“金啫火锅高水准,狂食啫鸡正又笋”
金啫之锅的点评

金啫之锅
香港排名第8,163 (共13,901家美食)

餐厅:金啫の锅 (油麻地)
地址:油麻地弥敦道558-560号誉发广场7楼

油麻地誉发广场7楼一间新开左接近两个月金啫の锅,原来系艺人杜大伟嘅伦哥私房菜旗下嘅火锅店,相信有食过伦哥私房菜嘅人都知道佢嘅质素同爆座位棚嘅程度系有几咁惊人,咁相信呢间金啫の锅嘅水准一定有保证喇

6:30pm入座每位承惠$218加一即$240一位,除左每台都有「双手抓蚬」,即每2-4人可以有一次抓蚬机会,双手手掌抓到几多就可以有几多蚬食之外,仲有无限免费鸡件添加,真系食鸡都可以食到饱,啫完鸡可以啫埋送嘅鲍鱼、蛏子、虾等海鲜,成个煲真系够哂入味,而最后点少得加汤底开始打边炉呢

1个价钱2个钟头3种食法,几十款火锅配料饮食同十几款野饮任饮,真系点食都够哂满足你嘅需要,值得一提嘅系店员嘅服务仲要系一流,每过几分钟就会过嚟帮你啫鸡同啫海鲜,仲会不停提你最佳嘅食法添

最开始嘅鸡煲有唔辣、小辣、中辣同大辣选择,因为最近成日爆暗疮嘅关系所以拣左唔辣,用10分分钟时间,每2分钟去炒一次鸡件,令每一旧鸡都非常入味,鸡肉丰厚嫩滑,唔会太老太难咬开,食完一旧又一旧真系舔舔脷

各款海鲜同蚬都系将鸡食到七七八八之后加上黄酒去炒,鸡油、鸡香、酒香同海鲜鲜味混为一味够哂浓郁,香气扑鼻逼人,只系炒都已经流哂口水

成餐火锅多过一半时间用黎食鸡同海鲜,其他时间用黎打边炉,真系斋食鸡都已经好满足☺️最后仲有椰汁西米露甜品,划上完美嘅句号,下次一定会再黎食过

感谢 hinsonfoodhk

去过金啫之锅吗? 请分享你的经验!