香港
发布
收件箱
搜索

“服务员好热情”

没有照片
有相片吗?
请注册。
Gusto Restaurant (Sha Tin)
香港排名第11,398 (共13,964家美食)
2019年8月25日点评

今日去左我二家姐家帮他染发,染完后都差不多七点多,二家姐说出去食饭,所以她一家带了我去附近的餐厅食饭。

呢度位于屋苑商场入,环境一般,但都算大,我们坐低后就点菜了。

我们的小菜都到来,第一样系薄牛扒,薄牛扒都算几大块,味道醃得都唔错,牛扒唔靱,咁薄都唔靱都算唔错吧!

烧牛脷,一碟有三块,但我觉得烧得比较乾,食落口感唔似食牛脷,似食叉烧咁,口感唔系太好!

酸辣凤爪,味道有酸有辣,酸辣各半,味道唔错,系个凤爪未去除晒所有骨,有时会食到少少骨。

海南鸡饭二人餐,有半只鸡,加两个油饭,海南鸡好滑,好有鸡味,油饭食落唔油,少少干身,味道唔错。

生炒骨,用上新鲜菠萝,好甜,生炒骨好多肉,味道酸酸,恰度好处。

咖喱薄饼,入面都有成两大块,每块切开四件,加埋一个小小的咖喱,咖喱味系印度咖喱的味道,有点辣,但咖喱味好香,点埋薄饼真系好惹味!

侍应好热情地送上例汤,原来呢既例汤系椰子鸡汤,虽然唔系真系炖汤,但都算几好饮,侍应见我地饮得好滋味,还问了我们好多次要唔要多碗汤,真系好招呼呀!

串烧拼盘,入面有两串鸡,两串牛,两串猪,猪肉烧得比较乾,牛肉都尚算可以,最好系鸡肉,烧得唔乾,啱啱好,旁边仲有个甜酸酱可以点黎食,不过如果系沙嗲酱就更好!

生菜包,个肉碎做得好湿,仲有啲汁响个碟度,生菜都尚算新鲜,肉碎虽然湿,但辣辣地几好味,配埋生菜包黎食,可以中和肉碎的辣味,如果佢炒得干身就好了。

焗牛脷意粉,呢个牛脷比起烧牛脷好食好多,够肉汁,蕃茄味浓,意粉就腍左少少,但味道好好!

餐厅食物水准都可以啦,侍应就几好招呼,呢度有好多东南亚菜色,下次可以叫另外一啲东南亚菜色先!

感谢 3point3

去过Gusto Restaurant (Sha Tin)吗? 请分享你的经验!