“有Croffle😍😍”

提供送餐服务
香港排名第399 (共712家咖啡和茶)
2021年2月28日点评 通过移动设备发表

❤️
之前已经想试呢间好耐,最近知道喺铜锣湾开咗分店,身为港岛人,梗系要即刻去朝圣下

台湾老茶庄配⽅嘅台湾型格茶饮品牌~不要对我尖叫,日常茶间,除咗饮品出名,
原来最近更加推多款近年韩日cafe界盛⾏嘅Croffle,即系⽜角包及窝夫嘅混合体,咸味、甜味都有✨

我Order咗✨春漾草莓窝夫饼、✨紫薯窝夫、✨Tiramisu窝夫,见店员⽤牛⻆包嘅面团焗压成窝夫形状好得意!
款款都外脆内酥软又有牛油香,口感十足。

特别一提春季限定嘅呢款~
软身的醃草莓铺喺起司奶盖上⾯,奶盖浓郁幼滑,混上草莓嘅鲜甜,中和哂油腻感,回头率99.99%

另外茶饮梗系唔可以缺少,
我买咗荔枝冰茶、宇治抹茶牛奶、椪柑荔枝青茶、桂花牛奶拿铁,款款都系咁有水准,茶味香浓
记得一定要加配料,我至爱爆浆珍珠和白玉丸子,前者咬落软身,中间乳酸味,咬落好得意。后者烟韧弹牙,够晒口感,而且份量仲俾好多添,一啲都唔孤寒。

❤️全家都好满意我嘅外卖,叫我下次路过都记得买

感谢 kellycg108
2020年4月11日点评 通过移动设备发表

来到中环这里逛街,逛到口干经过这家饮品店,看到推出了几款新饮品,决定要买来饮饮才行。除了推出两款新特式饮品之外,还有几款抗炎饮品。
日本樱花荔枝气泡 HKD$32,甜甜的荔枝味配上淡淡的柠檬味清新,用了这个配搭做式,再配上气泡这个天气很适合饮。我们点了半糖所以不会很甜,面头还有经过盐渍的樱花,渐变色饮品打卡一流❤。
水蜜桃薄荷气泡 HKD$32,蜜桃果泥混入葡萄汁里面味道甜甜的,再配上薄荷叶和独家香料,变成了是无酒精版Mojito 。饮品味道清新,配合蜜桃果肉更有咬感。
水桂花青草茶 HKD$20,是台湾三大古早茶饮之一,里面有多种草药,其中一款草药茵陈蒿有带来消炎功效。饮品味道甘甜,比传统凉茶少了苦味。
好处:滋阴润燥/清热解毒/降血脂功效

1  感谢 CHINGCHINGJAIII
2020年2月24日点评

金桔桂花气泡饮 $26
虽然无得较甜度,但甜度都算适中。金桔味比较重,加左梳打夏天饮岩岩好。
整体黎讲呢杯既味道清清淡淡,唔中意重口味既可以叫呢杯。
依家啲台式饮品铺郁啲都要三、四十蚊先有细细杯野饮,呢道廿几蚊有咁既份量真系算抵饮。

感谢 kath_foodiary

查看过Space Between Daily Tea Time By Don't Yell at Me的旅行者还看了

中国香港

去过Space Between Daily Tea Time By Don't Yell at Me吗? 请分享你的经验!