #一号手信 呢,我买过就几好食,买嚟送礼都ok嫁。
杏仁红梅酥
好香杏仁味,加埋有咬口嘅红梅,口感好特别。
芝麻南瓜酥
芝麻味劲香浓,而且劲酥脆,搞到我食唔停。
原味牛油曲奇
有淡淡嘅牛油香味,唔会太重,同时曲奇焗得好松脆。
杏仁酥
有一粒粒嘅杏仁起入面,细细粒原粒入口方便又好食。
蝴蝶酥
酥脆到爆,轻轻用少少力已经碎开,同事又好香牛油味。
夏威夷豆塔 原味
味道香甜却不会黏牙,奶香十足。

感谢 Mbee007
2019年12月23日的点评

要响香港买手信,都会谂起曲奇,但选择真的不多,真系有点闷。
而 Top 1 Bakery 的曲奇,令人感觉耳目一新。

包装简约唔花巧,而且款式多多,仲要系独立包装,几时要食都唔会腍同埋碎哂。

入面有两块蝴蝶酥、原味夏威夷豆塔、咖啡夏威夷豆塔、杏仁酥、曲奇… 等等。
一打开包曲奇就闻到好香,食落好松软,但又唔会觉得好油腻。
而夏威夷豆塔真系好特别,以为会好硬,但原来都好易咬开的,最喜欢咖啡味呢一款,连我唔系成日饮咖啡的都觉得美味。

好少见老公食饼,但转头佢已经清咗几包,真系食到停唔到口。

感谢 ShirleyL1769
2019年12月15日的点评 通过移动设备发表