“🌸𝑹𝒖𝒃𝒚 𝑪𝒉𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕𝒆 𝑨𝒇𝒕𝒆𝒓𝒏𝒐𝒐𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑺𝒆𝒕🍫”
Camellia的点评

Camellia
周围地区: 尖沙咀
周围地区: 尖沙咀
2021年2月22日点评 通过移动设备发表

位于𝑲11 𝑴𝒖𝒔𝒆𝒂的𝑪𝒂𝒎𝒆𝒍𝒍𝒊𝒂
店内有9999朵山茶花砌成的花墙
打卡不得了😆💕
餐厅最近新推出「红宝石朱古力下午茶」
以天然粉红色红宝石朱古力作主题 带天然的莓酸味
蛋糕松软湿润
忌廉幼滑轻盈
推介🥰🥰🥰

$468 𝒇𝒐𝒓 2

✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿ ✿ ⊹ ✿ ⊹ ✿

. 𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝﹕💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻

˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞ ˞
☞ ☞ 𝑪𝒂𝒎𝒆𝒍𝒍𝒊𝒂 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18号𝑽𝒊𝒄𝒕𝒐𝒓𝒊𝒂 𝑫𝒐𝒄𝒌𝒔𝒊𝒅𝒆
𝑲11 𝑴𝒖𝒔𝒆𝒂 地下033号舖

感谢 momoeats3
此点评为 Tripadvisor 会员所写的主观评论,并不代表 Tripadvisor LLC 的观点。 Tripadvisor 对点评进行检查。原文语言为中文,源自www.tripadvisor.co.uk 查看原文

2020年9月16日点评 通过移动设备发表

👩🏻‍💻今日去K11 Musea,去Camellia果幅用9,999朵山茶花🌸作招徕既花墙打卡😋,入到商场,行一段直路就到,都易揾;门口左边既car位拱门设计😍望到都觉得好正‼️入到去,一大片山茶花墙‼️😍令人目不暇给😍真系打卡好地方🥰‼️睇完Menu准备落单,侍应deep V既上身,令我乍舌😳仿如置身茶记,成套落单流程真系... ...同餐厅格格不入‼️​

