之前嚟食个香香官煮,今次再翻兜纯粹系因为佢哋服务同埋食物嘅质素都十分之好。一坐低已经有专人帮手消毒碗筷同埋提供搓手液,咁大家就食得安心啦。
今次试咗个新嘢泰式冬阴功卜卜蚬煲($198),卜卜蚬煲入边超多蚬食到最尾都仍然有好多食唔晒,可能因为叫咗太多其他食物😅 而且蚬肉入边完全冇沙,而且蚬肉好鲜甜。至于个冬阴功汤底就不错,只系密度有些微不足,啱晒啲唔敢食辣嘅朋友。
今次好想食牛肉,所以就叫咗个玉面公主四国牛肉拼盘($498),呢个牛肉拼盘入边有唔同和牛嘅部位。上枱𠮶阵时出晒烟啱晒打卡😂但系牛肉嘅质素方面一啲都唔输蚀,和牛雪花分布平均,而且份量十足。但系建议大家唔好渌得咁熟,咁就可以食到最出色嘅和牛啦☝️
至于其他火锅配料我大力推介呢个黄金炸响铃($78),个响铃系即叫即炸既,仲热辣辣。所谓黄金其实即系咸蛋咁解,咸蛋配响铃好match,虽然好邪恶但系打边炉浸落个汤度一流呀!
另外呢度嘅手打丸都整咗10分出色,今日叫咗两款各四粒,每款都系($68),第一款叫咗黑松露芝心墨鱼丸。松露香气十足,而且墨鱼好弹牙,入面仲有流心既芝士!👍另外第二款系手打蟹子鲜虾丸,一粒虾丸入边啲虾手打到起晒胶,睇得出师傅真系人手打出黎既。虾肉当然系弹牙啦~
另外想特别推介呢度嘅美浓水莲($68),朋友叫呢个青菜我都系第一次食。点知原来系好好食好爽口而且好脆👍之后有机会我都会去再买返嚟自己整呢个菜。
其实见到餐厅入边仲有好多唔同汤底嘅选择,下次嚟可以再试吓其他唔同嘅汤底。应该都各有各特色