🐔明太子酿鸡翼HKD$98​
🌟味道一般,无骨,口感丰满😋得四只,cp值唔高。​

🍛烤鹿儿岛赤鸡配糙米HKD$118​
🌟鸡肉嫩滑😋卖相唔错💕味道唔会太咸,糙米饭口感烟韧😋​

🍝卡邦尼扁意粉HKD$138​
🌟意粉整体略嫌干身,芝士碎同意粉🍝,好似食紧两样野咁有待改进🙈​

🍕明太子虾薄饼HKD$78​
🌟薄饼味道新鲜,热食口感得宜,但系一边食,一边影下相打卡既情况下,因为薄,好容易冻晒😳之后再咬,饼皮就好硬喇...​

🍹宛如白露HKD$68​
🌟饮品的确有惊喜💕‼️绿色既外观,口感奶滑,青苹果🍏味清甜💕面层有两小片干果乾,别有一番果味😋👍🏻​

🍹少女时代HKD$68​
🌟粉红色既饮品,朋友话果味鲜甜,口感似奶昔,评分💯但饮完之后佢都答唔到我系咩味🤣🤣只知几好饮💕👍🏻​

🍹紫醉金迷HKD$68​
🌟芒果🥭颜色,望落去似沙冰,果味鲜甜,芒果沙冰以外嘅精选😋😋‼️​

✍🏻总结,环境、饮品、小食系做得唔错,系下午茶好地方,至于服务既style大家自己衡量。

感谢 foodiephoenixx
2020年9月10日点评 通过移动设备发表

以红宝石出名既9999朵山茶花餐厅,完全系少女心爆发既,岩晒同闺蜜一齐食tea打卡!如果想坐花花座位影相,记得要book位个阵讲定!😆我地虽然早左成个星期,但都冇晒花花位😛
▪️Ruby chocolate Afternoon Tea Set $398 for two
〰️烟三文鱼及酸忌廉达〰️黑松露芝士及鱼籽挞
〰️迷你虾脆筒〰️红宝石朱古力三文治
〰️黑莓红宝石朱古力〰️咸蛋泡芙
〰️传统法式贝壳蛋糕〰️自家制英式松饼
〰️茉莉花茶/洋甘菊茶(自选)
▫️烤鹿儿岛赤鸡陪糙米$118
▪️五式素面 $88
▫️虾天妇罗素面 $128
虽然系以红宝石下午茶出名,所以叫左2人份。不过我觉得赤鸡饭同素面都不错,比想像中好食,但份量系偏细。
下午茶最特别就系虾脆筒,有少少似食紧迷你甜筒糖,但又有虾仔味😝

感谢 Yeeeee11
2020年7月4日点评 通过移动设备发表

Camellia爆发少女心的花花Cafe

生日正日终于可以嚟到呢一间花花Cafe「Camellia」仲好开心可以同我最爱嘅人、最好嘅姊妹同我嘅可爱契女一齐过生日。

餐厅环境好靓呀,周围都布满左粉红色嘅花。坐系花海之中真系令人心花怒放。🥰

提前订左「红宝石朱古力下午茶」,满心欢喜又期待等美食到来。精致既食物其实几靓,不过摆盘有点难影。

1. 烟三文鱼酸忌廉挞
8. 传统法式贝壳蛋糕
9. 自家制英式松饼

$398 for two 其实几抵食
唯一可惜既系佢全部用左白朱古力
😣我唔食白朱古力,所以甜点都无食到。

老实讲,下午茶既食物真系一般般,摆盘又唔系十分吸引,如果为左打卡而黎,建议食热食好了。

另外叫咗杯香芋 Latte,粉蓝色卖相好靓啊。虾子饼话好好味😋

仲叫左无骨明太子鸡翼,估唔到热食咁好味㖞。胀卜卜既鸡翼塞满明太子,辣辣地好香口又唔会太咸。下次一定要试下其他热食。

Camellia
地址: 尖沙咀梳士巴利道18号Victoria Dockside K11 Musea 地下033号舖
电话: 28852320

感谢 Lovecathcath
2020年5月6日点评

今天相约了女性好友到尖沙咀逛街用膳,朋友说从网上看见一间餐厅不论食物及环境均很是吸引,而且午市正做买一送一的优惠,于是我们便在此用膳。

餐厅装潢以粉红色为主调,背景有一面花花墙壁,十分适合用作拍照,而座位舒适宽阔,配上柔和的黄灯,感觉休闲和谐,在场可见有不少女士拍照留念呢。

黑松露忌廉蘑菇汤
黑松露忌廉蘑菇汤用料十足,每口均有充足菇粒,味道鲜香嫩滑,黑松露的独特气味在口腔中散发,味道香醇浓郁,口感稠密致滑。

香烤比目鱼
除了有主角比目鱼,配料还有杏鲍菇、野菌,比目鱼外皮烤得酥脆香口,鱼肉雪白鲜甜,嫩滑多汁,配上味道咸甜的照烧汁,更可突出鱼肉的鲜味,杏鲍菇及野菌味道清香独特,口感饱满烟韧,鲜嫩弹牙。

香桃乌龙果茶
果茶中加入新鲜生果,入口味道带有水果原本的清香鲜甜,亦有乌龙茶的清爽鲜醇,两者味道相配,恰到好处,而且饮用后更可享用水果。

朋友点选了玫瑰茉莉果茶以及热带果园,玫瑰茉莉果茶上桌时带有馥郁的花香,以及清淡的水果香气,气味清新。
热带果园外貌精美吸引,以芒果粒、芒果热情果慕丝、椰子、法式芒果糖制成,气味清爽香甜,芒果香气浓郁。

整体而言,餐厅装潢梦幻,舒适卫生,食物精美吸引,味道出色可口,十分适合女士到此拍照,是与朋友吃西餐及糕点的好地方。

感谢 PatrickCheung0502

查看过Camellia的旅行者还看了

去过Camellia吗? 请分享你的经验!